10

Наблюдател

преди 10 години

Когато застраховате ипотекиран имот в полза на банка ВИЕ избирате застрахователя. Никой не може да Ви задължи!!! Защото тези застрахователи, препоръчани от банката обикновено са много по-скъпи като премия! И без това плащаме в несвяст вноски по кредита, затова не е оправдано да си оскъпяваме излишно и премията по застраховката. Ако някой Ви каже, че трябва "задължително" да застраховате чрез конкретна компания му обяснявате кратко как ще уведомите Комисията за защита на потребителя и точка.

9

Дедка

преди 10 години

Банките ни са си е*али майката. Това да плащаш застроховка за друг е просто уникално! Да си я плащат те, тогава. А освен на жилището, плащаш и застраховка живот в полза на банката. Е, има ли изобщо нещо в полза на клиента в цялата работа? Значи за банките ние не сме клиенти, а някакви дойни крави - плащаш ненормални лихви, плащаш им 2 застраховки, накрая се оказва, че си си купил двустаен *** за 200-300 хил. лева. Безобразно е!

8

да пукнат

преди 10 години

ХАМБАРЦУГОВНЯН И ЦЯЛАТА МАФИОТСКА ФРАНЧАЗИНГОВА БАНКОВА ОФШОРНА СИСТЕМА ....ТВА НАЩО ТУКА МУ ВИКАМЕ БАНКИ АМА НА ЗАПАД НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КЪДЕ Е БЪЛГАРИ ЯКОЯ Е И СТОЛИЦАТА КАМО ЛИ ДАЛИ ИМА КЛОН ТУКА .......ПРОСТО НАЩЕ КУПУВАТ ИМЕТО И ПОЧВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ С ДРАНЕ НА КОЖИ И ЖИВОТИ

7

до 8

преди 10 години

Ей такива тарикати като теб не се усещат, че като останат без работа ще ги гледаме да просят по улицата... ***. Запази си акъла за себе си. Като ти гледам математическите способности по-добре си карай на наем ... набивай пари на хазяйна и гледай назад как нищо не ти е останало срещу тях.

6

Анонимен

преди 10 години

Да го д***т банките. Живея под наем и несмятам да храня 25-30 години банките с по 1300-1800лв./мес. за една двустайна панелка. Сори ама това значи, че банката месечно ще разполага с двойно повече пари от моето семейство.Мерси много, ама наема е по-изгодно, пък като одъртеяяя... ще си одя на село.

5

Да ама не

преди 10 години

Ами аз имам ипотекирано жилище със застраховка и когато се обърнах към друг застраховател да ми направи отделна застраховка, се оказа, че не може, защото ако има застрахователно събитие, ще ми изплатят само от едното място. А застрахователя на банката отказа да ми направи застраховкана по-висока оценка от банковата???? Така че имаш ли застраховка на имот, който си ипотекирал - банката получава всичко - ТОВА Е

4

художника

преди 10 години

Значи к`во се оказва? Аз плащам застраховката, а парите при събитие получава банката.И ако ипотеката ми е 20г. по 120лв.годишна застраховка ще трябва освен лихви и главница да се набутам с още 2880лв. Ега ти рекетьорите!!!

3

MititU

преди 10 години

Когато пишете статия за застраховане се поинтересувайте малко"може да питате и Дженерали, които явно са спонсори на медията"Колкото до статията за застраховката против кражба защо не може да се коментира в нея да ви разясня малко и за нея.

2

MititU

преди 10 години

"Често собственикът на жилището си мисли, че има застраховка, но такава има банката, за размера на кредита"За финансов риск ли е застраховката или за имуществено застраховане нещо май не правите разлика."Ако решите, можете чрез анекс да увеличите покритието на застраховката, сключена от банката. Ще можете да добавите по-голямо покритие и бенефициент (получател на парите) при събитието да сте вие."не може собственик на полица отново е банката,анекса е част от полицата ;)

1

Минува42

преди 10 години

Според мен трябва първо да се обърне внимание на Общите и Специалните условия на застраховката. Важно е да знаете, че застраховката е предложение от застрахования към застрахователя, за това внимавайте какво подписвате.