49

гошко тошков

преди 10 години

всеки да си прави сметката,дори и когато гласува

48

Анонимен

преди 10 години

повечето от тези 18 000 не са семейства а физически лица които немогат да си продадат 2/3 апартамент правят му висока оценка и спират да плащат кщото не ги интересува, а ние които всеки месец събираме стотинки да плащаме първо ипотеката сме будали така ли БББББББББББББББББ. Айде държавата да си плаща на бизнеса да няма фалити и да има работа за хората за да си плащаме всички задължения .

47

бъдин

преди 10 години

Абе при бай Тошо, като че ли нямаше бездомни?

46

ivailo donchev

преди 10 години

Bankite sa nai golemite izednici v Bg,uuuu enichari.

45

мао дзе дун

преди 10 години

Добре де- КАТО ЯДОХА КЮФТЕТАТА - НЕ РЕВАХА, А РЕВАТ СЕГА !Може би искате да се направи национална дарителска сметка,да се платят от бюджета от парите на нашите данъци или други подобни КОМУНИСТИЧЕСКИ ТЪПОТИИ. МАЙМУНКАТА ПРЕДИ ДА ГЛЪТНЕ ОРЕХА СИ ГО МЕРИЛА НА *** - ДАЛИ ЩЕ МАЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ - АКО Е ПРЕКАЛЕНО ГОЛЯМ, ПРОСТО НЕ ГО ГЪЛТАЛА.Сега какво излиза - едни хора спестяват в банка,идва някакъв калпак,взема кредит БЕЗ НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ ДА ГО ВРЪЩА, СЕТНЕ ИСКА ДА МУ ГО ОПРОСТЯТ .

44

Анонимен

преди 10 години

18 000 без дом!!!! Че има ли толкова банкери за трепане????

43

Един

преди 10 години

"Банките да делят риска солидарно с длъжника", "човек да плаща половината от сумата" - абе вие чувате ли се бе, червени ***? Като накарате банките да покриват загуби по лоши кредити, при сегашното законодателство банките просто ще вдигнат лихвите на останалите коректни платци, че да си покрият загубите. Ако искате да помогнете, приемете ЗАКОН ЗА ФАЛИТ НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА! Ей тогава банките наистина ще поемат риск. А не да караш коректния платец да покрива загубите от некоректния.

42

ivailo donchev

преди 10 години

Bankite sa nai golemite izednici v BG,praviat si kakvoto si iskat I niama koi da gi kontrolira kakto triabva.

41

Кратун

преди 10 години

След като въпросното жилище е обезпечение от договора справедливо е банката да се задоволи с договореното обезпечение!!!! Не може да ти вземат жилището, да ти продадат колата на непазарни цени и да остане и за децата ти да плащат дългове!!! Това е грабеж! Защо на едно ООД да не можеш да му вземеш повече от уставния капитал, а на едно физическо лице да можеш?

40

Левон Хърмърпърцумян

преди 10 години

Ние банкерите не сме виновни, че хората са глупави и алчни, и са се налапали с по два-три кредита заяви г-н Хърмърпърцумян Ние не сме карали насила никого да взима кредити, всичко това е било изцяло доброволно решение. Не е наша вината, че печелим пари за сметка на глупаците, ако нямаше *** нямаше да има и банки. Ние не сме виновни, че глупаците не четат условията при отпускането на кредити или, че не ги разбират. Ние не сме виновни за безумието на глупците. Искаме си парите и ще си ги вземем.

39

Бай Хасан

преди 10 години

До тиква - те ако имат къщи за какво са им апартаменти ?????? Доста добре звучи ник нейма ти - сам ли го измисли?

38

Анонимен

преди 10 години

Вие давате ли си сметка какво значи 18 000 семейства да останат на улицата посред зима?! Това са поне 40 000 човека!!! Ако това стане и поне половината от тези хора излязат на улицата, а това ще стане, на това правителство много ще му се стъжни! И тоя път няма да има песнички и ***, а камъни!

37

marantz

преди 10 години

18 000 семейства са около 50-60 000 души на улицата посред зима!Хора останали без спестявания,с запори върху заплатите и опрени до стената!Това си е направо заплаха за националната сигурност!Човек,който няма какво да губи е доста неконтролируемо нещо!А и 18 000 отнети жилища не означават пари!Това не се продава за 2 дни!И ако някоя банка се срине всички ние чрез данъците ще платим за гарантираните депозити!И риска и дървото е само за хората и държавата!А за банката остава само да папка лихвички!

36

Анонимен

преди 10 години

До marantz"18 000 семейства е катастрофа!"18 000 семейства е потенциална революция.

35

marantz

преди 10 години

Крайно време е правителството да се намеси и да сложи юзди на развилнелите се банки!В момента законодателството е поръчково и изцяло в интерес на банките!Ако им се забрани да искат още пари след отнемане на жилището ще отпадне порочната практика да продават имотите на безценица!Ако се въведе закон за фалита на физическите лица и предлна давност на задълженията ще раздават пари доста по-предпазливо!А и в целият ЕС има такива закони!Да не са по-балъци от нас!?18 000 семейства е катастрофа!

34

Геле

преди 10 години

Абе , много им е лесно сега на банките - риск =0. В края на краищата , не се очаква всеки човек да е финансов специалист. Нали затова при отпускане на кредит се плащаш такса за да може точно такъв "специалист" да оцени възможностите за погасяване. Освен това една прилична съставна част на лихвата е точно "рискова премия" , т.е нещо като застраховка на риска да не си обслужваш кредита. И накрая - продават обезпечението на свои хора на безценица и продължават да искат остатъка. Смахната работа.

33

Анонимен

преди 10 години

До vargТоя *** така и не се научи, че се пише "евреИ". *** ***!

32

Хасму

преди 10 години

Е, ми планът Ран - Ът си върви по график.

31

marantz

преди 10 години

До 31Ами реално в момента в България като закъсаш пак ти отнемат всичко,изритват те на улицата и продължават да ти искат пари!Ако случайно ритнеш бакърчето ти дърпат наследниците!Това го няма в нито една бяла държава!Защото няма закон за фалита на физическите лица!А рестрикциите за които говориш не са доживот,а временни обикновено в рамките на няколко години!В момента много хора са направо заложници на банките и ако не се вземат мерки да се поозаптят тия ще стане наистина голям проблем!

30

marantz

преди 10 години

Не може в най-бедната държава в ЕС,която е в перманетна криза вече повече от 20 години да няма мерки за защита на хората и права да имат само банките!Освен това наистина е в реда на нещата всеки да си прави сметката и да си поема последствията,но първо банките променят лихвите по заемите едностранно,което определено не е редно и второ дори и след отнемането на тези жилища те продължават да искат пари от хората!А и изритването на толкова хора по улиците посред зима си е направо катастрофа!