19

Родоотстъпници

преди 10 години

Стара Загора е освободена от руските войски , но те са изтласкани към връх Шипка от ордите на Сюлейман паша. Турците избиват населението на Стара Загора и опожаряват града. Мирните и безпомощни хора ( около 14 000 ) са избивани по домове и църкви. През 2004г. български политици ( родоотстъпници ) имаха идея за изграждане паметник на 10 000 турски войници.Турските войници на Сюлейман паша са военнопрестъпници ,избили мирно население и си получили заслуженото на Шипка.Виж: shipka1.hit.bg/

18

тракиец

преди 10 години

Майка ми-старозагорка р.1915 имаше един чичо Неделчо ,който бе преживял клането през 1877.Тогава е бил 7 годишен .Турците направили пропуск от двама души държащи ятаган хоризонтално ,като мярка за височина ,над която отсичали главите на момчетата пленени в града.Чичо Неделчо бил малко по-висок от мярката ,но много слаб и болнав и тучинът го отделил да не му секат главата. Неговият брат и мой дядо с природените си братя превзеха Одрин през 1812 година.

17

DO SOFIANEC

преди 10 години

A siktir ve palya4o,ti shte mi kajesh kvo mi e rodoslovnoto darvo a tvoyto kvo e minali sa vsqkakvi ottuk,koyto minal oprashval

16

*

преди 10 години

Четох подписката и се възмутих от дъното на душата си : Там не е посочено истинското име на убиецът , а то не е Сюлейман Паша . Соломон Леви е - Английски шпионин и приятел на Дизраели Убийците не са от редиците на редовната османска армия - Албански башибозук са . Как да канонизира БПЦ една лъжа ? На тези "рицари" не им ли е малко неудобно ? А ние защо за пореден път допускаме да фалшифицират историята ни ? Защо допускаме тази подигравка с мъчениците убити по най варварски начин ?

15

Granatomet

преди 10 години

"Някои от ритуалите били по-особени. Отделени по-лични българи и българки (по-стройни, здрави и красиви) били заколвани на дръвници като животни.Евреите от Стара Загора в медни казани събирали християнската кръв и топели в нея дрехите си.След като изсъхнели, те ги обличалисъгласно ритуала за да се подмладят по мистичен път, придобивайки качествата и красотата на убитите.Подобни еврейски ритуали се описват от редица други книги."

14

Granatomet

преди 10 години

Зловеща роля са изпълнявали старозагорските евреи в тези кланета на българи ритуални убийства.Тяизнася материали от исторически издания на съвременници от края на 19 в. Свидетелства на оцелели очевидци в тях дават точна картина за събитията.В обвиненията си Донка Йотова е категорична, чеизвършеното от войските на Сюлейман паша, по изрична негова заповед, е кърваво жертвоприношение. Вклането първи помощници на турците са живеещите в Стара Загора евреи.От документите става ясно, че именно евреите са подбудители на кланетата, те участват в разграбването на българското имущество и цен

13

Достоевски

преди 10 години

Спомняте ли си, господа, как още през лятото, още дълго преди Плевен, изведнъж навлязохме в България, появихме се на Балканите и онемяхме от негодувание. Е, не всички, дори не и половината, а много по-малко, нека веднага си признаем но все пак възнегодуваха доста хора и се надигнаха гласове.Първо на кореспондентите от армията и веднага след тях гласове в нашата преса, най-вече в петербургската. Това бяха пламенни гласове искрени, пълна с най-добродетелно негодуваниеТака стана, понеже притежателите на тия гласове бяха тръгнали, както се знае в цял свят и особено у нас, да спасяват уг

12

DO SOFIANEC

преди 10 години

Koy znae kakuv germanec hitlerist ti e shtampovala baba ti,Siderov vi prodade turcite hic ne sa vinovni

11

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 1Напълно съм съгласен с теб, Живко Тодоров се справя перфектно до момента като кмет и обикновените хора намират път до него, никой не е върнал или не е изслушал. Нищо общо с кратуните в ГЕРБ.

10

Патриот

преди 10 години

На практика Старозагорци са били сепаратисти или терористи против държавата и според мен не бива да бъдат канонизирани.

9

До номер 1

преди 10 години

Едното не изключва другото, нали? Или имаш нещо против почитането паметта на жертвите на варварствата и садизма:bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE_%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5

8

Анонимен 1

преди 10 години

Знаете отношението ми към ГЕРБ, но кмета, на Стара ЗАгора(който е от техните редици) е много мъжко и достойно за уважение момче, и намира диалог със всички хора,... вече няколко дни поред заралии се обединяват на сто процента зад различни каузи..независимо от политическите си пристрастия.......

7

anonim1000

преди 10 години

До ПротеституиращТи наясно ли си с тезите, които защитаваш?

6

anonim1000

преди 10 години

Тамплиерите са юдео-масони. Точно те ли ще дават тази подписка на кмета?Всеизвестно е, че юдео-масоните са подкрепяли Османската империя, защото империята е приела на своя територия изгонените от Испания евреи.

5

Протеституиращ

преди 10 години

Ей , това недоклатените *** и гробаджии са малоумно и долно племе. Навсякъде комунисти сънуват . Абе как може една паметна дата и история да не уважите .На националните празници пак ревахте като маймуни .Сега пак пишете глупости. Няма да има оставка заради няколко *** - разберете го. Искайте си оставката на вашите си лидери. На сегашните управляващи само ние , които сме ги избрали можем да я искаме.

4

jiko

преди 10 години

primer za vsichki ostanali BALGARSKI gradove v BG

3

ИСТИ

преди 10 години

НЯМА ДА Е ГРЕШКА! А КОМУНИСТИТЕ ИСКАТ ТУРСКИ ПАМЕТНИК НА ШИПКА ДА ВДИГАТ,ТА ОТ ПАНИЦАТА НА БУЗЛУДЖА ДА СИ ПОДАВАТ СВЕТЛИННИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ В СЛУЧАЙ НА НАРОДЕН БУНТ!

2

Жо

преди 10 години

ДРУГАРЯТ РУМЕН РАЛЧЕВ- началник на охраната на Тодор Живков, човекът, който беше сянка на комунистическия сатрап, днес ще се прави на първи християнин. Началник на зловещото УБО, абревиатурата, която народът разшифроваше така- Убиваме Без да Отговаряме- този човек, преследвал вярващите по времето на Тато, а днес първи капиталист, трябва да замълчи и да се покае.

1

който пита

преди 10 години

А 300 хил. достойни българи, цветът на нацията, убити от комунистическият режим, кога ще ги канонизираме?! Който мълчи за това е престъпник. За това сега продължават да ни избиват.