131

kaka_fire

преди 10 години

Цялата работа е от глупавата мода, че където и да е в чужбина е по-добре. Докато не почнем да си гледаме всички работата, спрем да се занимаваме с кокошкарски работи и се опитаме поне с малкото, което имаме да подредим живота си, няма да ни бъде. Най-големият проблем на българина е колосалната му завист, вместо да се опита да направи и дома си по-спретнат. Сърдим се на политиците, ама нали и те от нас народа са дошли...Да видим сега колко плюнки ще събера :)

130

Анонимен

преди 10 години

До баба ПенаЗаради детската смъртност, основно на ромсик деца, те все още не са станали мнозинство. Всички деца заслужават добър живот, независимо от раса, пол, соц. положение, но когато в ромските фамилии. всички жени раждат с единственат цел соц. придобивки, нехаят за децата си и държавата мълчаливо го толерира, какъв ли ще е крайният резултат.50 % от първокласниците не са с майчин език български.Нивото в Бг пада с всеки изминат ден, дали са роми или...трябва интеграция и образование.

129

до 50

преди 10 години

абе,ти явно си бил едно дете.жалко,ние имаме 3 и им осигуряваме дрехи,образование,храна и всичко друго,необходимо,за да са здрави и спретнати.

128

bai Ivan

преди 10 години

Istinata e che Kostov razprodade dyrzavata s cel da napravi predpriatiata "raboteshti".Teia predpriatia vliazoha v rycete na hora kato nego koito zabogtiaha za smetka na obedniavashtia narod. Tova e i prichinata za demografskata kriza.

127

Анонимен

преди 10 години

До- Adam SmithМисля че живеем в 21в и сме държава членка на ЕС стремим се да гоним европейски стандарти и норми не живеем в 5-ят свят да на сравняваш стях макар че поподаме и в тия класации като най бедни Ние сме ЕВРОПЕЙЦИ а не БУШМЕНИ

126

баба Пена

преди 10 години

Това , което трябва да се направи е да се намали детската смъртност, чрез подобряване на здравеопазването.Да се ограничи достъпа на наркодилъри до училища и университети и същите да се наказват с доживотен затвор.Да се създадът безплатни спортни детски площадки за футбол ,волейбол и всякакъв вид спорт. Родители , чийто деца не посещават училище да бъдат санкционирани .Родителите да се научат сами да приготвят топла храна за децата си за закуска и обяд. Държавата да поеме изцяло лечението на бол

125

една майка

преди 10 години

Имам две деца, но никога не съм получавала никаква подкрепа от държавата при отглеждането им. Не получавам детски, защото се осигурявам на пълна заплата. Би могло да се помисли за отстъпки от лекарствата за деца, от спортни или артистични занимания, дрехи и обувки, дори и от някакви комунални услуги, за родителите, които са образовани, работят и внасят осигуровки и най-важното се грижат за децата си.

124

баба Пена

преди 10 години

Когато аз бях дете на моите родители довоха по 5лв за дете, но във всяка къща имаше по 2 или 3 деца.Нямаше памперси , а пелени, нямаше детски кухни. Майчинството е било кратко . И така аз и сестра ми завършихме висше образование.Въпрос на желание е да имаш дете. не казвам , че държавата прави всичко възможно да увеличи раждаемостта , или по- точно почти нищо не прави , но това си е въпрос на личен избор.Държавата не е длъжна да ти подсигури всички разноски по детето .

123

Анонимен

преди 10 години

Кой ти говори за айфони,излез от измисления ти свят,отиди в някой провинциален град и виж как живеят хората,работещи цепят стотинката на две,купуват нискокачествена храна и носят дрехи втора употреба.Не става дума да няма по-богати и по-бедни,въпросът е като работиш да си посрещаш нормално нуждите и не говорим за лукс.Едва ли провинциалната шивачка,майка на 2 деца, даже е чувала за айфон,или щом не е висшистка и не знае чужди езици,трябва да я подритват като куче и да се радва,че има течаща вода,защото в Африка и това нямат.

122

Adam Smith

преди 10 години

140 Дай определение за беден? Ти със сигурност си много по-добре материално от милиарди хора по света, за които ти си свръхбогат, защото имаш компютър, автомобил и т.н. Ти искаш хем да не полагаш усилия като другите, хем да получаваш колкото другите. В едно общество е неизбежно да има по-бедни и по-богати. Не може да се изпада в някакви невероятни драми, че на някой си не са му стигнали парите, за да си купи iPhone, и той се чувства много беден и обиден поради което.

121

Анонимен

преди 10 години

Адам,млъкни малко с твоите локуми,не може всички да са много умни и образовани,ако беше така нямаше да взимаш 4000лв.В нормална държава няма работещи бедни,там е разликата,хем да работиш,хем едва да преживяваш.Така е само в банановите републики.

120

Adam Smith

преди 10 години

134 Колко емигранти отишли в САЩ са стартирали бизнес до 2 години - 0.1%? Корупция, нелоялна конкуренция, мутри, адмистративни безумия и т.н. има навсякъде. Аз като човек правил и правещ бизнес, съм срещал доста проблеми, но не съм се отказвал, а съм ги решавал. Главния проблем в България е некативния човек! Това са хора които чакат, някой да мисли вместо тях, някой друг да им решава проблемите от всякакво естество, най вече материално - за чужденците е много странно това наше поведение.

119

Adam Smith

преди 10 години

134 Студент може да отиде в САЩ, да живее в барака, да яде консерви и да се върне с пари в България. В САЩ заплатите са високи, но и цените са много високи - средните ценови нива са над 2.2 пъти високи от тези в България и по този начия нашия студент със спчеленото в САЩ, ще може да си купи 2.2 пъти повече стоки и услуги в България. Това се нарича паритет на покупателната способност. Всеки малко по грамотен човек може да си купи всичко, от всяка точка на света, където и да се намира!

118

RADOSLAV19R0

преди 10 години

ДО НО В ТОВА ВРЕМЕ ДОН БОКИКИО БИЧЕШЕ МАГИСТРАЛИ !!!

117

Анонимен

преди 10 години

а тук ако не те смаже конкуренцията ще го направи държавата.Всеки има познат който се е опитвал да почне бизнес и са идвали мутрите, и това не средата на деведесета а последните 10г.За работата на полицията......

116

ok

преди 10 години

С две думи, пораженията нанесени от 4 годишното управление на жалката, престъпна, карикатурна и бездарна Гербаджийска пасмина се съизмерват с последиците от Втората световна война. Досадна и вредна Банкянска Мутро, скрий се вдън земята и никога повече не доближавай хубавата ни Родина !!!! ЯСНО ??????

115

Анонимен

преди 10 години

да сравняващ САЩ и България, огрооомна грешка.Няма да давам за пример заплатите защото е безмислено.За електрониката също.Само ми кажи как един студент може да отиде там, да си намери 2-3 работи, да си купи лаптоп, телефон и маркови дрехи каквито в България се появяват 2-3 г. по-късно и в същото време може да спести 2-3хил. долара.В България най-големия бич за обществото е корупцията, нелоялната конкуренция и държавата.Защо хора които отиват в ВАЩ за 1-2 г. успяват да почнат собствен бизнес

114

Adam Smith

преди 10 години

129 Защо да е абсурдно, да се гледат деца с 400 лева? Баба ти с какви средства е разпологала? С какви средства разполагат в Африка, Азия и Южна Америка? Всеки човек готов да положи усилия може да живее добре, където и да се намира. В България няма таван на доходите, тоест можеш да изкарваш не 4 000, а 400 000 и повече лева. Виждал съм и в Европа, и в САЩ просяци и крошари, тоест ако се отдадеш на мързела и глупостта, няма значение къде се намираш.

113

селкор

преди 10 години

Отново ви питам за андрей за жан а вие Иван та Иван

112

Неразбирко

преди 10 години

129 neni4a,Абе ти какви простотии говориш бе?Аз познавам доста хора, които взимат над 4000 лева месечна заплата в България, законна разбира се.