13

кофти

преди 10 години

от временно подставени на власт поредна изцепка осигуряваща ограбване на нацията и стикерчето ще бъд е холограмно з а да бъдат следени жертвите на мед мафията 24 часа и нещо

12

Чиполино

преди 10 години

Нали трябваше ЛИЧНИТЕ КАРТИ да имат ЧИП и цялата тази информация да е записана в него, включително и използването на личните карти като електронен подпис. Така за всичко е нужно да носиш със себе си един единствен документ. Нима само шофьора ще спасяваме, че да има стикер, който не знам каква информация ще дава. А останалите пътници в колата кой и как ще ги спасява. Мисля, мисля и си мисля, че тове е едно НЕДОМИСЛИЕ! Това е нещо, което да събира по 15 лева без да има ефект.

11

мак

преди 10 години

Стига да носим със себе си документ за кръвна група и евентуално за това, от какви болести боледуваме. И това няма да струва 15лв.

10

бай Георги

преди 10 години

А ,бе според мен депутатите да не си купуват коли за милиони ,а да купят 4-5 въртолета оборудвани за спешна нужда,защото всяка мин.е важна за пострадалия...

9

user

преди 10 години

Нали има проект, с който всички GP-та ще подават информация за пациентите си и всички болници ще имат достъп до тази информация.За какво е тази карта, за какво са тези 15 лв., за какво е цялата тази простотия. Пак прах в очите на хората и тези не правителствени организации да вземат пари.

8

Анонимен

преди 10 години

V Balgaria vinagi e imalo samo edin pokazatel ima pari-she givee.

7

metro57

преди 10 години

Ииии това за стикера на стъклото наистина е гениално. Особино като последното се счупи при катастрофата. Гении бе, гении. Кой не иска електронно здравно досие, а само парите които стоят зад него? Тази сага я гледам вече 4-о по ред правителство. В Англия всичко отдавна е електронно, а не само 12 показателя. Недоумявам как намират все още *** да им зават пари за такива разработки.

6

Ванко

преди 10 години

Защо здравната каса и министерство не използват електронната система за която изхарчиха хиляди лева държавна пара, а се оказа ,че просто не струва нищо. При нормално функциониране на подобна система, разходите за техническо оборудване на спешните екипи биха били наистина нищожно малки!

5

Българин

преди 10 години

До БГВероятно ти си гражданин от N на брой години, като N е по малък от пръстите на едната ти ръка.

4

Българин

преди 10 години

Имаше едни здравни книжки, които бяха по защитени от банкноти. Естествено те нямат реално приложение, Но пък народа си ги плати. Сега на ред е издаването на подобни, НО забележете в пластмасов вариант, като вече хитреците са решили колко да ни оскубят, този път 15 лева.

3

Анонимен

преди 10 години

Друг е въпроса,че няма професионално подготвени лекари и екипи в линейките,ама кой да работи за смешни пари,по-малко от строител с осми клас,и така извършват само транспортна дейност без да окажат адекватна първа помощ,която е животоспасяваща.Първите 10-15 мин.са важни ,защото тогава от тежки травми умират до 15%,следващите умират до транспорта и обслужването за диагностика на травмите в спешните центрове 5%,останалите остават живи ,според световната статистика

2

БГ

преди 10 години

Така "важната информация",ако е залепена ,като стикер на стъклото,но водача е друго лице,което не е в състояние да лале информация(кома,тежка травма), тогава какво правим?Или пак на някои му хрумна да брои краката на стоножката под предлог,че открил "топлата вода", за да *** парички,а ?А колкото до линейките от коментара на *** по-долу,те закъсняват заради селяните по пьтищата,като него,и изстребители да бяха,пак селяни щяха да им препречат пътя с трошките си.

1

reostat

преди 10 години

Всяка година след катастрофи у нас загиват между 60 и 80 души. Понякога до фаталния край се стига заради липса на важна медицинска информация, или най вече заради закасняли линеики.