6

Гражданин на РБ

преди 10 години

Плосък данък - добреееее, за почти всички в РБ.Професор - злееее, има коагулирано собствено мнение и нерушими собствени доводи, последователен извлек от научните му търсения в последните десетилетия.Иначе - в РБ е мутрокрация и чалгозависимост, бизнес, обвързан с текущата власт и обръч от опорочени кръгове по интереси....Данъкът му бил виновен....;-)))

5

Тиготурим

преди 10 години

Този 'професор', май забраи, защо беше въведен този данък и каква беше събираемост и хаоса преди него!'Плоския' данък е справедлив:-ако получаваш 1000 лв - плащаш 100 лв.-ако получаваш 2000 лв - плащаш 200 лв., т. е 2 пъти повече!За какви 'богати' иде реч?!Тези на заплата? Какъв е стимула да получаваш по-голяма заплата, ако добавката ти я прибират, като данък?!Инвеститорите НЕ ИДВАТ най-вече заради, мафиото-шуробаджанашката икономика, корумпирано 'правосъдие', а не поради 'плоския' данък!

4

Анонимен

преди 10 години

Aбсолютно прав сте, Професоре!Но ревът срещу мнението и препоръките ви е най-вече от честно налапалите се индустриалци,фирмаджии-бизнесмени от голям калибър,тарикатинвеститори/напр. тези от ВЕИ сектора/ и т.н.Ами ако падне този нереално нисък налог,как ще си купуват горките скъпи имоти у нас и в чужбина,лимузини и джипове направо от автоизложения,бизнессамолети,луксозни яхти и всякакви други благинки за височяйшите им персони!

3

Анонимен

преди 10 години

Таз арменска *** да върви на майната . Да сте видяли един арменец да копае на село. Какво му пречи плоският данък за него който нищо не дава на страната.

2

Анонимен

преди 10 години

И тоя с Германия се сравнява.......На *** му *** ....... диамант.Най-вредното за България са такива учили-недоучили *** като този.Няма да коментирам глупостите му защото просто няма смисъл.Не бива да се дава публичност на всеки пожелал "да се изяви" ***!

1

Анонимен

преди 10 години

#1,Това твърдение откъде го измисли? Гледам, че и плюсове са ти нащракали.Плоският данък облага доходите на физическите И на юридически лица, за да има равнопоставеност на субектите в икономиката. Поне така е на теория, но практиката показва малко по-различни неща.Плоският данък е вреден в дългосрочен план. Признаците вече се забелязват при нас. Явно социалното разслоение трябва да стане още по-голямо, за да се усетят хората за какво иде реч.Прав е проф. Минасян, но няма кой да го чуе.