69

Шoп

преди 10 години

Истинската причина е, че всички изведнъж решиха да стават кръчмари, ресторантьори, кафеджии и пр. Иначе хората пак си ходят на кръчма, но пицата е една...

68

Анонимен

преди 10 години

Qko sa vi promili mozuchetata, mili mi Balgari, che nikude drugade v Evropa osven v Bulgariq ne se pushi!Che chak i na pushachite!!!

67

Анонимен

преди 10 години

В Америка след като няколко сервитьорки осъдили работодателите си за увредено здраве от тютюневия дим сами се събрали и взели решение да не пуши в заведенята. Това са фактите. А са ударете по един минус и да вървим напред, към по примера на европейските държави.

66

асд

преди 10 години

Как може да искаш някой да се трови (клиенти и персонал) за да може ти да си запазиш работата или нивата на печалбата. Ми хвани се да работиш нещо друго, с което няма да тровиш хората. Ама проблема е в политиците, които искат повече да се пуши, за да има повечко кинти от контрабандичка. Отделно принципа разделяй и владей. Разделяй на пушачи и непушачи, на провинция и столица, на бедни и богати, млади и стари, високообразовани и средно образовани.. Българи, *** и други.. А те си крадат милярди

65

Анонимен

преди 10 години

Това да даваш маса пари на месец за да седиш да се тровиш и миришеш на комин... такива хора са за смях само. Удоволствие е да си запалиш по една качествена пура с уискито от време на време, другото е жалка наркомания.

64

Анонимен

преди 10 години

Да проверят какви данъци плащат ресторантите.Ще видите че след забраната за пушене няма спад,защото те не декларират приходи? Данъчната декларация е обективен документ!!!!!!!!!!!!!!

63

ив

преди 10 години

ТОЛКОВА СА НАГЛИ ТЕЗИ РЕСТОРАНТЪОРИ.ХОРАТА НЯМАТ ПАРИ,ЗАТОВА ПО-МАЛКО ХОДЯТ ПО ЗАВЕДЕНИЯТА,А НЕ ЧЕ НЕ СЕ ПУШИ.АКО ВЪРНАТ ПУШЕНЕТО,ОЩЕ ПО-МАЛКО ПОСЕТИТЕЛИ ЩЕ ИМАТ НА ТОЗИ ЕТАП.

62

2013

преди 10 години

Забраната се нарушава, затова дайте да я махнем ?!?! Ами то и масово се превишава скоростта по пътищата - дайте да ги махнем ограниченията. Масово се качват пияни да шофират - я да махнем забраната за шофиране след употреба на алкохол - така ще подпомогнем малкия ресторантьорски бизнес, милиони хора не ходят по заведения, защото не могат да си карат колите след това.

61

Стига глупости...

преди 10 години

Спрете да повтаряте все едни и същи глупости от сорта,че заведенията губели клиенти заради забраната!Не забраната е виновна за падналите обороти просто народа обедня страхотно и всеки си прави сметката до стотинка.Аз съм убеден,че ако не бяхме толкова зле на заведенията нямаше да им прави особено впечатление дали клиентите са пушачи или не,защото народ които е задоволен поне частично винаги ще намери време и средства за да разпуска без да го е грижа особено за каквито и да е забрани.

60

Сервитьорка

преди 10 години

А какво да кажем за хората ,които трябва да работят,да се движат бързо и да бъдат концентрирани и любезни сред облаци тютюнев дим по 8-9 часа в едно затворено помещение?Защото клиентът престоява 1час,а работещите много повече.

59

Бъркотия

преди 10 години

До eve1Хем са мазни ресторантьори, хем ти е приятно. Ти ако имаш ресторант - ще си мазен, ако искаш да имаш три пъти повече клиенти или ще ръсиш с одеколон непушачите. А тези, чийто живот спасяваш, просто не ходят на ресторант и си пушат вкъщи. Така че, единствената ти файда ще бъде нисък оборот. А от кръчмата правиш плод-зеленчук.

58

Естествено

преди 10 години

До ПетърЕстествено, че ще искат да печелят. Ти ако имаш кръчма няма ли да искаш да печелиш ? Защо не се възмущаваш от това, че парламентът гласува 7 милиона допълнителни субсидии за тютюнопроизводителите. Не е ли по-добре тези пари да отидат за детски градини? Тези пари се взимат и от непушачите.

57

Глупости

преди 10 години

До qwerty78Я погледни кафето в Метро. Вътре е празно, а навън е претъпкано. Какви ги говориш - селската кръчма е тъпкана вечер. Но ако забранят пушенето, ще се изпразни и ще фалира.

56

Анонимен

преди 10 години

Би трябвало всеки сам да реши какъв тип да му е заведението. Преди да се стигне до печалбата, ресторантьорите трябва да си покрият разходите, заплати, консумативи, наеми и т.н. Но както във всеки бизнес, правиш нещо към което има търсене. Ако повечето хора са непушачи, за какво ще ми е заведение за пушачи??? За момента е обратното, така че е редно да се съобразявате поне малко с мнозинството. Нека има и за непушачи и за пушачи, изборът кое да посетим си остава наш!!!

55

Анонимен

преди 10 години

До ПетърРазделението на зали за пушачи и непушачи ще защити децата - когато родителите им ги заведат в подходящата зона;)

54

Петър

преди 10 години

ХИЧ НЕ СТЕ ПЕЧАЛБАРИ !!! ЩОМ ЖЕЛАЕТЕ ДА СЕ ПУШИ В ЗАВЕДЕНИЯТА ВИ ПОКАЗВАТЕ КОЛКО МИСЛИТЕ ЗА ДЕЦАТА !!!

53

>>>

преди 10 години

Разбира се че само печалба ги интересува. А и не само тях. На никой не му пука за здравето на чужди хора ! Който твърди друго е пълен лъжец. Ако някой толкова го р грижа щяха да се забрани производството и разпостранението на фъшкиите. Що наркотиците са забранени а цигарите не ? Даже се наливат милиони субсидии от ЕС .?!

52

ахаааа

преди 10 години

Не,абсурд е да сте печалбари Вие работите без печалби и въобще не криете приходи. :)След като не сте печалбари тогава сте пълни *** за да рискувате здравето на вашите работници и клиенти.

51

Пешо

преди 10 години

На кирливия п**** Рагин мога да му кажа, че заведенията им не вървят не защото не се пуши, а защото предлагат смрадлива манджа и персоналът им обслужва по-зле и от държавен чиновник. Аз добро заведение да стои празно не съм видял. Гнусен печалбар си ти Рагин, и подобните ти "ресторантьори". И не че е лошо да си печалбар - всички работим за пари - ама понеже сте некадърни и не можете да си управлявате бизнеса и персонала както трябва, та все някой друг ви е виновен. Кирливци.

50

Изумен

преди 10 години

Не съм комунист, но подкрепят комунистите затова ,че ББ трябва да отиде на бунището на историята и в затвора. И затова съм още по изумен от тъпите ***, как успяват да настройват хората срещу себе си... Та дори и анкетите казват че дори и пушачите 60 % от тях не искат да отпадне забраната...и въпреки това тези тъпири настояват да има забрана...то бива бива ***, ама чак толкова.....Като че ли единствената им цел е да загубят властта....