Пешо кое те кара да мислиш, че замразените продукти са замразени веднага след откъсването? Кой и как го гарантира? Също така как се гарантира, че продукти веднъж размразени не са замразявани повторно и въпреки това са пак в магазинната мрежа....и т.н. мааалки подробности.Учудващи са много неща, но безспорно заглавието е подвеждащо!
Учудващо е колко хора прочитат заглавието на статията и казват "Това са глупости". Четете бе ***, никой не сравнява пресен (току-що откъснат) зеленчук със замразен - сравнява се начина на съхранение на зеленчуци. И е напълно логично замразеният да е по-полезен, тъй като се запазва във вида си при откъсването. А при престоелия - в него продължават да текат химични процеси, клетките трябва да се хранят, и наистина се губят полезните в-ва.
Как изобщо може да се твърди, че растителен обект може да съдържа повече витамини в замразено състояние от пресния му вариант. Да не би да става някаква синтеза по време на замръзване ли, какво? По съм съгласен, ако се твърди, че замразени съдържат повече витамини от стерилизиране, но не и от пресни.
Само глупости пишат и се опитват да правят хората на маймуни.Лошото е,че има и такива дето им се вързват на простотиите дето пишат.
Заглавието е подвеждащо - трябва да е "по-полезни от престоелите". Ама четете и статията, не само заглавието.
На бас, че изследванията са финансирани от фирми за производство на замразени плодове и зеленчуци...
Замразените плодове и зеленчуци по-полезни от пресните