10

До 11 гражданин

преди 10 години

на доста години си нищо не си научил и *** ще умреш (извинявай щастлив)!

9

гражданин

преди 10 години

Вече съм на доста години и доста съм видял и чул.. Изводите за Мандела какви са Кукла на конци голям борец беше големи работи се приказваха накрая като доиде време да делят парите жена му го остави дъщеря му и тн. Ясер Арафат като умря се разбра че ЦРУ го е финансирало и тн....

8

Анонимен

преди 10 години

В основата на донесеното от "белия човек" християнство /друг е въпросът, че то е родено в презирания от такива като Иван-Драган Близък Изток/ стои равнопоставеността между хората без значение на произхода - ап. Павел. Не сме чели Новия завет, май! Хубаво е преди да се кълнем в достиженията, да се запознаем с тях!

7

Анонимен

преди 10 години

Мандела е велик идеолог, организатор и водач на африканското движение!Естествено, че в една революционна борба ще паднат и цивилни жертви. Хората, които повеждат революции не са ангели, даващи път на мравката. Ако някой познава такива - нека да ми ги покаже

6

Биография

преди 10 години

До юли 2008 г. Мандела и множество други членове на АНК имат забрана за влизане на територията на САЩ с изключение на централата на ООН. КАКЪВ БОРЕЦ ЗА СВОБОДА. КАКЪВ ГЕРОЙ. ДОКАТО ХОРАТА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ КЛАНЯТ НА ТАКИВА ГЛАВОРЕЗИ НИКОГА НЯМА ДА ИМА ИСТИНСКИ МИР.

5

Биография

преди 10 години

През 1961 г. Мандела става лидер на създаденото с негова помощ въоръженото крило на АНК, Умкхонто Свизве (означаващо Копието на нацията и често използващо абривиатурата МК). По-късно, особено през 80-те години на 20. век, МК подклажда кървава партизанска война, в която загиват и множество невинни хора. Затова след време Мандела признава, че в желанието си да се бори срещу апартейда АНК често нарушава човешките права и критикува свои съпартийци, които отричат този факт.

4

Анонимен

преди 10 години

защо не се обърне повечко внимание върху смъртта на Ран Босилек

3

Бял човек

преди 10 години

Мандела - един от най-големите терористи в света. Наистина трябва да си много смел, за да правиш бомбени атентати срещу жени и деца. Наистина това само добрите хора го правят. Мандела - една жалка кукла на конци, унищожи една добре раработеща и просперираща държава и успя да я превърне в негърско гето. Навсякъде корупция, убийства, изнасилвания и прочие. Най-престъпната държава в света.

2

Анонимен

преди 10 години

Лицемер! А ти в момента работиш именно за белите човеци, които налагаха апартейда в ЮАР.

1

Анонимен

преди 10 години

И какво получиха чернокожите след премахването на апартейда ?! И те получиха псевдодемокрация.