27

Mangi4a

преди 10 години

Да се намали минималната заплата до размера на депутатската!

26

ko?ne

преди 10 години

някои не могат да заработят и 34лева на месец, те 340 искат да им дават. МРЗ е соц измишльотина за да може мързела и/или неукия да не умре от глад. Ако имаш товар между главата работодателите ще се надцакват за теб а няма да се бършиш в *** с в. Шок и да ревеш. Набийте си го в соц. тиквите- заплатата трябва да се изкарва.

25

vesko02

преди 10 години

У нас е наложена най извратената форма на партиино -чиновническа диктатура.Които има частен бизнес ме разбира за какво става дума.Паралелно с този диктат администрацията си отглежда любими фирми,които винаги са на гребена на вълната.Ключовата дума е свобода.

24

какъв бизнес

преди 10 години

Председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев е бил секретен сътрудник на Държавна сигурност с псевдоним Генчев. Той е бил вербуван през 1979 г. и е снет от отчет 1990 г. За него в архивите на бившите комунистически служби има собственоръчно написани агентурни сведения, разходни документи, отчетени от ръководил го щатен служител, регистрационна бланка, два тома материали и др.

23

Анонимен

преди 10 години

Opa opa

22

pena123

преди 10 години

Бизнесът, който не може да плаща адекватни заплатаи трябва да бъде сотавен да фалира! Не само че такива "бинесменчета" обричат служителите си на мизерстване но и отнемат пазарите и работната ръка на по-ефективни бизнеси, които биха плащали добре.

21

ЛЕНИН

преди 10 години

ЦЯЛАТА БОРБА Е ЗА ЕДНИ 5лв НА РАБОТНИК КОИТО ЩЕ СЕ ПЛАЩАТ В ПОВЕЧЕ КАТО ДАНЪК И ОСИГУРОВКИ . МАКАР ЧЕ СЕ УКРИВАТ МНОГО ПОВЕЧЕ....ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАКЪВ БИЗНЕС СИ ИМАМЕ И ДО КЪДЕ МОЖЕМ ДА СТИГНЕМ ТАКА ???????????

20

макето

преди 10 години

Е коко е мин заплата 300-400 лв и има ли будали да бацхкат за токо оти у наше село *** сакат по 50 лв надник да копат

19

tyo

преди 10 години

Работодателите да помислят защо ФРЗ у нас е 20%, а в Германия около 40%. Не им се плаща,мамицата им,това е!

18

До 17

преди 10 години

За начало минималната заплата се определя от търсенето/предлагането на пазара на труда и състоянието на икономиката, т.е. колко пари печели фирма Х от дейността си, зада може да плати сума Y на работниците си. Чрез властовото определяне на МРЗ, фактически се правят ДВЕ НЕЩА: 1. Събират се повече приходи от осигуровки, защото няма как да се декларира възнаграждение по-малко от МРЗ. 2. Който не може да произведе повече от 340 лв, де-факто не може законно да продаде труда си.

17

Juden Union

преди 10 години

За начало минималната заплата в Бг трябва да е минимум 60% от средната за ЕС. Всичко друго е брървеж, бълвоч, лъжа и експлоатация.

16

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 14Ами така си е, *** народ , няма прогрес, оставя да го тъпкат както си искат, не ходят на училище, не искат да учат , не искат да са иноватори, даже хърватите създадоха ел. кола, кво искате....пълно е с *** които едвам обелват 2 думи на български....ще го духаме даже още по-зле. Малък, но за сметка на това много *** народ...без история, без традици,даже и без национална кухня, ако оставим фасул чорбата...Боже, не е истина

15

Toranaga

преди 10 години

Подоходното облагане е простотия, при положение, че данъка е за всички 10%.

14

Анонимен

преди 10 години

Истината е че господ като раздавал акъл,около 90% от българите не са отишли да го получат! :) Така че - какъвто народа ,такава и държавата ! :)

13

до 11

преди 10 години

*** си много, като не работиш за 310 какво си мислиш, че ще се случи с твоите 600 като вдигнат минималната? Нищо! Ще си останат същите. А ако работодателят ти е стиснат г*з и си удържи по - високите осигуровки от заплатата ти, даже може и да започнеш да взимаш по - малко чисто.А този дето пита що на запад работели за 2000-щото не са *** да се навиват да бачкат за без пари,за тва.Кой ни е виновен,че тука сме наведени постоянно.Не е луд този,който яде баницата,нали знаеш?

12

революции сее

преди 10 години

Подоходно облагане! Почасова ставка на труда! Премахване, намаляване на ДДС за лекарства, основни храни, детски стоки, учебници...Беден, богат носи. Това е нашият преход. Прекомерната грижа за бизнеса доведе до огромно богатство за едни и дълбока мизерия за други. Грижата за работната сила и бизнеса трябва да е в равновесие. Едното стимулира другото. Напрежението ще ескалира, а на парите им трябва спокойствие. Освен егоизъм е нужен и разум. Лаком ***...

11

Въпросче

преди 10 години

При мин. заплата 1000 лв. какви ще са цените в магазина? Май сега ще си купите повече неща с 310 лв., мързели и скатавки сте!

10

yasensl

преди 10 години

до 9Обясни ми как става така ,че Българина който е работил за минимална заплата тук отива на запад и получава 2000 евро+?Как така труда му става по производителен.

9

пууу, аман

преди 10 години

Ай стига с тая минимална заплата ве, кой ви кара да се хващате да работите на минимална? Като нямате акъл за повече от 310лв., проблемът не е в минималната заплата, а във вас. Какво само ни занимават с тая минимална заплата целогодишно като на всички ни е ясно, че само осигуровки се плащат на нея, а другото се дава на ръка!

8

yasensl

преди 10 години

Бизнесмените след като не могат да плащат заплати да си работят сами!!!!!