27

фенка

преди 10 години

Много харесвам музиката му, но наистина доста се е поулял с това изказване. Горкото му отроче, наследило е по рождение милиони а останало без телевизор и компютър! Че то само един брой ли има? Знаем, че АББА са най- богатата група от всички, те затова и нямат мотивация да работят. За 10 години са спечелили повече пари от всеки друг. От тази позиция е много лесно да даваш акъл!

26

Abba fan

преди 10 години

До prokurora: Cool :) Много умно казано! Бьорн не хвърчи в облаците, а е здраво стъпил на земята. Независимо че е богат. Просто в Швеция са много напред в мисленето и технологиите, но на нас ни звучи утопчно и нереално отмяната на монетарната система....Такъв уважаван музикант като него не би станал рекламно лице на банка, сигурна съм, че е искрен в убеждението си. Не бих го обвнила в комерсиалност, имайки предвид скромността на всеки един от групата и на шведите като нация

25

2

преди 10 години

този може бие добър певец,музикант и композитор ...но това не му пречи да е ***...Това е синдрома на живот в облаците и те ти пречат да видиш какво става по земята.

24

ди

преди 10 години

Когато в банката имаш милони, които те чакат, е лесно да си правиш подобни експерименти, защото и при най малкото ти съмнение в такава кауза, теглиш и покриваш нуждите си. Хората с много пари страдат от една болест наречена презадоволеност, и всячески се чудат какъв идиотизъм да измислят и вменят на околните, без да се замислят че сме неравнопоставени в днешният свят.

23

razgradski pop

преди 10 години

ако не ползваш градски транспорт и не си купуваш апартамент или кола всеки ден, тогава спокойно можеш да живееш без cash..кредитната карта е напълно достатъчна..

22

Bank of Harmanli

преди 10 години

От коментарите на "разбирачите" по-долу, явно сополанковци от ТКЗС-УНСС или подобна пародия, ми става "ясно" какво е монетарна система и кешова икономика.Само сме 2014 и има Биткой, а ако искаш крипто-валути с незабавни и анонимни транзакции, нямаш грижи, в наличност са и се търгува с пълна пара и В ТОЗИ МОМЕНТ.Хората плащат от бирата в кръчмата, през автомобили Тесла, до имения за милиони в крипто-валута, Андрешко ми разказва как не можел си плати бенз-а безкешово?!

21

Анонимен

преди 10 години

Тоя явно не е в час - били откраднали телевизор (аз в Канада взех телевизор безплатно срещу договор за кабелна телевизия, иначе в ефира няма нищо), компютър (не вярвам сина му да има професионални програми,които струват хиляди, иначе компютри втора употреба вървят на запад $200-300) и дизайнерски дрехи (с такива дрехи нормален човек няма да излезе на улицата). Престъпленията се дължат на социалното неравенство (вече факт и в Швеция) и липсата на образование.

20

...

преди 10 години

Момчето, трябва да е изкарало доста кинти от музика. Ще го посъветвам да дойде в България да живее един зимен месец с 500 лева и после пак да коментира. Ако не се е самоубило разбира се.

19

Бай Димо

преди 10 години

Жалко. Не вярвах, че и той е от глобалистите. Не искат да има кеш, за да ни заробват ония хулигани отгоре. Като нямаш кеш, всички разплащания стават чрез банките. За да ти дам 5 лв на теб трябва пак да минем през банките, да се отчетем на бандюгите с пари и власт. Идва робство по-страшно от турското. Ще се инвестира в руски рубли, китайски юани и филипинско песо, където разплащанията са 90% в кеш. Няма друг чалъм.

18

Don Claude

преди 10 години

А дали Бьорн Улвеус е измислил алтернатива на финансовата система. Надявам се, че е така и ще я сподели с всики нас. Иначе да ми цунка стария венясъл лакет с тия *** коментари.

17

wiseass

преди 10 години

Дамм и да няма непроследими транзакции :))) не можеш една мара да си вземеш.дамн!

16

Ойропеец

преди 10 години

До wtfС кредитни карти, другарю...

15

Заглавието е подвеждащо. Отказал се е от банкноти, не от парите като цяло. Манекен на банките.

14

wtf

преди 10 години

Тоя *** с какво си е пазарувал от супермаркета, че са му трябвали монети за количката? С краставици и домати ли е плащал на касата? Прекаления светец и Богу не е драг. Аман от "загрижени" богаташчета.

13

Болярина

преди 10 години

Монетарната система е създадена да заробва хората ...тя трябва да се премахне..Работиш ли за пари ...зависим си ...манипулират те , подиграват ти се с труда, използват те ..защото си РОБ на някой който забогатява от твоя труд....Монетарната система е създадена от богатите ,за , богатите .....

12

Стоилов

преди 10 години

За пълен бойкот на банките и политиците! Време е да минем към безбанкова система, система без долнопробни банкери - *** - ***, сму4ещи от труда и живота на хората и политици - тении!

11

Ovi

преди 10 години

Само не разбрах що Аббаджията ходи в супермаркет без пари? Или има нек'ва разлика дали парите са ти кеш или в банка? *** тъпанара извратен. А АББА са готина банда. Всъщност всички можем да живеем без налични пари, ако имаме в сметка в банката няколко милиона. Но дали ще го позволят търговците на плът и наркотаци? Дилър с постерминал,хаха, и *** с жетони.

10

Само злато. Глобално

преди 10 години

Само злато. Глобално. И край на спекулата.

9

Иван Пешев

преди 10 години

Ако някой си мисли че престъпниците ще се спрат от липсата на пари в брой е тежък ***. Просто ще се нагодят към новите условия. То и сега най-големите престъпници си оперират със електронни пари.

8

Анонимен

преди 10 години

Парите кеш те правят независим и свободен. На банките им се разказва играта.