27

reostat

преди 10 години

Димитровден е , здраве за имениците и на здраве на всички с ракийка и трушийка с песня за душата , абе и жената в кревата ,еи тъи хубава е хавата :)

26

ХА ХА ХА

преди 10 години

А от дпс разрешили ли са

25

Анонимен

преди 10 години

ДИМИТРОВ ДЕН Е НА 8 НОЕМВРИ ТАВАРИШЧИ. СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТЧЕТА УСПЯХА ДА ВИ ПРОМИЯТ МАЛКИТЕ МОЗЪЧЕТА ЗА 23 ГОДИНКИ. БРАВО ЕВАЛА АШКОЛСУН..

24

?

преди 10 години

"Предвестник на зимата(!), "народни вярвания", "традиционни ястия", "да почерпят" - и никъде и дума,че е великомъченик за Христа, що така, да не е нетолерантно нещо... Барем да си покажете общата култура го споменете. Безверници!

23

някой

преди 10 години

Няма как на 26 октомври да почне зимата. Това е било по стария календар - Юлианския, по който Димитровден се пада след 2 седмици.

22

Анонимен

преди 10 години

Честит празник на всички именици - да ви е живо и здраво името

21

evgeni1234

преди 10 години

Религиите са от дявола,защото не са истини,но Исус е ПЪТЯТ, ИСТИНАТА И ЖИВОТА,оставете поповете,папите,ходжите и юдеисткия да си Кукуригат,не им вярвайте !

20

Атакист

преди 10 години

Бе бай СВ.Димитър си го почитайте, но да и8два по-бързо застудяването, че виното не влиза.

19

evgeni1234

преди 10 години

се ПРЪКНАХА ТОЛКОВА МНОГО "истини",при това заявявайкки ви,че "религиите са в услуга на обществото" ?! Ето защо ви се предлага толкова РАЗНООБРАЗИЯ-поименни,канонизиране на този и онзи,като целта е да се ПРИДОБИЕ меситиянство към вярата на заблудените,хулейки Господа и ИЗВЛИЧАНЕ на БЛАГА от продадени човешки души.Четете писанията ,вярвайте в Единородния към Отец и не приемайте "белега на звяра",които се поставя от попове,папата,ходжата и юдейсткия .

18

evgeni1234

преди 10 години

с лиценза* на лукавия,като при това сменят името на Бога с името-човешко -Мохамед.Израилтяните още чакат месия,като отхвърлят Твореца и Създателят на всичко,чието име е Исус,Който е Духът и Отец в Него.Поповете правят "комбинирани истини" включвайки извадки от Стария и Новия завет,канонизирайки "звяра" пак с лиценза* на дявала.Всичките те ви предлагат аналог на Божията истина,притурвайки и изваждайки от Неговото слово.Кой може да модифицира Духът или още Божията истина ?! Не са ли опитите на Сатана да отвлече и заблуди "вярващите" към погибел ? Как ,когато Господ Бог е един,се ПРЪКНАХА ТОЛКОВ

17

evgeni1234

преди 10 години

"Свързва се","почите се","вярва се",но ЗА КАКЪВО СТАВА ВЪПРОС ! Някога един човек-мюсулманин сподели: "мюсулманството/исляма/ е най-новата и добра*/модифицираана религия/.Малко предистория сега. В Стария завет Господ е говорил на пророците и народа Си да изпълняват,това,което трябва.Обаче пак хората под въздействието на заблудите на Сатана не се покоряваха на Господа.После сам Господ се яви на света,изявявайки истината и спасението в пълнота и слава.Името Му е Исус.Мохамеданите "почитат" Исус като пророк,но не и Неговата истина,подменяйки я с лиценза* на лукавия,като при това сменят името на

16

Да

преди 10 години

Религиозните "празници" са примитивни суеверия за немислещи хора.

15

Анонимен

преди 10 години

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИКИ КОИТО НОСЯТ ИМЕТО ДИМТЪР ДИМИТРИНА И ТАКАКА НА ТАТЪК , БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ,ДА ВИ Е СВЯТО ИЕМЕТО

14

Наздраве!

преди 10 години

Името Димитър не от гръцки произход. То е доста по-старо и им прото-индо-европейски произход. Първоначално то е женско име - Дам-тра и означавало ровеща в земята, тогава не е имало земеделие и жените и децата са търсили грудки, луковици и т.н. за храна. Гърците също използват това име - Деметра става богиня на плодородието, земеделието... След това става мъжко име. Гърците крадат историята на всички народи - факт. Сега крадат еврофондовете.

13

жалки курви

преди 10 години

До 7 коментар, не си ли разбрал че тези журналистически *** на порнографията "днес.бг" получават заплата от фиромикимаусковски Груефски? Жалки олигавени *** дето чакат поредната порция *** секс! За това гърците са им сложили вибратора на ***.......

12

Анонимен

преди 10 години

Димитър, Димитрина а) разговорна форма от Димитри(й) - от гр. Demetrios - "посветен на богинята на плодородието Деметра", б) свързва се със свети Димитър. Много разпространено в цялата страна.Кирил гр. Kyrillos - "господарски"Методи, Методия гр. Methodios - "който изследва, води се по метод"Георги, Георгин, Геро, Гето, Гиньо, Гоце, Гошо от гр. georgos - "земеделец"; име на календарен светия

11

Анонимен

преди 10 години

Гръцките имена са най-многобройни, защото повечето светци са от елинизираните области на Източното Средиземноморие. Понеже около 2/3 от календарните светци и мъченици имат гръцки имена, техният брой у нас надминава 200, а с производните и видоизменени форми няколко пъти повече.

10

Анонимен

преди 10 години

Димитър е популярно българско мъжко име с гръцки произход. Гръцкият първообраз Dimitrios води началото си от античната богиня Деметра. Поради известността на раннохристиянския светец Свети Димитър името е широко разпространено, в различни варианти, в православните страни. Формата "Димитър" се среща само в България.

9

Анонимен

преди 10 години

По публикацията работи: Александър Попов, представител на микимауседонска психопатия!

8

Наздраве!

преди 10 години

Димитър е бил войник от армията на Римската империя и се е бил срещу славяните, които атакували много пъти Солун - но след това славяните го приемат за един от най-важните свои светии. Етническият му произход не е известен.Дойде ли св. Димитър - идва и зимата, но по календара стар стил, т.е. след две седмици.Да си жив и здрав, Димитре! Наздраве!И не шофирайте пили, макар да имате празник!