65

Виктор

преди 10 години

До Боил, отлично запознат с енергетиката лингвист:Eximbank e съкращение от EXport IMport Bank и е официална ДЪРЖАВНА финансова институция в САЩ и просто е невъзножно да е турска! Съжалявам ако съм те разочаровал! Ето и линк към Уикипедиа с повече информация. en.wikipedia.org/wiki/Export-Import_Bank_of_the_United_States

64

Анонимен

преди 10 години

Нека да кажем честно-светът не е готов за Обединена Европа.Затворените икономически системи подобно на СИВ,които лишават държавите от суверенитет се сриват-пазарът има саморегулиращ се механизъм само, когато е свободен.Предполагам,че както и в банковия сектор,ще спасяваме Уестингхаус,чиито акции се сриват.П.П.Със сигурност профайлъри са изготвили психологически портрети на министрите и знаят как са ги манипулират.

63

Боил

преди 10 години

До диваците подкрепящи бсп/дпс-колко си приличат абревиатурите? Eximbank е турска банка сега ясно ли е на всички *** къде е погребано кучето.Дано тези към който се обръщам имат собствена интелигенция ,а не само преписват в постовете това за което им плащат техните централи.Трябва ни един Крали Марко да резне главите на триглавата ламя!!!!!!!!

62

реактор

преди 10 години

Е нали седми реактор щеше да е с готовия реактор (за който инак руснаците ще ни съдят) за Белене. Е сеа тогава к'во стаа??? Пак се въртят некви пари д'ге.Принципа пак ще е да го духат бедните. Е за к'во аджеба правиха *** референдум? Ще ни забият така, че после ще трябва да плащаме и на руснаците и на хамериканците. Тия ще ни закопат тотал, ама привържениците им ако се напънат да помислят ще им се изправят гънките...майната им аз съм в енергетиката

61

МАЙ НЕ СХВАЩАТЕ...

преди 10 години

...ИЛИ СТЕ ПРИРОДНО *** И НЕ РАЗБИРАТЕ ИГРИТЕ НА ***...??!!!Ами ,просто е:ДРУГАРИТЕ ИЗПЪРЖИХА РУСНАЦИТЕ С 2-млрд. и СЕГА СЕ СЪДЯТ ЗА ДА ИМ СИ ГИ ВРЪЩАТ...!ЩЕ ГИ ВЪРНАТ ОБАЧЕ ,КОГА ПРЪДНЕ ГУГУТКА!/комунист пари не връща -само взима/СЕГА ДР. СТАНИШЕВ СИ Е НАУМИЛ ДА ИЗПЪРЖИ ПО СЪЩИЯ НАЧИН И АМЕРИКАНОТО ....!САМО ЧЕ , ДРУГАРЧЕТО Е ЗАБРАВИЛО ,ЧЕ СМЕ ЧЛЕНОВЕ НА ЕС...И АКО СЕ ПРАВИМЕ НА ХИТРЕЦИ , МОЖЕ И *МЕ ГЛАДНИ...!ТАКА Е В ЖИВОТА - ...И ЛИСИЦАТА Е ХИТРА , АМА НЕ Е УМНА !

60

Опорна точка

преди 10 години

ДругариДа вперим взор в бъдещето. Да обазаведем всеки пенсионер с 1000 мегавата ток, всеки ром с 1500 мегавата. Да им разрешим да ги продават в чужбина. Така всеки ром ще зарежда батерии и ще продава ток на турция, по този начин ще съживим икономиката... А това ще ни струва само 400 милиона...

59

Анонимен

преди 10 години

Ако САЩ искат по-висока цена от АЕЦ Белене не трябва да се подписва още повече в АЕЦ Белене са 2 реактора, докато в Колзодуй само 1. Стойнев трябва да подаде оставка ако го подпише.

58

DARK

преди 10 години

Странна мафия са тия в БСП :D Както и да е Westinghouse е собственост на Toshiba така , че има вариант да се обзаведеме с Японски реактори последно поколение макар , че ме съмнява предвид цената им.И какво стана сега тоя ВВЕР 1000 какво ще го правиме ? Нали него щяха да слагат там?Сигурно в Белене ще си го сложат на централният площат паметник за 1млрд. евро или лева вече незнам кой знае.

57

Жмулю

преди 10 години

"Днес Стойнев съобщи, че за седми блок е възможно да има около 350-400 млн. евро държавни гаранции, тъй като ще се тегли заем. Това било нормално, тъй като проектът е за милиарди."A така-а-а-а-а, ново заемче. Браво другари превратаджии, евала. Добре поне, че е само за половин милиард, а не за цял. Че ви стана навик - всеки месец, заем по милиардче :))) Ех, колко весело ще стане, като трябва да започваме да ги връщаме.

56

Анонимен

преди 10 години

Да живее българо - американската вечна дружба !!!

55

Боклуци

преди 10 години

Ние няма да стоим вечно в криза, ще се развиваме, България тръгна по пътя на икономическия растеж. За следващата година растежът ще е 1,8%, каза министърът, като цитира заложената в Бюджет 2014 прогноза.ТОЯ ИЗЛИЗАЛ ЛИ СИ Е ОТ КАБИНЕТА ИЗОБЩО ТАЗИ ГОДИНА

54

ОРФИ

преди 10 години

И ТОЗИ КОМУНИСТ-КОМСОМОЛЕЦ ОКОНЧАТЕЛНО Е ИЗТРЕЩЯЛ. ЯВНО ЩЕ ГО ПОВИКАТ В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ В МОСКВА И ЩЕ МУ НАТРИЯТ МУЦКАТА! КАКВИ АМЕРИКАНЦИ, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА! ПОРЕДНИЯТ РЕКВИЕМ ЗА НАИВНИЦИ ЗА СТРАДАЩИЯ БЕДЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД

53

прашуляк

преди 10 години

Кьорфишек. Нищо няма да построят. От нещо отклоняват вниманието или е някакъв съдебен трик. Трудно ще се разбере, но това е някаква схема.

52

Хохегер

преди 10 години

И какво правят сега другарите които гласуваха за бесепе за да се построи аец белене от руснаците? Вместо това хамериканци ще строят нов реактор в козлодуй, и то без конкурс. Ха-ха-ха--ха.

51

Кратун

преди 10 години

Как тези проекти ще динамизират икономиката, като няма индустрия, която да ползва тази енергия? Ще влязат и ще се завъртят едни пари, което ще се усети през мандата на тези разбойници, после идва периода на изплащане, т.е. капитали ще се изнасят към инвеститора! Откъде ще дойдат тези пари? От нови заеми ли? Къде ще се продава тази енергия и на какви цени? Кой ще плаща за съхрабяването на радиоактивните отпадъци? Къде ще се складират? Не искам ядрено бунище в Б-я!

50

Анонимен

преди 10 години

Руските aгенти вият и си хaпят опaшките, зaтуй че руския проект пропaднaл! Ще пропaдне рaзбирa се, зaщото руснaците нямaт еднa рублa дa се усмихнaт и всичко кaрaт нa СТAРAТA AГЕНТУРA! Сaмо че тaкa не стaвa другaре, лaфa " пaри немa действaйте" го гледaхме 7 десетилетия! Остaвете стрaнaтa ни нa мирa и стигa сте я връщaли в руското блaто! Aмерикaнския реaктор НЕ Е ПО- СКЪП ОТ РУСКИЯ, ЩЕ ВИ СЕ ПРЕДОСТAВЯТ ОФИЦИAЛНИ ЦИФРИ! Друг е въпросa, че вие и тогaвa ще сте против, не зaрaди " бългaрския интерес

49

memberls

преди 10 години

Пак народа ще го плаща и пак после той ще ви сърба попарата докато вие сте се събрали на мешена скара.Защо ми се струва че това е новия Цанков камък.

48

Веско

преди 10 години

Проекта е за милиарди което значи стотици милиони комисионни, разбира се , че трябва по най-бързия начин да се подпише, че току виж са ни свалили от власт и ще останем БСП и ДПС баз кинти, пък даи има нужда страната от такъв блок и кой ще го копува после и кой ще връща заема да му мислят следващити те ще са виновни за кризата която предстои

47

Ал

преди 10 години

И каква стана тя !?! БСП в опозиция организира референдум за АЕЦ Белене , а сега договаря американски реактор за АЕЦ Козлодуй! И на *** е ясно , че няма как България да изгражда реактори и в Белене , и в Козлодуй .

46

байуй

преди 10 години

пелтека само дрънка глупости. няма ли кой да му държи устата затворена, бре и керата