94

Коко Бийч

преди 10 години

Леле колко сте ми наивни в БГ-тоНие, българите в Чикаго, подкрепяме напълно свободната търговия и нямаме нищо напротив, който има пари да си купи пропърти...така както хилядите наши сънародници в Новив свят са си купили риъл естейт и нито един американец или амиго не протестира стещу това...гладни въшки сте останали само там бе...срам и позор за БГ-то

93

До Adam Smith

преди 10 години

Язък ти за ника, само го петниш! Данък плаща всеки производител, а чужденецът продава продукцията си в чужбина, задълженията са му към неговата страна а не към България - тя става ферма.Колкото до цените на земята колко много щели да се вдигнат - глупости! Ще се вдигнат с жълти стотинки докато върви съгласуваното изкупуване и когато българина стане крепостен роб на земята си, тогава един ден, както предричат икономистите, земята ще е по-скъпа от златото, защото това е единственото нещо със с

92

ultramind

преди 10 години

"Изкупувам земя"

91

никаква земя за прод

преди 10 години

то, че няма да е инвестиция, няма да е, това е ясно.. ами освен това няма да е Джордж или Георги, ами Хасан или Моше! А последното има много важно значение!

90

НРБ

преди 10 години

Та както писах по долу нека България си върне мястото на инвеститор в арабския свят а не катарци да купуват земи защото през 1988 когато по време на посещение на министъра на земеделието и горите Алекси Иванов е открит най големия Апк Дивания в Ирак България бе на почит а през 2011 при посещение на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов в Катар се договори апортация на българска земя от катарци и това е срамно

89

Бай Иван

преди 10 години

Ама че, продажни политици - "какво щяла да бъде реакцията на ЕС". Когато не ни приеха в шенген-каква беше реакцията на ЕС? Когато ни върнаха не демократично ,демократично заминалите роми от Франция каква беше реакцията на ЕС? Когато сто пъти променят условията за пребиваване и работа на българи в страните от ЕС, каква е реакцията на ЕС? .... Нашите политици-шкембелии единственото, нещо , което ги интересува е как да краднат пари - от ЕС, от СССР, от кой даде .. И сега грижат им е за комисиона.

88

Анонимен

преди 10 години

Има, има значение. Щото няма да е Джордж, който трудно различава България от Унгария и Чехия от Чечения. А щото ще е Хасан, Осман и всякакъв друг талибан. Та затова!А ако продължавате да пискате как никой не се интересувал от земята ни да ви питам - тогава ЗАЩО пискате?

87

Анонимен

преди 10 години

В селото на майка ми обикалят две фирмо от няколко години и водят люта битка да изкупуват земя, на едните им казват "катарците", на другите "руснаците". Толкова по въпроса дали се защитава "свещената земя" с мораториуми! Сега остава да направят и следващата глупост: Що не забраните на български граждани да си продават земеделската земя на чужденци!Или битката е за едни евросубсидии за декар обработваема площ?!!

86

НРБ

преди 10 години

Продължение от по долу и колко е злокачествено да изпаднеш в позиция на колонизиран

85

НРБ

преди 10 години

Хроника на възхода на България през социализма и на падението на България през капитализма : през 1988 НРБ с министър на земеделието и горите Алекси Иванов дава инвестиции в селското стопанство на държави като Мароко ,Ирак,Сирия и др , през 2004 РБ с министър на земеделието и горите Мехмет Дикме създава законовата уредба за продажба на земя на чужденци , 2011 РБ с министър на земеделието и храните Мирослав Найденов договаря апортация на земя от катарски бизнесмени.Колко е добре да бъдеш инвеститор в чужбина със световен авторитет в арабските държави през социализма и колко е злокачествено

84

Krasen

преди 10 години

Ima gosine ima,nashite geroi Tzare i Voivodi kato sa ljali kravtasi dani ima i da ja ima tazi zemja tvoja rod see kriel nai verojatno, prodajnik mrasen!!!

83

наивен

преди 10 години

Аз пък да питам: Земя не може да купуват, а апартаменти може. Че какво пречи на чужденеца, да купи къщите на цяло село? Земята какво, ще я натовари на каруци и ще я изнесе ли? Земеделската земя трябва да се използва само за такава, какъв е проблема?

82

Селянин

преди 10 години

Има - ако е Бай Георги тракториста нямам нищо против.Ако е Джордж Сорос вече е друго.

81

Воин

преди 10 години

Има значение, ИМА.Който иска да инвестира, но "ЖЕНАТА СИ ДАДОХ, КОНЯ СИ ДАДОХ ,НО ОТ ЗЕМЯТА БЪЛГАРСКА И КАМЪК НЕ ДАВАМ" Е КАЗАЛ ЕДИН БЪЛГАРСКИ ХАН. Дедите ни са проливали кръвта си за тази земя. ЗАСРАМЕТЕ СЕ ПРОДАЖНИЦИ!

80

Логика

преди 10 години

Не трябва да се продава земя на чужденци - това е територия, не може да си разпродаваме територията. Нима забравихте колко кръв се е проляла за всеки кв. метър от тази държава!?

79

НРБ

преди 10 години

През 1988 количеството обработваема земя е 54 мил декара днес то е по малък от половината на размера от 1988 нека първо се направи политика за увеличаване на обработваема земя а после да мислим за продажба на земя но на Българи не на колонизатори

78

НРБ

преди 10 години

Има разбира се България основа са България но нека придобием количеството обработваема земя от 1988

77

tt2

преди 10 години

77за какво ти е тази комасация ***

76

tt2

преди 10 години

Има значение кой ще яде продукцията от земята *** - джордж или георги. *** подметки - колкото и да се пънете господарите ви нямат достъп до земята ни.

75

tt2

преди 10 години

Я - не сме били само ние, които си пазим земите - каква стана тя - договори - ала бала - опашати лъжи. И какво излезе - българите в чужбина също протестират срещу възможността чужденци да купуват земи в България - явно са осъзнали, че някой ден ще се върнат тук и искат да има къде се върнат. Мълчете *** подметки.