52

банкеръ

преди 10 години

Младежи мин.заплата не идва от ЕС а от тристранката Правителство-работодатели- синдикати.Така де геноцидът над населението се извършва от Българи.От Европа и САЩ само им гледат сеира и докъде може да издържи населението.Ще става все по зле и занапред понеже масово се напуска държавата и нормално цели региони изглеждат,като след воина,чума или каквото се сетиш.Когато се появи Българския Пиночет може нещата да тръгнат напред но дотогава ще е все гробища и мизерия.

51

rfhdfh

преди 10 години

До rumen221 ти ако си мислиш че някой друг а не ЕС ти даржи МНЗ на това ниво много си се объркал.

50

rumen221

преди 10 години

КАКВОТО СВАЛИ БОКО ЩЕ СВАЛИ И СТАНИШЕВ ФАКТИ:- ЖИЗНЕНИЯ МИНИМУМ е 241лв., А ОБЩЕСТВЕНИЯ Е 562лв (да се облечеш, сгрееш и да идеш за работа и всеки да отгледа наследника си = 1 обществен +1 жизн. мин.)ИЗВОД- МРЗ (чисто) трябва да е 800лв. (бруто 1 340лв), А МИН. ПЕНСИЯ ЗА ТРУД = 60% от МРЗ = 480лв. (624лв)(Данъците за трета категория труд са 37,5% + 20%ДДС + 10% акцизи и др. = Общо 67,5%, и 30% за пенсиите, а за Девидентите е само 5%) - Затова Е.С. иска мин. заплата 700 евро (чисто 400)!.

49

ДО 51

преди 10 години

ти като си амнайсто поколение БЛАГОРОДНИК сигурно си със златно биде у вас............... В НЯКОЙ СРЕДНОВЕКОВЕН ЗАМЪК ЛИ ЖИВЕЕШ В СОФИЯ СИГУРНО *** и самочуствието в тая изостанала държава.тъпите гърци па как не се чува някой живее в атина другия в някое селце бе няма такова делене аз съм еди къде си .*** и *** ви ***.....само се делите на всякви

48

анти

преди 10 години

О,ще стане,ще стане.Като уволнят още няколко хиляди "калинки" , докарани ор ГЕРБ в София , със снимчицата на Мутрата бърху бюрото, нема как да не стане.....

47

Анонимен

преди 10 години

Аз съм "ръб софиянец" - трето поколение, на 61 година. Къде да отида и защо? Като гледам съседите ми, пришълци (нищо против тях), непрекъснато си докарват от магданоза, до месото! Какво излиза - живеят в големите градове, ползват благините на родните си места, а аз ще съм доволен, че сме равнопоставени! И кой е прецаканият?

46

Рали1

преди 10 години

"Отделно за 6000 души допълнително ще заплащаме транспортните разходи, когато те са отдалечени в радиус на 100 км от мястото, където живеят. Тоест с тези нови мерки ние фактически гарантираме още 100 000 работни места."-Това е от 2008 Емилия Масларова нямаше нища напротив да обикаляме страната си,да живеем отделно от другия съпруг и децата.Също бяха обещани 240000 работни места,сега леко завишена бройката.Резултат от тогавашната социална политика нямаше,сега е още рано.Само едни пари дадени...

45

анти

преди 10 години

Много добри идея. Не е лощо и да се обмисли инициативата ,всеки бизесмен решил да инвестира в оставените без внимание обезлюдени райони на България , ползването на данъчни облекчения.

44

Анонимен

преди 10 години

Нека де се местят, давайте им пари, за да подбиват и малкото работни места в големите градове. Но, ако някой от списващите това го прочете, НАКАРАЙТЕ ГИ ДА СЕ РЕГИСТРИРАТ В КНИГАТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ДОМСЪВЕТА (бившите домови книги)! Няма нищо по-лошо в големия град от анонимния ти съсед! Днес е тука, прави золум, утре го няма! Ако това влиза в разкриване на 250000 работни места, БРАВО!

43

ХЕГЕМОН

преди 10 години

Ами що някой ръб софиянец не отиде да работи в Бургас и да плаща квартира. До сега не съм видял.

42

Анти БКП

преди 10 години

До КокоАбе ти Куко ли си - не знам? Знам само, че по този начин евентуално ще обезлюдят допълнително обезлюдената провинция, а там има достатъчно работа (селскостопанска предимно) за всички българи. Не виждам смисъл всеки *** (не смятам, че в провинцията има само такива) трябва да си мисли, че може да стане МЕРИНДЖЕЙ в София. Всеки в тази страна трябва да си намери мястото и да си тежи там. А по-долу един съфорумец го каза много добре - с тази си стъпка искат да преперат пари комунистите.

41

Анонимен

преди 10 години

"Миека ми да столичанини в повече",аз съм дълбоката провинция по добре от миекане отколкото киекане като твойто.Ах *** такъв точно заради такива като теб нацията се дели.Дано някой ден те сбарам,другото се знае.....

40

Анонимен

преди 10 години

Ама,моля ви се,как ще се върнат по родните си места в прованса,та там няма молове?!Къде ще харчат парите си?Освен това позабравените им роднини много миекат и това дразни ухото на "новите софиянци"!

39

Анонимен

преди 10 години

Простащината край наяма!

38

132142

преди 10 години

Хаха Софетата веднага започнаха да завиждат. Ми Вие сте богати *опелета кво толкова. Малко и хората от провинцията да се по-оправят.

37

стоян

преди 10 години

И в кой град ще си е намерил работа този безработен, вероятно в Бургас, в Бургаски корабостроителници. Или в Раднево, или в Полимери Девня. Само простотии - през лятото учениците от технимумите щели да работят срещу заплата в реални предприятия. А къде са тези реални предприятия?

36

ivan

преди 10 години

porednata komunisti4eska glupost.nihsto dobro za zaspalia bg narod.bozhe pazi bulgaria.

35

Дядо

преди 10 години

Спрете ооооо.... неразумний да показвате пари по форумите по телевизиите и цялото медийно пространство. Стига сте дразнели хората които едвам свързват двата края. Показвайте ги и ги давайте наония 1% /един процент от населението/ проклети да са. амин.

34

Kaleko Aleko

преди 10 години

Г-н Koko, и как ще ги съживи? В това, което предлага г-н 37, има къде повече логика. Между другото, тъкмо беше тръгнало нещо в тази насока и новото правителство веднага скочи, че не било рентабилно. А на Запад това редовно се прави - учреждения и вузове са все в по-малки градчета с цел децентрализация.По-добре да направят това, отколкото да раздават пари за глупости.

33

Анонимен

преди 10 години

Няма ли политик с топки да направи ИСТИНСКА административна реформа? Да премести 90% от министерства, агенции и централи на институции из страната? Така или иначе държавата ПЛАЩА на техните служители и всички се тъпчат в София. Тогава по естествен път ще се наложи да се оправят пътища, пощи, ел. услуги и т.н. Кому е нужно да се превърнем в град-държава? Трябва ли да виждаме десетки километри опустели градчета и селца и супер претъпкана столица? Докога тези комунистически идиотщини?