31

БГ

преди 10 години

ОСИНОВЕТЕ СИ ГИ ВИЕ,ТЕ ГЛАСУВАХА ЗА ВАС......,А НАШИТЕ ДЕЦА КОЙ ЩЕ ОСИНОВИ ЗАЕДНО С НАС?

30

Анонимен

преди 10 години

Макар и недобро положението на днешните пенсионери не е за оплакване. Макар и малки имат някакви пенсии.За оплакване ще сме ние следващите пенсионери сле 10-20 години когато пенсионерите ще станат 2 пъти повече от работещите и надали ще има пенсии изобщо.

29

Анонимен

преди 10 години

БСП изглежда подготвят почвата да ни задължат да осиновяваме пенсинери за да не им плащат те пенсия. Тея съвсем изперкаха.Абе ид*оти, това с което трябва да се занимавате е развитие на икономиката откъдето ще дойдат пари за всякакви социални дейности и пенсии. Вместо това вие се занимавате само с разпределение на все по-намаляващите пари или на такива от заеми които ще ги плащат и внуците.

28

petkov

преди 10 години

Предложението напомня на стар виц от времето на социализма- в навечерието преди Нова година на партийно събрание агират всяко семейство да вземе по един виатнамец и от последния ред се вдига плаха ръка - А аз не мога ли да си взема пуйка?Намирате ли някакви прилики?

27

анонимен

преди 10 години

Аз се грижа сама за родител с малка пенсия-защото не може да се обслужва сама.Но пред държавата аз съм трайно безработна-без да съм получила помощи до този момент.Но кой ще ни признае стаж за това време-защото в България не можеш да се регистрираш като домакиня или болногледачка.А тези които осиновят старци ще имат тази привилегия.Къде се вписваме ние?

26

Анонимен

преди 10 години

Тия са ид...ти! И как ще осиновяваш възрастен човек?! Първо тоя човек няма ли да се чувства адски унизително и второ кажете ми няма ли да предпочетете да се грижите за собствените си баба и дядо или за едно дете. Защото за разлика от пенсионерите, сирачетата имат бъдеще. Та вместо да дават *** идеи, да построят повече модерни старчески домове и хосписи където да се полагат адекватни грижи за възрастните хора.полагат адекватни грижи за възрастните хора.

25

Рали1

преди 10 години

Освен с пенсията на старците,какво ще се случи и с имотите им ? Защото почти всеки има някакъв недвижим имот?

24

Кой

преди 10 години

Кой казвате ще плаща? Държавата? Откъде има пари тази държава да плаща пенсиите и 150% от МРЗ възнаграждание за гледане на пенсионер? Колко кожи още ще смъкнете на обикновения данъкоплатец? Смешници!!!

23

5555

преди 10 години

До Анонимен 25Абсолютно сте прав и въобще не съм целяла да обидя с нещо пенсионерите.Все пак и моите родители ще бъдат пенсионери един ден, както и аз ако доживея.....Няма справедливост за вас, но няма и за нас...Както вие живеете мизерно, така и на нас ни смъкват по 100 кожи от гърба и им дреме да не казвам на кое!

22

Adam Smith

преди 10 години

В България е от изключителна важност, да се промени закостенялото мислене, че ако си пенсионер, значи си пълен инвалид неспособен да се грижиш сам за себе си! Огромната част от пенсионерите са работоспособни и те трябва поемат отговорност както пред себе си, така и пред обществото, грижейки сами за себе си.

21

Adam Smith

преди 10 години

18 Какво значи това "Всеки пенсионер заслужава достойни старини"? Това ми звучи като "от всекиго според възможностите, всекиму според потребностите"! Вземи да прочетеш приказката за мравките и щуреца - макар и детска приказка в нея има толкова много смисъл! Ако човек сам не си подсигури достойни старини, никой не му е виновен за обратното.

20

Анонимен

преди 10 години

До 5555Момче, не ни завиждай ... така се загрижи държавата за нас, че ни окраде пенсиите, с мизерния остатък аспирин и мляко не може да си купим. Къса половината от полагащите ни се пенсии да плаща на *** да раждат по 10 деца, лекува ги неосигурени, плаща, макар и стотинки, на децата, а сега да издържа и бегълците вече над 10000 - безумна правителствена безотговорност към народа. Защото ЕВРОГОСПОДАРИТЕ ги държат на власт и са им обещали и международна кариера. Глупавият Станишев си го каза сваляли сме му имиджа.Та не заравяйте бащите си. Държавата вече го направи.

19

Рали1

преди 10 години

Възрастните хора без близки-близките са в чужбина и им пращат предостатъчно пари.Нали в чужбина са ни най-големите инвеститори?Какво излиза-да плащаме ние,работещите в България, пенсиите,да осигуряваме себе си,децата,бежанците,малцинството.Сега трябва старци да гледам,ходейки на работа.Какво да правя тези хора,които имат нужда от специални грижи,да плащам и медицинските разходи,защото държавата нехае и ще се отърве от още едно бреме.Срам ме е да гледам очите тези,които са ни родили!Популисти .

18

Минува42

преди 10 години

Това е дискриминация.Трябва всеки български гражданин да може да бъде осиновен от приемно семейство!Може да се осиновяваме един друг за да се подпомагаме взаимно!А и до колкото се сещам правилния термин е приемен родител, защото не семейството кандидатства, а физическото лице.

17

5555

преди 10 години

Всеки пенсионер заслужава достойни старини... факт! Обаче това, което ме дразни, е че за БСП в тази държава съществуват само пенсионери и социално слаби.А ние работещите млади къде сме? За нас има само увеличение на данъци, осигуровки и никакви условия за прилични доходи....

16

до соц.водача

преди 10 години

Аз смятам че, първо Съсела трябва да вземе под крилото си няколко пенсионера и да се грижи за тях!Нали все пак личният пример е заразителен,а и те са негови гласоподаватели.А не само да ги води на Бузлуджа и да ги омайва с празни приказки.

15

Крис до долу бсп

преди 10 години

Само се виж от страни колко си ***, а ако не можеш другите го виждат. Тези хора, които твърдиш, че нищо не правят , са работили по 40г, за да се родиш ти , да имаш дом и къде да живееш , *** , наясно ли си , че и ти ще дойдеш на тяхното , макар че то такива *** като тебе, може и да не доживеят старини , то от малоумие се умирало ,разбрах!

14

Кукуто

преди 10 години

Че аз и до сега обгрижвах няколко пенсионера и няколко безработни. Това не е ли достатъчно?

13

Анонимен

преди 10 години

За да сеоцени материалния статус на дадено лице не може да се гледат дамо доходите му от пенсия/заплата. Всеки си кътка апартаментчето и си гледа виличката на село, ама реве че му е ниска пенсията. Ами продай, дай под наем - има варианти. Като не ти стигат средствата ще търпиш някой чужд да ти живее в съседната стая. Това е положението.Повечетоживеят в двуетажни къщи, и половината стаи са необитаеми.

12

ДОЛУ БСП

преди 10 години

И как може да плюете пенсионерите постоянно , утре и вие ще сте такива, а вашите родители ? Ми дайте всички пенсионери да ги закараме по лагери и да се оттървем от тях, ще ви олекне ли , *** ?! ----------------------------------Ще ни олекне, червен ***, когато спрете да раздавате нашите пари изкарани с труд на хора, които с нищо не са ги заслужили.разбра ли, червен клошар!А лагерите ги създадохте вие и вие избихте там хиляди вкл. и пенсионери!