30

Shop

преди 10 години

до 30"Подкупът и корупцията е тъканта на социалния договор в нашето общество, така сме избрали да живеем - когато имаш социална власт, трябва да злоупотребиш с нея, твърди социалният антрополог." Пълни глупости ти ако си жертва никой не може да те спре да бъдеш!!!Аз обаче ясно се разграничавам от социалната власт!!!

29

Лоша работа

преди 10 години

Вярно е че е още от турското робство - тогава за да си запазиш живота и имуществото се е налагало до безкрайност да плащаш на всякакви аги. Моите баба и дядо като са бягали 1912 от Беломорска Тракия също са плащали за голия живот. И така е било векове. Но има и нещо друго - старите хора още не могат да свикнат, че вече не е като при соца - като кажат нещо държавните служители - така е. Свикнали са да се подчиняват и да вярват.

28

Анонимен

преди 10 години

Иван Костов е виновен!

27

Анонимен

преди 10 години

Shope не е важно какъв е, а дали това което казва е вярно. И тъй като си поредната жертва която смята че корупцията върти света търсиш някакви мотиви за нападки за да оцелее възгледа ти, без аргументи, ако може на лична основа най-добре.

26

Ranobuden

преди 10 години

Kakva evropa be ***, tazi sistema e promila ve4e mozucite na tezi hora, a te sa vi osnovniq elektorat - CHestito drugari!

25

king_for_a_day

преди 10 години

Колко болезнено вярно е всичко...

24

Shop

преди 10 години

Харалане не си приписвай дивиденти на гърба на възрастни хора!!!Харалан Александров е член на Института за взаимоотношения между хората и на настоятелството на Институт "Отворено общество" - София.Организацията е част от фондация Отворено общество, основана от Джордж Сорос.

23

16

преди 10 години

тоя Харалан преди ми харесваше но и той "изфиряса"....

22

гай баньо

преди 10 години

До Буда ГоцевВсичко е възможно в държава в която се пръскат огромни суми за да се обяснява как да си включиш декодера към телевизора.

21

Л@

преди 10 години

КОРУМПИРАТЕ са повсеместно окупирали държавата ни. Манталитетът за подкупност е отглеждан от турското ни робство до днес и това е националният модел удобен за всеки следващ управник. Малцина са се противопоставяли на това и сега са герои в историята ни- ЛЕВСКИ, БОТЕВ и др. Масата българи обаче си остава в стадото на овчедушимето, примиреността и корумпиракостта дори и днес, когато информацията и осведомеността са на такова ниво.

20

Буда Гоцев

преди 10 години

Всичко е възможно в държава, в която има хроничен недостиг на резервни части за тъпометри !

19

таратор

преди 10 години

Обществото ни е много корумпирано, факт, и е истина, че това е наследство от социализма, когато всичко ставаше по втория начин-с връзки и с рушвет. Много години ще минат още докато си нормализираме мисленето, трябват 40 г. през пустинята, като евреите.

18

комунизма

преди 10 години

комунизма ни научи дадаваме пари в брой на наши хора да ни оправят в живота..наща полиция всъщнаст Е МИЛИЦИЯ..Там също се бутат пари да те назначът на РАБОТА...КРАЖБИ ПОД 300ЛВ ГИ ВОДАТ МАЛОМЕРНИ И НИКОЙ НЕ ПРАВИ РАЗСЛЕДВАНЕ НА ТЯХ...........***

17

expo

преди 10 години

Какво е общото между Станишев и "ало" измамниците?-Лъжат бабичките.

16

НФБ

преди 10 години

ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМИ СЕ ТОЛЕРИРАТ ОТ ПОЛИЦИЯ И УПРАВЛЯВАЩИ ЗАЩОТО НЕИСКАТ ДА НАГНЕТЯВАТ СОЦИАЛНО НАПРЕЖЕНИЕ С РОМИТЕ ...ТОВА Е ЕДНО ПРЕСТЪПНО ПОВЕДЕНИЕ ЗАЩОТО НЕЩАТА ЕСКАЛИРАТ И ДНЕС ВЕЧЕ ИМАМЕ РАЗЛИЧНИ БОЙНИ ОТРЯДИ ..ЕДНИ РОМСКИ ДРУГИ НА РАСАТЕ..КОГА ЛИ ЩЕ СТАНЕ КАТО В КОСОВО..

15

НФБ

преди 10 години

ДА КОРУПЦИЯ ИМА И ТЯ Е ПО ВЪРХОВЕТЕ...ВЧЕРА ЧУХ ЕДИН ДА ОБЯСНЯВА КАК Е ДАЛ НА ГЛАВНИЯ АРХИТЕКТ НА СОФИЯ ДИКОВ 10 000ЕВРО ЗА ДА ЗАПОЧНЕ СТРОИТЕЛСТВО НА НЯКАКЪВ ЗАТВОРЕН КОМПЛЕКС В МЛАДОСТ..СПОКОЙНО ПАРАДИРАШЕ С ПОЗНАНСТВОТО СИ И С ПАРИТЕ КОИТО Е ДАЛ...ЗА КАКВО ГОВОРИМ..ЧОВЕКА ДАЛ ПАРИТЕ Е ОТ БИВШИТЕ БОЙНИ ГРУПИ НА СИК, ДНЕС ,,ПОЧТЕН,, БИЗНЕСМЕН ПРОДАВА КОЛИ В ГОРУБЛЯНЕ, НАПРАВИ СИ АВТО КЪЩА СРЕЩУ ИКЕЯ..И АКО МИСЛИТЕ ЧЕ ПОЛИЦИЯТА НЕ ГО ЗНАЕ..ПРОСТО Е ОТ НЕДОСЕГАЕМИТЕПЪЛНИ ЧЕРНИ КАСИ НА ПАРТИИ

14

Васил Назлъмов

преди 10 години

До АнонименДобре казано!!

13

мето

преди 10 години

Това един психолог от МВР го беше казал отдавна - че измами от този сорт ще има, докато не свършат хората с престъпно мислене /нали даването на рушвет също е престъпление?/ Аз, като никога в живота си не съм давал рушвет как могат да ме обработят да да дам? А на всичкото отгоре и нямам /защото и на мене никой не ми е давал рушвет/ Елементарно Уотсън...

12

Професор-пенсионер

преди 10 години

Това е резултат от над 60 години социализъм. Ето и виц за доказателство. Бай Тошо бил в Индия и там разни факири гълтали саби, огън и др. Нашия казал:- В България има 8 милиона факири, аз им давам по сто лева заплата, а те харчат по триста.Това е просташкото възпитание на комунизЪма после станал социализЪм , а сега назначен капитализъм.

11

Анонимен

преди 10 години

За съжаление много млади хора също са научени да си плащат на служебни лица и то без непременно да са им поискали подкуп. Когато ги питам защо плащат за нещо, което на съответния служител му влиза в служебните задължения, те отговарят че друго си е да платиш, така ще получиш специално отношение.Тъжното е, че специалното отношение е една голяма заблуда. Ако си платиш на некадърен лекар, колкото и специално да се отнесе с тебе, няма да може да те излекува.