49

муспи

преди 10 години

А сега да видим стоте най успяли българи - имащи най много пари, всички сме съгласни че е мярка за успех, а то е крайна степен на оглупяване, и ги сравниме със средния ученик? Средният ученик дето бърка Яворов с Вазов и не знае кой е Балзак, успялите никога не са го имали за проблем - замислянето за такива изгъзици е болест за тях, можеща да доведе до просешка тояга. И все още сме далече от американците, от тези чрез които евреите владеят света. Сега ще ходят до Сирия, а не знаят къде е.

48

възмутена

преди 10 години

Те ,децата - хубаво ще пишат за живота си в у-ще. Ама да напишат и за този у дома. За това , как родителите им не ги поглеждат, как не са съпричистни към проблемите им, как гледат да прехвърлят възпитанието на подрастващите на някой друг- най- често на училището. ТОВА ще е интересно да прочетем!

47

тцЪ

преди 10 години

Като е така, защо не повтарят класа?

46

emo

преди 10 години

Абе хора стига сте писали глупости. Образователната система това, онова, учителите виновни. Виновни са родителите на децата и че ги учат да изхвърлят *** през терасата, да плюят учителите и да ги бият. Родителите учат децата си на агресия и простотия. Децата, които имат желание да се научат го правят и без образователната система, живеем в ерата на интернет и комуникации....

45

Анонимен

преди 10 години

до Избягалия 44, знам че е много модерно да се говори с герундии, но това не прави никой по-грамотен, напротив и без това бедният речник се запълва полуразбираеми думи, които всеки тълкува по различен начин, а за щатския начин на изразяване въобще не ми се коментира.

44

Анонимен

преди 10 години

Родителите не могат и не искат, затова така и децата. Като включим всичките външни влияния и смешните ни "езиковеди" които претендират, че грубото масово навлизане на чуждици обогатявало езика се получава тази картинка. Нека после децата се подиграват на училището и символите му - прави са, макар и да не го осъзнават и нека после да ги виним заради общото блеене по някое медийно събитие.

43

BG- кравари и офчари

преди 10 години

То и затова не признават Дипломите за средно образование в Германия , понеже всичкото средно образование в България е за кравари и офчари.Решение: промяна на целата Образователна система

42

Анонимен

преди 10 години

До ИзбягалОткога САЩ е критерий за грамотност? Това, че има закони, които се спазват от повечето хора, за мен не е критерий за грамотност на населението! Виждали сме ги колко са грамотни американците, искайки да опростят английския език до неузнаваемост, щото така е по-лесно... Или пък смяташ, че в Европа няма грамотни българчета?

41

Избягал

преди 10 години

От такива родители като вас, какви деца очаквате? Грамотни ли? Няма да стане? Грамотните БЪЛГАРСКИ деца са тук в САЩ!

40

Анонимен

преди 10 години

"Учениците ще попълват анкети, свързани с живота им в училище"-ще ги попълват без да ги четат,така като си правят тестовете.За да могат на спокойствие в оставащото време да си бъркат в носа,да вадят мастилото от химикала или да пречат на съучениците си.А там където има отворен отговор,няма да има и драскотина...За 25 години успяхте да съсипете образованието и заедно с чалгаризацията да опростачите българския народ до степен,от която няма измъкване.

39

...

преди 10 години

Нормално- няма как да могат, докато залягат над морфеми, апосиопеза, алитерация и тем подобни, попълват тестчета с готови отговори, на матурите дори им се задават грешни въпроси, които после се оценяват за точки и пишат по веднъж в годината съчинения и преразкази, които я бъдат проверени от някой учител, я не. Почти всички в седми клас не знаят какво е това есе и не са писали такова.Кошмарно ни е образованието, много, но не е "система", нищо системно няма в него.

38

Анонимен

преди 10 години

VIE KAKVO ISKATE V PROSTASHKA DARJAVA JIVEYAT PROSTACI.UMNITE IZBYAGAHA OSHTE PREZ 90`TE V CHUJBINA."ISTINATA VINGI BOLI NALI"

37

Shark

преди 10 години

Че нали това ви беше целта, да растат прости хора които да управлявате. Особено правителството на ГЕРБ най-много допринесе за това, кво ревете. Дянков оряза парите за образование и за наука, да имаше как щеше да закрие не само БАН, ами и средните училища.

36

Анонимен

преди 10 години

Журналята ни не могат да четат и пишат, да се изразяват

35

Анонимен

преди 10 години

Абе вие от Днес.бг кога ще спрете с повокативните и антибългарски статии? Всичко се движи около неща от сорта "столичани VS останалите", "българи VS ***". Кои са тези неграмотни българи? Вие да сте виждали българин да не може да чете и пише? Всички сме били на училище, дори и тези, които оставаха в същия клас можеха да го правят. Пояснете, че става въпрос за *** и сложете снимка на ***, защото всеки българин има достатъчно качествена ДНК, че да може да прави елементарни неща.

34

MM

преди 10 години

Много добре са написали някои. Сегашните ученици са децата на възрастните, които не са успели да ги отгледат в нещо по-добро.

33

k_g_angelov

преди 10 години

Шопе, шопе-е-е, шопе,Що ли шопе не ни осведомиш за тезите в осакатените хуманитарни предмети, предизвикали смехът и отвращението, та да е посмеем и отвратим и днес?Но пък някак си си подминал другите, нехуманитарните предмети, дето са се изучавали тогаз. Да не би в смехът и отвращението си да не си ги забелязал? Ил са те въобще отсъствували от програмата учебна?

32

До СТРАНДЖАТА III

преди 10 години

До СТРАНДЖАТА IIIА сега Местаня и Станиша заедно ще ни поведат към светлото бъдеще, което заслужаваме. Thank you, brother.

31

Shop

преди 10 години

Изпростяването беше факт още едно време при комунистите, когато бях ученик през 80-те. Сегашните ученици са деца на моето поколение, няма какво да търсите под вола теле. Караха ни да учим комунистически простащини, хуманитарните предмети бяха осакатени от идеологически подход, в резултат предизвикваха само смях или отвращение.

30

do obektiwen

преди 10 години

Nqma da slushate chalga i da repetirate pred ogledaloto kiocheci,sashto da goworite sas chernite ***, zachtoto chichko obektifcho chte wi darpa ushite.Cıganite sa winowni Eİ.