29

касс

преди 10 години

ББД е последният ни шанс. С въвеждането му, държавата няма да определя възрастта за пенсия, а хората ще решават докога да работят. Това ще освободи раб. места за младите, което ще повиши раждаемостта. В момента е обратното повишат възрастта за пенсиониране, това генерира младежка безработица, раждаемостта спада. Не се плашете че ще храните неуките и мързеливите, това го правите и сега, но по един много несправедлив начин и без шанс за вас да оцелеете, в случай на несполука...

28

Анонимен

преди 10 години

ББД работи - експериментиран е и доказателствата са на лице - хората НЕ се отказват да работят! Имаше едно африканско село (не помня къде) там след еуфорията с алкохол за около 1-2 седмици (парите са им давани без условия) района е разцъфтял и дръпнал напред, всеки е предприел по нещо с малкото си пари.Откъде пари - освен всичкото ДДС, спирането на "бизнеса" с детските; помислете какви пари ще се освободят след като станат излишни социалните бюрократи, като тези в министерството с бонусите!

27

Анонимен

преди 10 години

швейцарците имат ББД( И въпреки това не са мързеливи, нито вървят нодолу. съвсем наскору гледахп изсипаха пред тях 8 милиона златни жълтици - - колокот население име щвейцария - и никой не посеган дори. - защото имат всичко. дори тези които не работят получават минимум 2500 евро. Ако в българия бяха изпиали сума от порядъка на 7 М на улицата хората щяха да се сбият кой да доксопа повече пари, защото са ОЗВЕРЕЛИ от глад

26

хх

преди 10 години

Простотията ни заля!

25

pensioner

преди 10 години

Подкрепих петицията.Може би преди 20 години не бих я подкрепил,но на 72 с мизерна пенсия гледам по друг начин на нещата /битието определя съзнанието/.Тъжно ми е като виждам колко млади хора в работоспособна възраст са убедени че те хранят "мързеливите пенсионери".Явно комунистическата пропагандна машина добре си е свършила работата.Всички се възмущават от садистично отношение към някое куче,но равнодушно гледат връстниците на родителите си които ровят в контейнера с ***.Бъдете здрави!

24

Граммар Нази

преди 10 години

Огромен брой думи и нито един абзац. Ами после не се чудете що никой не ви чете.

23

kuku

преди 10 години

Хора?! Какво става за вас очевидно всичко се мери в пари и в това да не бъдете прецакани?НЕ СЕ ЧУВСТВАЙТЕ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА БЪДЕТЕ ФОКУСИРАНИ ЕДИНСТВЕНО НАД СОБСТВЕНИТЕ СИ ***!Не сте ли поглеждали малко по- далеч по географската карта или очите ви виждат САМО милата, скъпа майка България, на която не й пука нито за ВАС, а още по- малко за децата ВИ. Родината, която гледа да вземе от народа, но не и да му даде.***! Ще си останете с наклонена глава докато мислите как ''живият човек яде''

22

касс

преди 10 години

В общи линии, живият човек яде. който не работи пак яде. Откъде взима пари всички знаем - както намери или от социални помощи. ББД ще замени социалната система и ще направи излишна цялата бюрокрация покрай нея. Питате откъде пари? Откъде пари за социални помощи, интеграция на ромите, за чиновници, за пенсии??? Откъде? И откъде ще дойдат като населението застарява? Не става въпрос за преразпределение на благата, а за минимален доход, без който умираш или крадеш... Идеята е смела, но има резон...

21

Инк

преди 10 години

В България преди да мислим как да разпределим благата, трябва първо да ги създадем! Това е идеята на дясното - оставете хората, които искат и могат да работят.

20

наблюдател

преди 10 години

До kukuМного оптимистично. И глупаво. Правилното преразпределение на блага няма. Защото ако гледаме нещата и в национален и в глобален мащаб за да разпределиш това, което имаш значи тези, които го изкарват да получават много по-малко, за сметка на всички останали, които нямат никакъв принос в създаването на блага.Е това ако се получи няма сила на света да ме накара да работя, че някой който го мързи да получава почти колкото мен.Точно за това такава система не работи и няма да проработи

19

kuku

преди 10 години

До ТрудовакьПроблема на планетата ни не е това, че е пренаселена, а това, че РЕСУРСИТЕ КОИТО ИМАМЕ НЕ СЕ РАПРЕДЕЛЯТ ПРАВИЛНО. Докато в едни части на света ежедневно се изхвърлят тонове храна на ***, на други места хората няма какво да ядат с дни.Решението не е в намаляване на населението, приятелю. Решението се крие в преразпределяне на земните ресурси \блага\ и на не монетарна система, защото докато парите са единствената движеща сила нищо няма да стане!

18

neni4a

преди 10 години

Ама като гледам на богатите страни хич не им пука. Поне гърците и те е трябвало да го подкрепят. Най-вероятно няма да се приеме. Все пак целта на тоя ЕС е да се заробват малките и бедните народи. Неслучайно дадоха толкова пари на Гърция,явно имат апетити към островите им. А тия дето си мислят,че пиша глупости,да изчакат ,да видят какво ще стане,като Гърция не може да си изплати заемите.

17

до кас, #2

преди 10 години

Това че сме най-бедна и най-изчезваща нация е лъжа и кошмарна реалност в която са ни вкарали управниците! Хора, събудете се - имали сме и имаме потенциала да станем силна нация!Имаме райска земя, перфектен климат - как може да мрънкаме 4е сме бедни?Просто се стегнете и по4нете да работите много!пример: пра-дядо ми е ба4кал цял живот на нивата - става в 5, взема лук, сирене и комат хляб и отива да работи!!! Не е тръгнал да проси, а сам си изкарва хляба с много труд.

16

аз

преди 10 години

Аз ще кажа защо съм против ББД:1) Ако ми дават 800-1000лв без да правя нищо, то тогава аз няма да работя! Сега вземам 2000лв, но се скъсвам от работа. Нямам сили за почти нищо друго. Предпочитам да вземам 1000лв, но да не работя :)2) Реално погледнато в историята, просперират обществата и народите които успяват да направят естествен подбор, а сега с тая идея само ще се продължава развиването на *** и лошия материал3) Проблем са съдиите и полицията - ако те работят, живота ще е песен!

15

Бай Вонто Левонтов

преди 10 години

Някой все пак трябва да посочи и японския начин - една империя, един народ, един император! Япония се състои от 99,7% японци - няма малцинства, народности, етнически групи и каквото се не сетите. Няма Хелзинкски комитет и производните му. Японско поданство дава по изключение само императора и никой друг. По заслуги никой не може да стане японец, дори да е 50% процента такъв - бившият президент на Перу Алберто Фухимори примерно. Лесно се постига единство в етнически и културно хомогенна страна .

14

Трудовакь

преди 10 години

Явно всички пишат, но никой не чете! Проблемът реално е само един. Нарича се пренаселеност на планетата Земя. Ако населението й не превишава 4 - 4,5 млрд. души, както е било през миналия век, благата ще стигнат за всички. Вижте Норвегия - огромна територия и природни ресурси - но само 4,5 млн. население. Не е чудно, че тази бяла страна от години се атакува от пришълци от Азия, Африка и Латинска Америка поради естествено високия стандарт на живот. Проблемите ще намалеят намаляване на населението.

13

Ветеринар

преди 10 години

Значи ходим на училище 12г,после 5 години в университет.Превръщаш се в един висококвалифициран кадър(според нашите представи)но не можеш да си намериш работа,а ако имаш този късмет,то със заплатата си едвам ще свързваш двата края(има и малко изключения).И как го виждаш някой нормално мислещ да се подпише и да осигури нормален живот на някой,който никога не е ходил на училище,не говори български,не умее да чете и пише.Нали точно със своите данъци ще храни тези(хора).Хубава си,ама само толкова.

12

Анонимен

преди 10 години

И кой ще плати масрафа? Особено в бедна България. Всички *** ще лежат на гърба на работещите. И работещите ще стават все по-малко а *** те все повече щото ще се светнат защо да работя като и така ще ме хранят. То не че сега не е същото де но тогава ще е официялно право.Тая идея е по-лошо и от развития социализъм на бай Тошо където поне беше задължително да ти намерят каква да е работа и да работиш.

11

Писва ми

преди 10 години

N\Най-лесно е да се пише без да се информирате. Колко то противниците писали тук, прочетоха иразбраха точно за какво става на въпрос, каква е основната идея? И специално за Йов - че защо само тях? Нали е за всички... Ти некадърен малограмотен *** ли си? И ти ще си облагодателстван еднакво с ***. Колко взима *** сега и колко ти? А колко бихте взимали двамата ако се въведе? Хора, четете, преди да решавате!

10

Йов

преди 10 години

ББД ще облагодетелства некадърни,малограмотни,***...