24

оглупя народа

преди 9 години

До АнонименНема хора с мозък вече. Само неграмотни простаци останаха в тази държава. Как да си вземеш работник.

23

без акъл, но претенц

преди 9 години

До КАЛИТи ги лъжеш че им работиш и те че ти плащат.

22

смешник

преди 9 години

До льжат Ви якоМи ти си неграмотен инж. Провери си текста.

21

Анонимен

преди 10 години

80 % процента от търсещите работа имат проблем с намирането на коректен работодател, другите 19 % работят за себе си и 1 % са късметлиите. Самата аз го изпитах, след години достоен труд в голяма компания, дадох си здравето, нервите и за какво? Бях по обява и бях от отбора на "пчеличките", най-доре бяха тези от отбора на "връзкарите" - привилегии, доста по-висока заплата, никога виновни. Това е България.

20

льжат Ви яко

преди 10 години

НАЩЕ РАБОТОДАТЕЛИ СА ПЬЛЕН ТА*АК ЧЕТИРИ ГОДИНИ ПУСКАМ СИВИТА НИКОЙ НЕ МЕ ПОТЬРСИ. СПЕЦИАЛИСТ СЬМ ЕЛ.ИНЖ И ЕЛЕКТРОНИКА ТА НАСКОРО МЕ НАЕХА ЧУЖДЕНЦИ - ОСИГУРЯВАТ МИ КВАРТИРА - ХРАНА - ОБУЧЕНИЕ - ПАРИ ПО ВРЕМЕ НА ОБУЧЕНИЕТО ПЛЮС БИЛЕТИ ЗА САМОЛЕТА! И ВСИЧКО ТОВА ТЕ ПЛАЩАТ И МЕ ВЗИМАТ А НАЩЕ РАБОТОДАТЕЛИ РЕВАТ ЧЕ НЯМА КАДРИ!!! ПОНЕДЕЛНИК КАЗВАМ СБОГОМ НА БГ! ПЬЛНИ ЛЬЖИ БЬЛВАТ РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ РАБОТОДАТЕЛ ИСКАТ ЗА 400 ЛЕВА ДА РАБОТИШ! Е РАБОТЕТЕ! 50 годишен!

19

batGo6o

преди 10 години

Не плащат бе, искат да им работят хората за жълти стотинки, навън дават повече и естествено докато не се научат да плаюат няма да има кадри!

18

Някой

преди 10 години

Хора, не знам какво се оплаквате. Аз за последните няколко месеца смених няколко фирми и скоро започвам в нова, за около 2300 бруто (без да броим другите придобивки) . Искам да отбележа, че не съм технически специалист, а просто знам 2 езика, така че работа има, просто масово се оплакват хора, които освен да метат улици, за другу в момента не стават.А това човек, да се опита да се по-добри, за да е по-конкурентно способен, слабо, поне не и в България, тук се мрънка !!!

17

Анонимен

преди 10 години

Верно много трудно се намира космонавт с опит и поне 2 мисии в космоса.... Е*бати калпавото население, за 10 отворени позиции чакам 5 години и не намирам подходящ кандидат. Ей, стегайте се и летете в космоса, след 2 мисии можете да дойдете на интервю при мене.... ***....

16

Анонимен

преди 10 години

rabotodateli ,nagli privitizatori ,mytrageni depytati na koito triabva da im se tegli kyshyma na tazi paplach ot paraziti .

15

Ogy

преди 10 години

С тия картелно ниски възнаграждения и големи изисквания няма как да немерят качествен персонал. Колко фирми инвестират в студенти и бъдеещи кадри?

14

Top mey

преди 10 години

Трябва обаче съвсем отговорно да се отбележи един съществен пропуск в този анализ.Ако пропуснем факта, че когато се говори за работодатели тук очевидно се визират клиентите на съответната агенция, които са с един точно определен профил и никак не са представителни за българския пазар , нужно е да подчертаем, че тук липсва анализ на втората страна - работодателите. един такъв анализ ще покаже доста по-комплексна картина и ще доведе до изводи за доста по-различни дефицити. Важно е един процес да

13

Анонимен

преди 10 години

Ами като предложат адекватно възнаграждение може и да намерят.А и знаете как е по света, работодателите имат връзки с университетите и се оглеждат за добри студенти на които предлагат стипендия при условие, че след това започнат работа при тях. И така и студентите са доволни и имат стимул да учат и работодателите знаят, че имат точния човек за дадена работа. *** то не става с приказки и заплати от порядъка на 500 лева.

12

ДО L

преди 10 години

Колега,като намериш такъв ми го препрати да работи при мен в свободното си време- ще му давам още 200 лв, ...и после да плачат пак че няма пари :)

11

Мей-мей

преди 10 години

Работодателите да не чакат,ами да плащат образованието на нужните им кадри,и да са готови да предложат адекватно възнаграждение.

10

The king

преди 10 години

Същевременно обаче и при работодателите не съответства заплащането ин спрямо изискванята. За държавна работа пък си трябват връзки и обикновенно ги заемат некадърни мързели.

9

The king

преди 10 години

Василева от Менпауър е права, че и училищата и ВУЗ-овете не подготвят добри кадри. Дори Орешарски каза, че образователната система трябва да се подобри.

8

antisemit

преди 10 години

До L право в десетката

7

да

преди 10 години

Пък едни в благоевградско търсеха водопроводчик да издава фактури и отчети и да ходи със служебната кола като пише и пътни листа докато оправя водомерите,за предимство е език да зна е водопроводчикът

6

Deathstalker

преди 10 години

До 1: Ще има да търсиш... :-P

5

Анонимен

преди 10 години

Аз съм UNIX системен администратор с 4 години стаж в НР. Нямам нищо против да разнообразя дейността си и да се преместя в Българска компания. Във въпроса се пита каква заплата и отношение ще получа? Едва ли масовия Български работодател би предложил конкурентни на сегашната ми работа затова да не се чуди защо няма кадри. Още повече с опит.