47

Анонимен

преди 10 години

До Янко - продължениеСамо така,Янко! "Образованите" от Холивуд само това заслужават - факти и ... бой по манерката!

46

Янко - продължение

преди 10 години

Нямам време, затова ето малко ключови думи: Наварин, предишен Наварин, Чесма, Корфу, I и II Архипелагски експедиции, Калиакра, Фидониси, Корфу, Очаков, Синоп, Орлов, Ушаков, Чичагов, Нахимов. Флотата на Съединените щати е създадена до голяма степен с усилията на руски морски офицер. Руски кораби са баражирали американските брегове при Англо-американската война, разбира се, против Англия. Сега Одисейчо 1 кажи, защо ме нарече Партизанче? Защото знам ли или защото винаги браня народа-освободител?

45

Янко

преди 10 години

До Одисей 1И друг път съм се впечатлявал от тъпотата и неграмотността ти, злобничко човече. Добре, ще те ограмотя, ама не много пространно. Какво, ако не прекрояване на границите на Европа, е завладяване на Северното Черноморие и Бесарабия като следствие на морските победи на руската флота? Гърция се освобождава след Наварин 1827, където руснаците вземат най-голямо участие в разгрома на турците, а не англичаните и французите. Нелсън при Абукир повтаря тактиката на Ушаков при Калиакра.

44

dady

преди 10 години

До Найденовda i sled 10minuti ve4e da go nqma.bosfora e edna ot nay dobre ohranqvanite mesta v sveta g-n.Naydenov.za tova 4e si minava pik ot tam dvete darjavi imat sporazumenie za preminavane,inak tozi korab trqbva6e da pluva samo v 4erno more.

43

Fearless_____;)

преди 10 години

Кораби кораби.....ами колко подводници има на източния бряг никой не казва?

42

до 44

преди 10 години

Няма нужда да се ползват услугите на РВСН, достатъчно е да обявят Турция за враг и да спрат потока туристи на там, турците сами ще изравнят Истамбул със земята ... и бай Ердо...тоже!

41

Янко

преди 10 години

До ShopО-о ***, ти пак си на линия. Работиш. "Сметливый" (бордови 810) е сериозен кораб и е модернизиран основно през 1997 г. Ако повече четеш, отколкото пишеш, щеше да си прочел "Истанбул" на Орхан Памук. Там описва преминаването на руски боен кораб през Босфора. И знай, когато Андреевският флаг се развее из топлите морета, стават разни работи, писък до небесата. Архипелагските експедиции, Чесме, Корфу и т.н. Чети повече, *** свыслая!

40

Shop

преди 10 години

Този кораб е на скромните 44 години.

39

РАЗБИРАЧА

преди 10 години

Колко тъпо звучи това че е бил ескортиран от турски кораб от бреговата охрана...хахах мен ако питате ,на тоя руски кораб ескорт не може да се пражи...неуместно и неудобно е просто. Нека американците продължат да акат в гащите си,туко-виж са постигнали цвета на своят ''велик водач'' !

38

Анонимен

преди 10 години

Rusia e welika i rusnazite sa welik narod!

37

5

преди 10 години

яж пи и си ниси новите дрехи.никога нема да има истински мир такъв е човека.

36

Robin Hoodov

преди 10 години

Оставете корейци , китайци и др. да си живеят както си знаят.Много сте компетентни.Скоро сигурно ще поискате да накарат кучетата да си бършат задниците или лъвовете да станат вегетарианци.Гледай ти да си добре, държавата ти загниви, ти си тръгнал да даваш акъл.Ти да си видял лошо от кореец? Това е техният начин на живот и това е-на никого не пречат.Има диктаторски държави, като Съудитска Арабаия в които хората също са нищо и при това учат на радикализъм мюсюлманите в твоята държава.

35

Ree

преди 10 години

До До ReeМоже и да си прав. За Световния полицай обаче не съм съгласен. Трябва да има, без значение дали се казва САЩ, Русия, Китай и т.н. Тиранията и диктатурата не трябва да минават безнаказано. Лично аз ако бях начело на Китай или САЩ отдавна бих измел Северна Корея - това е държава, в която човешкият живот няма никакво значение. От нея полза няма...само че Китай не иска милиони корейчета да населят така и така претъпканата им държава. Интереси...интереси, а хората през това време...

34

До Ree

преди 10 години

Великите сили в света не са държави, те отдавна са наднационални, а сега особено. Полицай на света не му трябва - трябва и на световната финансова олигархия, за да си пази интересите. А сега и е крайно необходима една 3та световна война, но е много дълго да обяснявам защо. Просто излез от шаблоните с които промиват мозъци и се опитай да видиш връзката между това което се случва във финансовия свят и в политиката.

33

Ree

преди 10 години

До До ReeНе прокарвам паралел между ситуациите в Османската империя тогава и Сирия сега. Въпросът е, че и в двата случая имаме Велика сила (Русия тогава и САЩ сега), които се бъркат във вътрешни работи на суверенни държави. И в двата случая имаме преследване на интереси. А това за платеното - извинявай, но е несериозно. Няма да го коментирам. И българските въстаници са били платени от руснаците да въстанат, че после Русия да има повод да влезе във война. Think about it.

32

До Ree

преди 10 години

Прокарваш паралел между освобождаването на Б-я и платената агресия на джихадисти събрани от кол и въже от няколко континента, срещу суверенна Сирия - базово грешна логика! Запознай се какво се случва в Сирия! В Маалула например, последното селище в което е запазен арамейския, езика на Христос - до вчера вървеше помохамеданчване с дуло в слепоочието и избиване на несъгласните. Армията сега ги поизтласка. Историческото наследство се унищжава и всичкото гордо се заснема от "освободителите" .

31

Ree

преди 10 години

До АнонименЗашо трябва световният полицай да е САЩ...ами защото е такова времето. САЩ давата най-много пари за армия, имат най-развитата икономика и могат да си го позволят. Отговорът е ясен. В момента, в който Китай ги задмине (това със сигурност ще стане), Китай ще се превърнат в полицая. Плюс това не забравяйте, че САЩ си имат верни съюзници - Франция, иЗРАЕЛ, Турция и Англия почти нон стоп с тях. ЗАЩО?Само преди около 100-130 години имаше различни световни полицаи.

30

Ree

преди 10 години

До МунчоМунчо, отговарям и на теб. Русия нападнаха Грузия - само преди няколко години. Вярно, грузинците си бяха виновни, но все пак това беше война. На въпроса защо Русия не воюва толкова често отговорът е лесен - икономически това няма да повлияе добре на страната, която чак сега вижда лъч надежда след Горбачов. Това не е репчене, а отстояване на интереси. Плюс това при Афганистан си беше оправдано. Ирак - може да се поспори. Босна - НАПЪЛНО оправдано.

29

Анонимен

преди 10 години

Saglasrn sam s Munco.Prav e coveka,koga Rusia e napadla nekoia dargava v skpro vreme,koga...

28

Ree

преди 10 години

До Перо катюшатаКатюшата, приятно ми е, аз съм МиГ 21....значи помощта на САЩ за Русия по време на немската инвазия е факт. Прочети за Ленд лийза и стойността му.