89

Чужденеца

преди 10 години

Законът е едно, а правилното му прилагане е съвсем друго. То закони има и сега но не се прилагат правилно - най-вече заради корупцията, също така и особеностите на БГ манталитета ("абе тоя ли ще ми каже бе"). Не се ли изкорени първопричината за неправлното прилагане на законите, всички нови закони колкото и да са добри си остават само на книга.

88

Анонимен

преди 10 години

Е, аз имам книжка от 12 години и не съм карал кола, понеже не мога да си я позволя. Живея във вилна зона извън града и от къщата ми до магазина НЯМА подлез или пешеходна пътека, но минава 1-во класен път свързващ курортите, като ми свършат точките- ко прайм?! Да ходя до най-близката пешеходна пътека на 12 км. в града или да си поръчам хляб, цигари по пощата?? Трябва да звъня на 112 че съм в бедствено положение с обяснението, че ме управляват д?били

87

Дегенерация

преди 10 години

Колега, за нашите управляващи е по-лесно да приемат, че всички освен тях са ***. Затова те не смятат за нужно да спазват законите, които пишат. От друга страна, народът подтвърждава очакванията им: читавите хора се изнасят в чужбина и наистина остават предимно ***.

86

Шафиор

преди 10 години

В белитедържави,законите се усъвършенстват според културата на нацията. Не се ли връщаме назад?

85

Малоумие - страшно

преди 10 години

С всяко следващо правителство ЗДвП се изражда все повече. Ако преди години той беше един съвсем логичен договор между участниците в движението и координиращите го органи, то днес вече звучи по-скоро като бълнуване на луд. Малоумната идея в слънчеви дни да караме и да си светим като коледни елхички, прехвърлянето на отговорността от шофьора към пътниците, придружителят за велосипедистите... Не може ли да се наемат читави експерти от чужбина, веднъж да се напише нормален закон и да настъпи мир?

84

Анонимен

преди 10 години

... a aко шофьорът, причинил птп-то, е от правителствен кортеж, или държавна служба за охрана, да му се отнема гражданството ...какви са тия малоумия - ако излезе от пътя и се удари, изпит? Ами ако е излезъл от пътя, за да избегне удар с нарушител? Сещате ли се, че у нас за всяко произшествие пишат "несъобрзаена скорост" и си измиват ръцете, като изкарват потърпевшия виновен?а най опасните джигити на пътя карат автомобили със специален режим на движение.

83

ЛИЦЕМЕРИ!!!

преди 10 години

Лесно се пишат закони за шофьорите, когато теб самия те вози някой друг! Още по-лесно става в случай, че законите важат за всички околни, но не и за теб! Касапницата по пътищата не е защото съществуващият закон е лош, а защото не може да се осигури спазването му. Убеден съм, че и с новия ще е същото. Следователно, великите усилия на законотворците май-май не са в правилната посока.

82

saglasen

преди 10 години

Protiv izmeneniqta sa vsi4ki malumni naru6iteli.

81

Black Death

преди 10 години

Убийство на човек при ПТП в следствие нарушение на закона за движение по пътищата да се третира като предумишлено убийство. На всеки, който шофира в нетрезво състояние да се конфискува автомобила, който уравлява. Тези две неща трябва да залегнат в новия закон. Всичко друго е отчитане на работа.

80

Анти БКП

преди 10 години

Аз предлагам да вмъкнат, че ако водач, който направи ПТП се докаже, че има връзки с управляващи, олигарси, виден спортист е и т.н. да му се отнема на него и на връзката му свидетелствата за правоуправление до живот, да им се отнемат превозните средства и да им се наложат максималните наказания, съгласно закона.Защото тези измислени закони ще са пак само за обикновените хора, а тарикатите с връзки и власт ще продължат да ни газят по улиците.

79

5f5

преди 10 години

Полицаите стават направо данъчни,защо да стоят на пътя..Ааааа,сетих се ще вардят пред парламента...

78

Той е

преди 10 години

Идиотизмите край нямат...А после, социализма бил лош, а сега какво,превръщаме се в дресирани маймуни!Ама тогава,фарове се пускаха по усмотрение на водача,както и много други неща,имаше се много повече доверие в шофьорите,а сега освен забрани и ограничения, друго няма!Сега вече не им стигат шофьорите,ще изцеждат и от пътниците!И що за дивотия,да ти вземат точки за пеши ход?А ако нямаш книжка,какво,черен печат в паспорта ли ще слагат! ***!

77

pit

преди 10 години

Тез в парламента пак са пили

76

5f5

преди 10 години

На вниманието на админа!!!! Това е един върховен закон,който защитава народа от пияните шофьори по един много солидарен начин..Хвала на такъви закони....

75

ИВАН

преди 10 години

КАКТО Е ТРЪГНАЛО ЩЕ ЗАБРАНЯТ И ВОДА ДА ПИЕМ. А ХОДЕНЕТО ПО ПЪТЯ ЩЕ СЕ ТАКСУВА КАТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ . НАЙ- МНОГО ПАРТИИ , НАЙ - БОГАТИ ДЕПУТАТИ . НАЙ НЕВЕРОЯТНИ ЗАКОНИ... НАЙ - ТЪРПЕЛИВ НАРОД

74

хамалина

преди 10 години

Защо се карате,бе хора?Изкажете мнение-културно и обосновано!23 години взаимоизяждане-СТИГАТ!По-долу ,колега е споменал германския закон-ако имате нещо от тоя закон -публикувайте го!Вместо да се дървиме един на друг,който има идеи за закона ,да ги сподели в нета и да ги предложи в НС!Другото е чесане на езици! Иначе,новият закон трябва да е много строг-стига талибани по улиците и магистралите!

73

До kotarakavi4o

преди 10 години

Една компания сте, водача удря едно или някилко малки, кило винце и т.н. - ти виждаш всичко това и си мълчиш. Това е класическият случай по селата и малките градчета.Това се има предвид.Останалото за което говориш е чешане на езика ти.

72

!!!

преди 10 години

От години насам накрая смислена работа в парламента...пътниците трябва да споделят за всяка вина причинена от некадърен и *** шофьор!

71

Bu-ha-ha

преди 10 години

А ако и пътника се окаже че е бил пиян, просто е влязъл на 4 крака в колата и е заспал - и той ли ще бъде глобен!??Става ми жал като ви гледам как се мъчите да измислите нещо оригинално, а излиза само шит. Препишете германския закон за движение по пътищата и се кротнете! Махнете и тъпотията с фаровете!!! Фарове се пускат само при намалена видимост и нощем (в нормалните и нескандинавски държави)!!!

70

Анонимен

преди 10 години

До przitХахахахаха, те хубаво ще го мислят инструктори и тираджии закона, въпросът е, че няма да могат да напишат квото са измислили ...