11

Анонимен

преди 10 години

Странно, защо тези велики икономисти не предлага по-ниски данъци на ГЕРБ? И защо сме длъжни да им вярваме, а да не се съмняваме в тяхната добронамереност? Кой,кой да ти каже?

10

Анонимен

преди 10 години

Само айнрандова икономика за българските мишоци, свикнали да чакат на държавата с посткомуняшкото си мислене и мързел. Той живота сам ще ви научи, ако не изпукате от глад неграмотни некадърници.

9

обeктивен

преди 10 години

Тия голями гяволи, бе? Махаме данък дивидент (данък за богатите, да станат още по-богати) и спираме ваучерите за храна на работниците, да станат още по-бедни...Гласувай, народе за РИформаторския блог...

8

Анонимен

преди 10 години

Цялата подредба на приходната и разходна част на бюджета, потвърждава НЕКАДЪРНОСТТА на правителствата от 20 години, насам! Няма промени, регуриращи и насърчаващи развитието на производителността, данъците идват само от ДДС и осигуровки, но пък харченето е грандиозно - в частта на силовите министерства, НС и съдебната система - тези ,които са най-добре платени и най-подкупни!!!Бизнесът едва оцелява, администрациите са раздути до край, на първо място сме по брой чиновници на глава от населението!

7

Анонимен

преди 10 години

Мерките, които предлагат, ще доведат до сериозна централизация на паричните потоци в определени групи и още по - сериозно обедняване на населението. Ако желаехме монархия, щяхме да си изберем царя. Поне грабеше сипатично и добродушно.

6

Анонимен

преди 10 години

ИПИ е креатура на неолибералистите, доколкото разбирам. Като такава е крайно вредна за всяко общество, което има някакво чувство за справедливост и желание за просперитет.

5

Анонимен

преди 10 години

Истината за държ. бюджет е, че са го съставяли и продължават да го съставят, следвайки разбойническия принцип - на държ.чиновници и дупетатската администрация -ВСИЧКО, а на останалите - ПОЧТИ НИЩО !Не случайно си отгледахме политическа олигархия, тя променяше и променя законите само в своя полза и против просперитета на България! Не случайно Изб.Кодекс предлага само партии и списъци за гласуване... Къде останаха промените към мажоритална система, за да влязат индивидуалисти и свежи идеи в НС ?

4

До Ей!

преди 10 години

Не си разбрал! Става въпрос за по-ниски данъци за корпорациите, не за трудовите хора. Освен това предлагат "фокусира върху децентрализация" - дерегулация на пазара - в стила на неолиберализма - това е Институт за Неолиберална Икономика, а не пазарна икономика.

3

Анонимен

преди 10 години

До ПанчоИ какво като съберат парит на дребния и среден бизнес. Ще си ги раздадат като комисионни и кой знае къде ще ги осерат. Даже е малко сивата икономика за тези *** които ни управляват.

2

Панчо

преди 10 години

Хиляди българи работят в тъй нар. сив сектор и по принуда биват осигуряване на минимални работни заплати.Но държавата нехае,всички сигнали до Инспекцията по труда трябвало да бъдат с посочени лични данни на подателите?! Ами кво праим тогава бе господа? Нека да се разтичат държавните чиновници малко и да намерят нарушения не само за един,а за повече работещи!Или както винаги се случва-шушу мушу на "бизнесмена" и послу шут у гъзо на бачкатора! Само лаете,но не хапете,или не този който трябва!

1

Ей!

преди 10 години

Абе кога ще спрете да ни баламосвате с по-ниски данъци и сметки!Не е проблема в тях а в заплатите!!!Ей начи няма се оправим ... смао прах в очите се хвърля вече повече от 20 години!