14

nerez

преди 10 години

Ако изтезанията са с Хулио Иглесиас ,то сигурно смъртните присъди ги изпълняват с турски сериали. Осъдените най много до втори -трети епизод и ще са мъртви от досада.

13

Аспарух

преди 10 години

До 10То и Ахмед Ага Барутанлията има свои привърженици сред турците,че и сред някои съмнителни българи!

12

бъдин

преди 10 години

До неразбралите:Пиночет е завършил военна академия " Фрунзе" в СССР и е бил привърженик на революционната лява идея, първоначално.След като вижда какво правят в Чили комун.социалистите решава да ги изчисти и да спаси родината!Така Чили има по-висок стандарт............и т.н.

11

Анонимен

преди 10 години

При Герб и БСП са на мода "Рамщайн"!

10

vesko02

преди 10 години

Да слушаш анализи на Станишев или Орешарски за предпочитане ли е?

9

Анонимен

преди 10 години

сега агент ли е алиенде на кгб или цру е било зад пиночет/което е вън от съмнение/ въпроса е че е свалено правителство/законно!!!!!!/с преврат!!!!!и има репресии и убийства!!!да гледаме фактите!!!а не догадки и слухове!!

8

Джо

преди 10 години

До Сетих се!Веселин Маринов не се поти... Тялото му плаче! :)

7

Анонимен

преди 10 години

Алиенде докара страната до финасов и икономически крах-стачките започнаха от минъорите и обхванаа всчики обществени сектори..Така,че превратът предстовеше.Пиночет се разправи с излишна жестокост с комунистите-виновници за кризата и предотврати комунистическата зараза в Чили.В следващите години Чили се превърна в най проспериращата държава в Латинска Америка.И сега нито една държава в региона няма чилийския стандарт-непостижим и за нас.Пиночет е спорна личност,но и сега има милиони привърженици.

6

Анонимен

преди 10 години

До Даола:Не споря, че превратът на Пиночет е подкрепен от среди в САЩ, нито че достойни хора са избити от режима му. Пиночет и някои от служителите му - военни и полицаи, са убийци.НО,това, че Алиенте градял социална демокрация е ЛЪЖА. Той беше съветски агент, освен това, при управлението му власт имаха и други съветски агенти - комунистите на Корвалан. Точно те бяха най-репресираните от Пиночет.Тъжната истина е, че съветските агенти - "социалисти" се премахват с терор, ЗА ДОБРОТО НА НАРОДА

5

Изумен

преди 10 години

Сега разбирам колко зловещ е бил тандемът Ц.Цветанов - В.Маринов!?

4

Карамочаков

преди 10 години

Мъчението се "втвърдявало" като на затворниците пускали и полуголи млади и свежи танцьорки, намазани със сметана и носещи ягодки между циците.

3

Анонимен

преди 10 години

Всъшност за у нас един Аугусто Пиночет би бил добре дошъл. А пък Салвадор Алиенде загина така, както нито един български политик няма сърце да постъпи. Загина в неравна престрелка с редовна войска, и то за нещо нечувано у нас - идеали!

2

Даола

преди 10 години

Последният документален филм на известния чилийски режисьор Патрисио Гусман е " Носталгия по светлината" / 2010/ отличен с еврропейската филмова награда. В пустинята Атакама, местността Ла Силя, където е построена една от най-големите обсерватории за наблюдения в космоса European Southern Observatory - тя е на ЕС - и до днес роднини търсят заровени костите на безследно изчезналите си след 11 септември 1973 г.близки. Паметта е жива и това прави чилийците достойна нация. А ние, къде сме ?

1

Даола

преди 10 години

Преди 40 години светът беше разтърсен от военния преврат в Чили и убийството на законния президент Салвадор Алиенде / 1908-1973/ , който за три години се опита да постави страната на пътя на социалната демокрация и да защити природните й богаства от лапите на чуждите монополи. Зад военния преврат на генерал Аугусто Пиночет стояха САЩ. Хиляди бяха избити и затворени / по-голямата част от тях изчезнаха безследно/. Други десетки хиляди емигрираха за дълго .Познавах някои от тях - достойни хора !