4

Анонимен

преди 10 години

Преди няколко години имаше изложба в ГРАДСКАТА ГАЛЕРИЯ ,записки,макети на изобретения,планове -този човек е бил докоснат от БОЖЕСТВЕННА СИЛА.НЕ Е САМО ГЕНИИ!Има нещо нереално -за един човешки живот,толкова разнородни занимания !Записките -огледални,медицина,авиация,хидрология,даже преди откриването на барута /за европейците/подобие на "кратечница".

3

Аврам

преди 10 години

Много на сериозно го вземат Леонардо ... Може да е художник, но нищо повече. Леонардо е роден в 1452, Константинопол пада през 1453. В годините, в които Леонардо расте, от Константинопол започва да се изнася тайно цялото знание на света в посока Рим (като останала християнска твърдина). Западните култури са били тотална щета. сетете се за състоянието на градовете им до 15 век ... а сега се сетете за византийските и българските градове ... при тях започва Ренесанса ... И леонардо преоткрива света

2

Клише

преди 10 години

Спрете да използвате това грешно клише "Витрувиански". Определителното произлиза от името на древноримския архитект Витрувий, а не Витрувиан. Правилното название е "Витрувийски".

1

Анонимен

преди 10 години

Колкото и да се напъват дамите, които четат Тялото и Гелб, да приличат на Леонардо, само с това ще си останат. Геният не подлежи на изграждане - или го имаш, или го нямаш. А творчество и правила са две несъвместими понятия.