168

Анонимен

преди 10 години

До tribunникой няма да задължи точно този скапан хотелиер да разреши да се пуши в *** му хотел

167

Ясенсъм

преди 10 години

...приказката за забранения плод - пушачите се увеличават,има евтини контрабандни цигари.После може да позатегнем режима с контрабандния внос,можем на вдигнем цената на цигарите и печалбите са сигурни.Каквото и да ти говорят, да знаеш,че става въпрос за пари...

166

подметки

преди 10 години

мразя ви. какви са тия кръчмарски спорове, всичките горе сте за разстрел... да се вади статистика - колко и как вредят цигарите, колко удря забраната по джоба и т.н ПОЗНАЙТЕ ЗАЩО НЕ ХОДЯ ПО ЗАВЕДЕНИЯ - А) ЩОТО ПУША/НЕ ПУША Б) ЩОТО СЪМ НА 120 ЕВРО ЗАПЛАТА. безмозъчни ***. правото да пушиш не е право на живот, свобода и съществуване... утре по същата логика ще си донеса нещо което мирише и цялото заведения ще го душка защото мога и ми доставя удоволствие

165

Анонимен

преди 10 години

Българинът обича ....какво значи обича. Едно е да обичаш да правиш нещо, друго е дали е редно, трето освен "връзките на обувките си /цървулите/ си", да погледнем къде е света, ако въобще зрението ни позволява да го видим. Аман от простотия.

164

ПРАВИЛНО

преди 10 години

Бравоооооо Непушачите- млък

163

Pepito Austria

преди 10 години

Ами тя *** да вземат да направят като в Австрия - кутията цигари е 4,80 евро, ако искаш си пуши. Навсякъде се пуши но има салони и за непушачи а за малките заведения е въпрос на вътрешен избор да се пуши или не вътре, като обикновено това са пъбове и се пуши навсякъде. В закусвалните не се пуши никъде а в сладкарниците, където се предполага че ходят доста малки деца е абсолютно забранено. Така сте се реши проблема и на бизнеса и на потърпевшите пушaчи.

162

Лайнояд

преди 10 години

Аз мисля че трябва да се пуши !

161

tribun

преди 10 години

Снощи по новините хотелиерите се оплакаха ,че ако отпадне забраната за пушенето,то те ще загубят клиенти,защото тази година са рекламирали България като страна без тютюнев дим.Какво става ,нещо не мога да схвана ?????

160

Анонимен

преди 10 години

Аз си мисля, че е най-логично да се криминализира употребата, а не производството и разпространението на цигарите. Прерязва се търсенето, а не предлагането. Хем няма да се забранява индустрията, хем решението ще е в обхвата на свободната воля на хората - не им се забранява да пушат, така както не им се забранява да убиват, но това води до санкции. Това със заведенията и фалитите е очевидна лъжа и спекулация. По комунистически си уреждаме фирмите и коткаме примитивните гласоподаватели.

159

Тежки глоби.....

преди 10 години

След като закона влезе в сила контролните органи да се вземат в ръце и да започнат да налагат тежки глоби на непушачите. Не може непушач да се навира в заведение в което се пуши и така да уврежда здравето си нарочно, а и да пречи на пушачите. Непушачите са ненормалници, които знаят, че съдържанието на вънкашната тоалетна не е за ядене, а ядат от него. Най ниската глоба за нарушителите на закона да бъде 2000 лева. Глобата да им се връща само ако те започнат да пушат !

158

ИВАН-СОФИЯ

преди 10 години

А ХИМИЯТА КОЯТО ЯДЕМ ПО ДОБРА ЛИ Е?АЗ СЪМ НЕПУШАЧ!

157

Баба Генка

преди 10 години

Може ли да питам, а пушека от скарата що не ви пречи?

156

Lora

преди 10 години

Според мен не трябва да отпада забраната за пушене,който иска да пуши излиза отвън пуши и влиза

155

PushachnaPuri

преди 10 години

В тая държава правиме винаги една крачка напред и две назад. И като я има тая забрана вече година и нещо да не би да е умрял някои като не е пушил по заведенията? Всеки се адаптира по негов си начин към забраната и всичко беше точно. Сега тия червено *** пак да ни сложат сол в раната и да човъркат. Те само това знаят. Аз също пуша и свикнах със забраната и не ми е приятно тия политици да ми се връткат като *** на пилон. Или ще е едното или ще е другото. На маймуни ни направиха!!

154

ПАЗАРДЖИК

преди 10 години

ПИЯ СИ КАФЕТО В КЪЩИ И СИ ПУША КОЛКОТО СИ ИСКАМ.НЕ МИ ПРЕЧИ КАФЕНЕТА НЕ ВЛИЗАМ НО КАТО ПЪТУВАМ ЗА ВАРНА ИЛИ ЗА БУРГАС ЧЕ ВЪВ ВЛАКА НЕ МОГА ДА ПУША ТОВА Е ВЕЧЕ Е ПРОТИВНО .ПЪТУВАМ СЪС АВТОБУС. ИЛИ С ПРИЯТЕЛИ СЪС КОЛА И ПАК ПУШИМ.НО СЪС ВЛАКА НЕ.ЕТО ЧЕ ДЪРЖАВАТА ГУБИ ОТ МЕН. ЧЕ СА МНОГО УМНИ ТИЯ ОТ ПАРЛАМЕНТА.СПРЕТЕ КОНТРАБАНДАТА НА ЦИГАРИ.НЯМА ДА МОЖЕТЕ-КОНТАБАНДАТА Е ВАША.ТРОВИТЕ БЕДНИЯТ НАРОД ЧЕ НЯМАТ ПАРИ ЗА НОРМАЛНИ ЦИГАРИ НИКОЙ НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА МИ ЗАБРАНИ ДА ПУША ИЛИ НЕ.АЗ СИ РАЗРЕШ.

153

Възпитан пушач

преди 10 години

Тази вечер бяхме на вечера в заведение в центъра на София. Заведението на два етажа с градина. Двата етажа пусти, за места в градината се чака... В задачката се пита: Защо, бре, *** не скачаш според тоягата (над 3 милиона пушачи!), а се правиш на европеец? Нека търсенето определя предлагането. Нека бизнеса има право на избор, както и клиентите. А кой иска толкова чист въздух - те я Витоша! :-)

152

.........

преди 10 години

Драги глупчо ти споменаваш неща коренно различни от това дали е нарушено конституционното право на някой. Това,че закона не е постигнал целите си не означава ,че е бил противоконституционен. А дали са постигнати целите на закона също е широко обсъждана тема и в никакъв случай с окончателен отговор. КС МОЖЕ И ДА СЕ САМОСЕЗИРА . А бъди убеден ,че ако имаше правните аргументи щеше да бъде сезиран от акредитираните за това хора или инстанции. Ти си абсолютен цар на "говоря много не казвам нищо"

151

pero

преди 10 години

Непушачите по принцип са с по-високи доходи тъй като боледуват по-рядко и работят без фас почивка. Те са тези дето могат да си позволят нещо повече от кафе и кола в заведение. Но цигареното лоби подписва дебели червени чекове, как да не се продадеш.

150

.........

преди 10 години

Глупави юристе ,защо не отговаряш на неудобните въпроси. Питам аз. Ако ти е нарушено някакво конституционно право , за което всички вие тръбите, защо В МОМЕНТА ДЕЙСТВАЩИЯ ЗАКОН не падна от КС ????

149

.........

преди 10 години

"наглата муцуна" ли? Няма да падам ниско и да те обиждам,но само като ти гледам начина на комуникиране разбирам и какъв юрист си ,а и какъв матр'ял си като цяло. И ми кажи какво ще стане като си навра муцуната в прокажния ти сектор ? Много си смел зад клавиатурата ли? Нека приемат закона първо и тогава ми кажи в кое заведение да дойда в сектора ТИ ,да видим какво ще стане с муцуната МИ.