18

дебел депутат

преди 10 години

само гърч за мизерниците които не са избягали от България-високи данъци и такси,ниски заплати.Колкото е по-беден народа толкова по висок жизнен стандарт ще имаме ние 240 смирени депутати.Трябва пенсиите да се обложат и с данък печалба 10%,минималната заплата трябва да се замрази на 310 лв

17

Анонимен

преди 10 години

Аз пия на ден по кило и канче!Че ако не си сваря 4-5 стотин кила за къде съм ве!Да не мислите, че ще ви купувам акцизните ***!

16

Анонимен

преди 10 години

Само не и ракийчицата ми нееееееееееее.............

15

Шаран -БГ

преди 10 години

Когато си на власт и имаш на врата си такава "лека" администрация, такъв евтин Парламент, малко войска, ама някъде на майната си, полиция, която да те пази, че и някоя друга полугубеща държавна фирма , в добавък шепа пенсионери с потънал след "Титаник" пенсионен фонд, даскали, доктори ... леле мале.. И на охлювите, дето пасат па градините, ще слагаш ресима и данък върху млеконадоя ! ! ! А пък е толкова хубаво да си на власт ?!?!

14

44666

преди 10 години

В момента имам материал за 100 л ракия, баща ми за 150, тъст ми за 150. Чакат ни 2 сватби, дете и абитуриентска. Ако ни хванат, ще ни изкарат най-големите престъпници.

13

Атакист

преди 10 години

Това дето го измислиха да има акциз на домашно приготвената ракия е само част от абсурдните наредби в тази скапана държава. Защо няма акциз за домашно приготвените компоти и лютеница тогава? Нали трябвало да бъде по БДС...е аз като си направвя домашна лютеница и като не е по БДС що не дойдат да ми изземат количествата лютеница от мазето?Наздраве, митничари с една кайсиева!Няздраве и на онези скапаняци измислили този безумен акциз!Елате ми вземете домашната ракия...имам складирана към 50 литра

12

Анонимен

преди 10 години

До АнонименИНТЕРЕСНО ДАЛИ ТЕЗИ МИТНИЧАРИ НЕ ПИЯТ ДОМАШНА РАКИЯЕеее, ти пък! Естествено че не пият такива "***". Те само на 12 -18 годишно уиски са свикнали. Деликатнио небце имат.За неразбралите - поста е ироничен към въпросните "държавни" служители

11

ичкиджия

преди 10 години

Съсипахте народа ей,знайте-за друго може да не,ама посегните ли на ракията,гражданската война е готова.И е крайно време да стане.След 24 години,българина се чувства смазан,все едно е изкарал дългогодишна война.Мамата ни е.ахте.Демокрация,а?Ще го търсим бай Тошо,ама няма да намерим такъв държавник като него...

10

Анонимен

преди 10 години

ИНТЕРЕСНО ДАЛИ ТЕЗИ МИТНИЧАРИ НЕ ПИЯТ ДОМАШНА РАКИЯ

9

vesko02

преди 10 години

А бе тези да не измислят закон за минимално количество алкохол за лична употреба?

8

Анонимен

преди 10 години

Бащата си вари редовно по 150 литра и всичките ги прави в 250 пластмасови бутилчици - много са му удобни като мярка, 2 хладилника винаги са заредени с тях. И какво, ако го хванат ще решат, че е за продажба, след като не е в дамаджани??! Пълни глупости!

7

Анонимен

преди 10 години

не този човек се е подготвил да я дарява на бежанцитенали европейския съюз ни заповядва да сме състрадателни към сумалийци, сирийци, канибали терористи въобще към всякаква ***

6

rio_de_oro

преди 10 години

От тази държава освен тормоз под формата , акцизи данъци, регулации, наредби друго не съм видял. Вместо да помагат да хората те се опитват всячески да те точат като дойна крава.

5

Alex

преди 10 години

че да няма изискване ракията за лично ползване да е примерно в туби от 20 литра ? такива имал в такива сложил. Единствения вариант е нещо незаконно да я е варил и затова да има някаки санкции. Все едно да ми кажеш компотите че не мога в 300 мл. буркани да ги правя, а задължително в 800 мл.

4

Аз

преди 10 години

До ВескоЯвно е предназначена за търговия! Количеството не е свръх голямо (не е и малко,между другото!) - но никой не си държи ракията за лично ползване в бутилки от 0.5 и 0.7 литра!

3

hfst

преди 10 години

Логогиката се нарича Закон за акцизитеА колко е справедливо... Колкото всичко в БГ

2

Веско

преди 10 години

И аз нещо не схванах. Къв е проблема в личната ракия, да не е търгува я. На босия цървулите ще вземат.

1

РакиениятДжо

преди 10 години

Защо лична е в кавички? Масово по селата хората си варят по 100-200 литра ракия. Много ясно, че никой няма да слага акциз на личната си ракия, защо е необходимо? Човекът си е набавил необходимите плодове, сам си е направил ракията, а държавата иска да *** и от това? По тази логика след години ще сложат акциз на сандвичите, купуваш си хляба и кашкавала, правиш си сандвича и идват да ти искат акциз? Голями герои са тези "митничари"