19

Анонимен

преди 10 години

В чужбина може да не се живее супер, но поне се живее спокойно. Само тия, които са навън го знаят. Самата обстановка в България е потискаща - озлобени и завистливи хора, лошо здравеопазване, безработица, корупция? За какво да стоиш в България? Само тия дето не са излизали зад граница не могат да разберат за какво става дума и ще си останат коне с капаци цял живот плюейки по емигрантите, повтаряйки кви патриоти са и колко яко било да се живее с 300 лв. заплата.

18

Номер Осем

преди 10 години

Страхотно казано, по-добре не мога да го формулирам. 13 не се заяждай с човека, а се учи. Казал го е да ти помогне. И аз вече съм 4,5 г в Германия, добро не усетих, макар, че се скъсаха да ми помагат. Започвам работа, още в пробния срок ме изхвърлят, усещам се 2. качество. Защо още стоя лиѝ; Загубих всичко, вече нямам нищо дори и в България. Където и да отида ще трябав да е от нулата. За образованията и културата ми е излишно да говоря.И аз бях тръгнал с голямата кошница илюзии.До една серазбиха

17

справедливост

преди 10 години

Единственото което мога да кажа е реципрочни мерки! Има ли ограничения за българи на наша територия трябва да има ограничения за англичани ,немци ,французи и т.н. самоче в закупуването на имоти или данъчна политика. Бачкат ли или имат ли имот в България чужденците да бъдат облагани с 10-то кратен данък. Ето така според мен се изравнява стандарта, а не зуьо да идва и да си купува къща с двор за 1-а заплата. Партенката с производителността на труда да я пробутват другаде.

16

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен Междудругото правилния термин вече е мигрант. ЕС не е чужбина, това е нашата голяма държава. От 01.01.2014г. вече работиш легално всяка една работа, ако загубиш работа наравно с местните се възползваш от курсовете за преквалификация, от помощите за намиране на работа, членуваш в профсъюзи. А колко до близостта до семейството - ами колко хора мигрират към София от провинцията? И те са далеч от семействата. Освен това вече с новите условия българинът ще се мести със семейството си.

15

Анонимен

преди 10 години

Защо само в западната преса се коментира нещо, което ще донесе сериозни сътресения в бългагрската икономика? Всеки, който не е доволен от начина си на живот тук просто е длъжен да пробва дали пък няма по-добре да се реализира в друга страна. А недоволни има много. А бе щом аз дето семейният ни доход е доста над средния - 3800лв. на месец се чувствам неудовлетворен и се замислям дали да не поработя малко в чужбина, хем детето да научи език , хем за разнообразие хем за малко спокойствие.

14

Анонимен

преди 10 години

Tрагедията на БГ е че индустриата беше подарена от ЦК на БКП на хора които не можеха да я съхранат,развивят, запазят пазарите но и открият нови пазари.Вместо това те унищожиха машините продавайки ги за скраб а парите пропилени не по предназначение.Основната част от висококвалифицирания работен и научен потениал бързо бе пренасочен там където има необходимост от него.Без индустрия и висококвалифициран персонал няма просперитет родната БГ.За съжаление нямаме компетентни политици и работодатели.

13

до 8

преди 10 години

8 : "Ако получаваш 2000 лева в България, това е равносилно на 2000 паунда във Великобритания "И ако ни открехнеш къде в България се получават по 2000 лева заплата ? В провинцията - дето бившите директори на партията (или тяхните потомци и роднини) са "капиталистите" и се изживяват като несменяеми феодали - ? Сигурно !Лесно е да го кажеш иначе - 2000 лв заплата и си добре ....

12

st

преди 10 години

Най добре се жижее там където имаш пари хехехехехехехе не ли така.

11

Анонимен

преди 10 години

За същите 20% от населението на Великобритания ли става въпрос в статията, което мародерстваше по улиците преди 2 години? Всеки е свободен да живее и работи къде иска, но да се правят подобни сравнения е абсурдно. В България има много хора които живеят добре, развиват се и прогресират, както и на Запад има много мизеренци, просяци, клошари, бездомници и т.н. Това дали един човек живее добре или не, си зависи единствено от него самия, а не от това къде се намира!

10

нещо не е така

преди 10 години

Абе нещо много са се притеснили америкосите за нас-да не почнат да ни(садят)демокрация??? Примери много.Що било в миналото -било,важното е да гледаме напред.Аз мисля че скоро ще се разпадне Е.С. и всяка държава ще тръгне по свой път,без да има свери на влияние и корпоративни интереси.Тогава избесваме всички политици,и се гради нова политическа система-без (европейски)ценности,без интеграции,без щастливи прасета,без гей паради,без еднополови бракове и без всякакви евро-атлантически простотии...

9

Анонимен

преди 10 години

По-добър живот!? Какво означава това? Колко бг емигранти реално живеят по-добре! Забравете за момент финансовата страна - да живееш в доброволно изгнание, за добър живот ли се смята? Да живееш далече от семейство, роднини и приятели, явно са смята за добър живот. Чисто финансово - когато отидеш в чужбина не започваш от нулата, а от много под нея. Нямаш абсолютно нищо - нито жилище, нито стабилна работа, нямаш никакви контакти, просто си господин Никой. Колко емигранти успяват - 2-3%?

8

Анонимен

преди 10 години

На Запад действително изкарват повече пари, но разликата реално не е толкова голяма. Ако получаваш 2000 лева в България, това е равносилно на 2000 паунда във Великобритания например. Разликите в цените на наеми, застраховки, храна, транспорт, консумативи, услуги и други е голяма. Да 2000 паунда обърнато в левове са много пари, но само ако ги харчиш в България! Друг е въпроса, че българи, румънци и въобще източноевропейците сме много комплексирани.

7

Анонимен

преди 10 години

Така е, това което читаците 500 години не направиха, другарите го направиха за 50.

6

БГ- оставащ

преди 10 години

А защо никой не си задава въпроса, кой има интерес в България да не останат - българи? За 500 години турско робство, не можаха да ни отвъдят, а за 25 години - "ДЕМОКРАЦИЯ", затриха един етнос и държава! Явно, сме "ТРЪН" в очите на "някого" и той с подкупните - УЖ, управляващи псевдобългари, реализира намерението си! Старата приказка:- "Бог помага на този, който сам си помогне"- е, в пълна сила за настоящето и бъдещето ни!

5

Емигрант

преди 10 години

Комунисти-капиталисти да те управляват това е най-лошото което може да ти се случи. Истинските капиталисти са къде-къде по за предпочитане. Младите бегайте от тоя ад на изкуфели старчьоци и комунисточески капиталисти докато може. По лошо от Българоя няма, вярвайте ми.

4

Мирослав

преди 10 години

Всеки ден ни заливат с ненужни и отклоняващи вниманието ни новини!Защо медиите не следят толкова от близо нашето правителство, а чуждите? Пък през това време нашите "правят промени" в тяхна полза! Подкупни сте всички медии! Трябва в парламента да се влиза, друг начин няма!!! Докараха ни до просешка тояга! Аз искам да живея в България!

3

макето

преди 10 години

Янките да си гледат изкукалия народ дет секи се прави на каубой къде требе и къде не требеа ние тука ке си кръкаме и апваме па що стане в края на краищата

2

AIMILIVS

преди 10 години

Американските вестници напоследък само с нас се занимават или по-скоро днес.бг се интересува от американското мнение напоследък , за какво ли ?

1

anonim1000

преди 10 години

Ако живееха в малко по добри условия Българите нямаше да емигрират.Щеше да е като преди 1944 г. - да ходят на запад само да учат и щяха да се връщат и да се реализират в България.Но след 79 г. комунизъм, на хората им писна и бягството в некомунистическа страна е един от изходите.А бабите и дядовците дето гласуват за БКП никъде няма да ходят. Ще си взимат пенсиите от 200 лв. заради откраднатите от комунистите пенсионни фондове и ще са доволни.