41

ники

преди 10 години

Отъде толкова много лъжи? Източната част на Германия се радва на 27 процента младежка безработица, проституция, наркомания, ниска жилищта култура, супервисоки наеми и ниски заплати. Някои хора забравиха, че ГДР беше единствената легитимна германска държава. Федерална република Германия до ден днешен не издава на гражданите се паспаорти и лични карти, а само служебни карти, удостоверяващи, че личността е на служба /американска служба/. Кой помни снайперистите от САЩ, убиващи прескачащите стената?

40

кЕрЕНСКИ

преди 10 години

РАДВАм СЕ чЕ мНОГО ОТ мНЕНИЯТА ТУК СА рАЗУмНИ А ЕмЕННО чЕ ВСЯКО НЕЩО СТАВА ЗА СмЕТКА НА ДрУГО НЕЩО СЕГА ОСТАВА И НАШИГЕ УПрАВлЯВАЩИ ДА ГО рАЗбЕрАТ И ДА ГО ПрЕИлОЖАТ В ПОлЗА НА СОбСТВЕНИЯ СИ НАрОД А НЕ В лИчНА ПОлЗА КАКТО ДОСЕГА

39

Анонимен

преди 10 години

А бившата НРБ се радва на цветуща циганорика!

38

да бе да

преди 10 години

Нещо гнило има тук ! Като е станало такъв рай в ГДР , тогава защо в Байерн е пълно с ози-та * , който се чувстват по - чужденци и от нас чужденците тук . Баварците казват така : Es ist besser Kanaker zu sein , als ein Saupreiss ! *** ози - нарицателно наименование на всички жители на ГДР** По - добре е да си чужденец , отколкото ***-прус . (думата Канакер е жаргонна и вид обида към чужденците , preussen - прусия , на Баварски диалект e preissen , preiss - прус)

37

Чистач

преди 10 години

До anonimenПрав си, има малка разлика, ГДР си има ФРГ, а България е хамериканска колония.

36

anonimen

преди 10 години

Ima malka razlika m/u bivshata DDR i BG.DDR si ima Zapadna Germaniq,a BG si ima Rusia.

35

Пеликан

преди 10 години

До Да !Важното е какво ще правим после. Отмъщението не води до никъде, ако не е свързано с промяна. А промяната, ако не е с ясна посока може и да е за по-лошо.

34

Да !

преди 10 години

Правителството ОСИГУРИ икономически подем, така трябваше да се получи и у нас, нали?Но само ако у нас нямаше 23 години комунисти и посткомунисти, които ДА РАЗРУШАВАТ държавата Б-я системно и целенасочено, ПРОДАВАЙКИ ИНТЕРЕСИТЕ на род и Родина! Затова мили сънародници, всички ТРЯБВА В ЕДИН ГЛАС и ЗАЕДНО, да потърсим СМЕТКА от ВИНОВНИТЕ, ЗАЩО СМЕ НАЙ-БЕДНИТЕ в Европа ! И ДА СМАЖЕМ ГЛАВИТЕ на КРАДЦИТЕ, МАФИЯТА, НОВОЗАБОГАТЕЛИТЕ, ОЛИГАРСИТЕ и на всята *** в Правителство и Парламент!!!

33

Лъв

преди 10 години

То и по времето на социализма живееха най добре от всички, но по време на обединението стандарта им падна драстично, и затова бяха зле независимо че бяха обединени с западна Германия тогава, който е ходил в ГДР го знае най добре, самият аз бях много пъти там.

32

Ханс

преди 10 години

Социализма и неговата най-пошла проява - комунизма нагледно показват в Германия че хора от една и съща кръв разделени семейства постигат рьзлични резултати при различни условия. ГДР е пример който ясно показва че 24 години /цяло поколение/ не е достатъчно да измре за да си върнат хората човешкия облик. В библията ясно е казано че Мойсей е водил народа 40 години преди да стигнат Обетованата земя.

31

Иван

преди 10 години

А б бившатаНРБ си имаме БСП(с членовете на БКП)

30

men

преди 10 години

фрау меркел построи социализма в източна германия. в момента се строи и в гърция, португалия, испания и италия. след около 1020 години ще стигнат и до българия. да живее другарката фрау меркел от щази

29

Анонимен

преди 10 години

Ей,хайвани КАК за 24 години от падането на стената се изравнява кажи-речи стандарта между Западна и Източна Германия?Ами със сриването на икономиките на всички останали страни от Източният блок! Измисли Германия ЕС,вкара всички страни от източният блок вътре и започна да ги дои!Така се изравнявало за кратък срок стандарт! Защо не изтегли Германия ЗАЕМ необходим за сливането и й подобрява стандарта?Защото има държави-балъци да си сринат икономиките и да й платят ОБЕДИНЕНИЕТО с директиви уж на ЕС!

28

марцияна

преди 10 години

Къде е истината никой не знае но факт че са били в социалистическият блок и са успели да променят нещата бързо не като при нас това означава че работят за доброто на хората.Не като нашите само да си правят сметка как да оберат държавата а българите кучета ги яли.

27

Анонимен

преди 10 години

Поредните популистки глупости.

26

Анонимен

преди 10 години

Az puk ne plashtam,nali sum chujdenec....

25

waffen ss

преди 10 години

Arbeit macht frei.Deutschlan uber alles.

24

Анонимен

преди 10 години

цветуща като българската ли?

23

Трободъбъл

преди 10 години

Мила картинка - най-развитатата социалистическа страна (след "великия" СССР, разбира се) след 23 години на непрестанно наливане на огромен капитал от Западна Германия, вече почти настига. Голяма работа е социализЪма, няма що!

22

РЕАЛИСТ

преди 10 години

Статията е пълна лъжа. Достатъчно е да влезе човек в сайтове за покупко-продажба на имоти в Източна Германия и ще види, че масово се продават апартаменти, къщи, индустриални терени и сгради за жалки пари ( сравнени дори с цените в България). Имаш чувството че цели градове са обявени за продажба ! Това не ми се вярва да е защото всичко там е мед и масло ! По-скоро хората се изнасят в провинции където има повече работа.