15

Бонобо

преди 10 години

...За разлика от моята държава, което не ми пречи силно да я обичам! На въпроса, който Ви е неясен ще отговоря кратко: Русия ни помогна, според възможностите си, за създаване на икономически силна България, даваше ни нефт на символични цени, а нашите хитреци го реекспортираха, даде ни нечувана концесия за дърводобив в Коми. Сега сечем като гламави горите си, обезлесяваме България. внедриха се някои производства, някои - поостарели, други - съвременни и доходоносни. Уважавам руснаците. За история

14

Бонобо

преди 10 години

До DarwinСър Чарлз, благодаря за комплимента,но съм го чувал много пъти. Дълбоко уважавам прозренията Ви, невероятната наблюдателност и работоспособност. Даже имам отличен по дарвинизъм в един престижен университет. Там следвах съвършено безплатно и учители ми бяха хора с такива качества, че сега сам си завиждам на късмета. Този университет е дал няколко нобелисти и повече от нобелисти. Сега тази държава дава на следвалите там символична пенсия, така че смело можете да ме наричате "***"

13

Одисей 1

преди 10 години

13 в Щатите всичко е произведено от частни компании мой човек , въпроса е че частната инициатива , ИНИЦИАТИВА става водеща в разработките , частниците както е редно както се е случвало през всичките столетия на открития поемат инициативата

12

!

преди 10 години

всички големи държави използват по-малките, трябва така да мислим че да използваме и двете за да задоволим малкия ни пазар и да намерим работа за малко хора!а относно парите: колко пари(ще кажа че са в милиони и то преди доста години) са изхарчили американците за да изобретят химикал който да пише в космоса? вместо някой да си изкара молива из зад ухото ! Не всичко е мозък, понякога тябва и да може да разсъждаваш с малкото което имаш!

11

Dnes.bg.1

преди 10 години

До Одисей 1През февруари 1986 г. някъде се взриви совалката Чалънджър със 7 души на борда,секунди след старта. И това стана тъкмо заради частната инициатива. Няква частна компания произвела едни дефектни гумени пръстени,заради които стана огромна експлозия на резервоара с водород. Защото частните компании гледат преди всичко печалбата,а качеството на продукцията за тях не е от значение. важното е да вземат парите. Справка нашите частни фирми,които ни тъпчат със съмнителни храни-менте.

10

Одисей 1

преди 10 години

11 Стефане а това в руския културен институт в София какво е , не беше ли апарата с който се приземи първия ни космонавт. Колкото до американките програми на НАСА вчера или онзи ден се скачи и втория частен кораб с МКС но тук ни вопъл ни стон , американците правятв момента нещо качетвено ново което в скоро време ще дръпне яко напред , те разчитат на частната инициатива и кои ако не големите американски корпорации са с възможностите да развиват космически програми , бъдещето е на тях

9

Стефан

преди 10 години

Защо на всяка тема за аерокосмически технологии се превръща в поредната кой е по по най.Америка или Русия.Съюз е страхотна машина.Малко хора знаят но в България имаме и спуспактелен апарат към музея на Летище Пловдив.Там може да се види една от старите двуместни версии на съюз. А относно САЩ там в момента има програма наречена CCDev .По която Spacex преработва своя кораб "Дракон" да може да се използва за полети посредством Falcon 9. Ракета с средна товарносимост подона на Зенит при Руснаците.

8

Dnes.bg.1

преди 10 години

До DarwinАбе какво става тук? Кой изтри моя коментар за страхотната грамотност на тъй наречения Дарвин? бУтуш! бУтуш! б-У-туш!!! Що го триете? Б-у-ТУША ПРАВИЛНО ЛИ Е НАПИСАН СПОРЕД ВАС? Нещо обидно ли има във въпроса ми към Дарвин дали има основно образование??? Вие бУтуш ли пишете?

7

Dnes.bg.1

преди 10 години

До DarwinосЪкатени българи??? осЪкатени???

6

Darwin

преди 10 години

Благодаря Ви, винаги е приятно да срешнеш събеседник за интелектуален спор. Уви, сър Бонобо, мисля, че тук няма много място за спор. Не ме разбирайте погрешно, както Русия, така и САЩ са човеконенавистни държави, които работят за шепа корпорации. Разликата е, че в САЩ поне слагат кадифени ръкавици а Русниаците дори не си правят труда. Бихте ли пояснили точно какви привилегии сме имали от тази братска дружба, освен че сме освободени от лошия капитализъм за сметка 3 поколения осъкатени Българи.

5

Бонобо

преди 10 години

До DarwinСър, с Вас съм съгласен по въпроса за произхода Ви. И тук имате верни попадения - туй за въпроса за бюджета на НАСА. Американците имат добри печатници, зелена боя и печатат хартийки, непокрити със злато, направили са 14 трилиона външен дълг и не им пука. С тези хартийки купуват всичко, включително мозъци, които да им правят нещата, с които НАСА се гордее - разни Аполо, Вояджиъри, Кюриосити, Хабъл. Не разбирам, сър Чарлз, Вашата пещерна ненавист към братския славянски народ, когото съв

4

bashkircho

преди 10 години

До 4Ne znam zashto si mislish che nqkoi im se moli. Na tiah im se plashta. Da ne govorim che i te imat interes da imat svoi astronavti na stanciata. Tova che im se moliat e samo v tvoita bolna glava.

3

Darwin

преди 10 години

Не мога да разбера само от къде идва тази любов към Русия, държава от която от 1878 до сега абсолютно нищо добро не сме видели, бутуш и пак бутуш. Ей така си говорим общи приказки, Руснаците били супер, НАСА нищо не стрували...а през това време се чудите каква следваща глупост да напишете за да запълните с нещо интерено неукито и съзнание. И Русия и САЩ и ЕСА има големи постижения. Последните 40 години обаче НАСА прават доста повече постижения поради огромния си бюджет.

2

Анонимен

преди 10 години

До 3-може и на луната да имаш собственост, но като не можеш да отидеш до там се молиш на рубладжиите, ако имат желание да те вземат с тях.

1

Анонимен

преди 10 години

Новина ли? Рутина. Новина би било "Американският космически кораб "Sirius", изстрелян с американска ракета "Delta III" успешно се скачи с МКС". Ако не са руснаците, програмата МКС щеше да е история, една много скъпа история.