9

Анонимен

преди 10 години

До АнонименНие живеем благодарение на термоядрените процеси на нашето Слънце, макар и отдалечени на много милиони километри от него. И с нищожна част от тази енергия се е зародил живота на Земята, благодарение на нея живота се поддържа и понастоящем, а и за в бъдеще ще е така, докато Слънцето изгасне. Така че..,не търси невъзможното!

8

!!!!!!!!!!!!!

преди 10 години

Istinata e v studenata energia.

7

1

преди 10 години

Какво обаче ще правим като дойде зимъска ?!?

6

Анонимен

преди 10 години

В такъв случай, направо ги викай тея от On Air, мацката като ги види двуосните тракери краката ше и омекнат, пък и ще има матрял за още една inowatiwno orientirana статия в днес.бг ;)Тъй като аз съм освен прагматичен, също така и социално ангажиран, ще оставя гардовете си да поливат с машинно масло евтините моторчета в приятната прохлада на късните следобеди, хааа!Не всичко се купува с пари. За всичко останало има Капитан Америка :D

5

инж Николай Л. Ангел

преди 10 години

Та го-син 1-ви, целта е да се създаде работа на гардовете и безработните. А не гардовете да си чешат мъдурите в караулките, а безработните да получават помощи, без да са ги заслужили. Защото такива са няколкостотин хиляди в България и лежат на нашия гръб.

4

инж Николай Л. Ангел

преди 10 години

До 1виНяма да ти е толкоз евтино, ***-син 1-ви. Щото аз правя и напълно автоматична система и то със завидна точност на насочване към слънцето и перфектна механика и знам колко излиза във пари, така че не ме учи. Позаинтересувай се от действащи двуосни тракери и от недостатъците, които дават и тогава коментирай. ХА-ХА-ХА!!!

3

1ви

преди 10 години

Гусин Инж., тези ваште гардове надминават Оператор на биологична единица, хааа!Инак с по две електромоторчета на панел (или "клъстер" от панели) + датчик + жици + лаптоп/Правец/таблет запрограмиран с един обиконвен gradient descent алгоритъм за оптимиране на изпъкнали функции, ще свърши същата работа, но за минимална пара!ПС: на мацката от клипа, къде се точи на Капитан Америка, при удобна възможност бих и показал кой е Капитана! ;)

2

Ing. Nikolay Lyubomi

преди 10 години

Желаете ли Вие от телевизия "On Air", да ви изпратя снимка на конструирания и изработен от мен тракер за следене на слънцето. Не е зле да се запознаете и какво се прави тук в България по въпроса. Всеки един охранител от фирмите, охраняващи фотоволтаичните паркове в България, вместо да седи само в караулката, може да върти и насочва за час време на ръка не по-малко от два три мегавата мощност от моите тракери. А имаме и предостатъчно безработни.Ееее, какво ще кажете?!

1

Анонимен

преди 10 години

Сложният алгоритъм и робота с определено количество интелигентност знаят нещо, което слънчогледите са научили преди много-много хилядолетия: ако плоскостта е перпендикулярна на слънчевите лъчи, добива на енергия на квадратен сантим се максимизира. Като технология, също се прилага отдавна, просто пичовете са го автоматизирали частично ;)