52

ss-waffen

преди 10 години

Да подпомагаш частния сектор при положение, че има право на избор си е чиста проба прокарване на лобистки интереси. Нима Държавата дава детски надбавки на всички деца? Но за това не крякате. Иначе, който желае може да отиде в провинцията там има място, в която пожелаете детска градина и училище. А който може да си позволи 3000 евро на година само за детска градина той не е от средната класа. Което означава, че отново ще се дотират тези дето имат.

51

аз бе...

преди 10 години

До АзМоже ли да обясниш защо?"Годишното обучението в гимназиите в момента струва около 2000 евро, а в основните училища и детски градини цената варира между 3200-3800 евро." А в едно държавно училище е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО да се вземат каквито и да било пари. защо тогава държавата ще е ДЛЪЖНА да дава тези пари на частните училища? Ти като си вземеш направление и отидеш при специалист плащаш само потребителска такса, а ако отидеш направо при специалиста си плащаш частния преглед, нали?

50

Аз

преди 10 години

След като държавата дава за едно дете учещо в държавно училище около 1300лева е длъжна да ги дава и на дете което учи в частно училище.

49

Борман

преди 10 години

До щирлицТи не си щирлиц, ти си марксист-ленинист май. Ако "лошите бизнисмени" само цоцат и не ти плащат заплата, която ти заслужаваш, защо не вземеш да напуснеш и да отидеш при "добри бизнесмени", които вече ще ти плащат колкото си поискаш, а ако може и без да работиш. Няма ли такива? Ами тогава стани сам "бизнесмен". Ще назначаваш хората, ще им плащаш колкото всеки поиска и готово, ще построиш комунизъм в отделно взета фирма. А и явно ще просперираш, щото всеки ще иска да работи при теб.

48

Родител

преди 10 години

Явно доста хора не са наясно с финансирането на ученето в България. "Общинско" училище получава за всеко дете около 1300 лева годишно. Дали му се учи или той само пречи или изобщо не ходи - това вече няма значение. Затова училищата са пълни с деца, които просто си губят времето там, но ги дъндуркат до 12-и клас, само и само да вземат парите от държавата. Какво качество на обучение ще има, ако във всеки клас има поне 5-*** такива?

47

щирлиц

преди 10 години

Когато заплатите станат нормални,а не родителите да се чудят кое по-напред,тогава същите мрънкалници-"бизнесмени"могат да помечтаят с право за субсидии.Когато същите повишат заплатите на ония,които им изкарват парите за нужни и ненужни екстри,тогава ще имат право да искат и те.За да получиш,трябва да дадеш!Не може уважаеми само да цицате,и все да пищите че ви е малко!

46

ТАКА ЛИ?

преди 10 години

До 49 - НЕ, НЕ ИСКАМ СУБСИДИЯ - ИСКАМ, КОГАТО ДЕТЕТО МИ Е В ЧАСТНО УЧИЛИЩЕ, ДА ПЛАЩАМ ПО-МАЛЪК ДАНЪК! ПРОСТО, ЗА ДА НЕ ИЗДЪРЖАМ ТВОЕТО ДЕТЕ!!!

45

Анонимен

преди 10 години

Проблемите са с местата в детските градини, защото навремето Софиянски затвори огромна част. Да не забравяме и, че в София живее по голямата част от населението на държавата.А за частните училища, моля родителите да си траят малко. И моето дете беше 7 години в платено училище. Това беше наш избор и не съм ревала наляво и надясно, че държавата ни е длъжна. Места в държавните училища бол. Частното училище е избор, никой не ви кара насила. Искате да ползвате субсидията, моля в държавно училище.

44

До 46

преди 10 години

Много добре им е станало ясно каква е идеята и пак не са съгласни. Било като да си купиш нова кола и държавата да ти доплати разликата със старата. Никой не гледа справедливостта, а като не гледа справедливостта за другите, няма да я получи и за себе си. Това е полжението, съграждани любими.

43

Анонимен

преди 10 години

Като чета коментарите на повечето хора, разбирам, че не е станало ясно каква е идеята.Никой не иска държавата да покрива ЦЯЛАТА такса на дете в частно училище. Става въпрос единствено за ЧАСТ от таксата, която е ТОЧНО КОЛКОТО държавата плаща за дете в държавно училище = по около 1300 лв. на дете на година.Таксата в частно училище сигурно може да бъде и 10000 лв. на година. Тогава родителят, на дете в частно училище, ще доплаща по (10000 - 1300) = 8700 лв. на година.

42

М

преди 10 години

Ами няма място за моето дете в държавната детска градина! Няма, не разбирате ли? Няма баби, починали са. Освен да го пратим в частна градина друг избор нямаме. Мислите ли, че ни се дават 600 лева всеки месец? Знаете ли какво е това за бюджета ни? Защо съседското дете да може да ходи в държавна градина, държавата да го субсидира, а мойто да не може? С какво мойто дете е по-малко заслужило? Нали и ние плащаме данъци, нали и ние сме граждани. Щом за едни може, трябва да може и за другите.

41

Sephora

преди 10 години

На всяко дете се полагат пари за о-ние и ако следваме логиката на частинте у-ща, парите които реално се полагат за тях, държавата си ги спестява.И така би било редно, ако сме нормална държават.Но има деца, които отиват гладни и боси на училище.Даваха директора на едно училище в някакво село, който каза, че на първия уч. ден са дошли деца, голи само по някакви къси ***, боси. Потресаваща беднос за държава в ЕС.За тези деца трябва да помисли първо,дали са *** или не....това са деца.

40

до мак

преди 10 години

Ами нека осигури държавата за всички, но като не осигурява... какво да правим. Никой не говори да се поеме пълната издръжка на дете в частно заведение, а да се дадат на всички деца едни и същи пари, а те да си ги използват къде искат или могат

39

мак

преди 10 години

Нали са частни, защо държавата трябва да ги подпомага? Държавата е длъжна да осигури места в общинските градини и училища, за да стигнат за всички деца.

38

Анонимен

преди 10 години

*** народ, слаба държава. Като чета коментарите ... отчайвам се... няма да има оправия

37

Анонимен

преди 10 години

Купих си нов автомобил ,ами давай тогава да ми доплатите и разликата за същият автомобил 2-ра употреба !Наглеци!

36

бай Иван

преди 10 години

Като чета невежеството на повечето тук направо се отвращавам. Държавата отделя всяка година определена сума за дете и незавсимо къде учи тези пари трябва да го следват, в противен случай ги спестяваш на държава. Имам двама племенници в Канада, там държавата им поема 50% от таксата! Някой хора са продали имот и с тези пари изучават децата си, защо да не им се помогне от държата?

35

Анонимен

преди 10 години

До РодителДетето ти ще бъде осигурено от ТВОИТЕ данъци ако е в държавно училище, но ти искаш да учи в частно училище твои избор. Това че си решил че държавните училища не са за твоето дете никои не е виновен право на избор на всеки човек. Но не говори защо държавата не ти осигурява детето. Дадено ти е право да избираш осигурено от държавата в държавно училище или си плащаш в частно училище

ДО КОМЕНТАР 35 - АНОНИМНИКА - Мислиш ли наистина , че съм далеч от истината ?!?! Защото аз не мисля така...... :) ;) :) Каква ти е заплатата. На теб? И на многоуважаемата ти съпруга? Ако си добър компютърджия. Или си успял да се уредиш в солидна чуждестранна фирма,дошла на Българския пазар.Или пък си имаш малък частен бизнес,от който ти "капе".... Тогава те разбирам напълно защо говориш така! Но не забравяй , пич , че повечето Българи НЕ са на твоето "дередже" ! :) ;) :).....

33

Анонимен

преди 10 години

Имам частна бръснарница,искам и на мен държавата да ми плаща за всеки клиент,че да мога да ги бръсна по яко-о-о ,че да събера пари за частно даскало-о-о!!