74

Peshonizer

преди 10 години

Плащате първа здрана вноска.Плащате вотра здравна вноска.После отивате на доктор и плащате...Накрая ви информират, че лечението ви може да се проведе само в чужбина, ама нямало пари за вас, та трябва сами да си го платите :)))

73

амбри

преди 10 години

абе тия се наср*ха да ни скубодрят бе.пак ли за *** ще ни друсат????

72

I

преди 10 години

Da i treta moga da platia no v sobstvena smetka i srestu kachestveno zdraveopazvane.No da si plastam vnoski,da plastam i za pregledi, da izdarjam i romite, koito ne se osiguriavat, mi idva leko v poveche.Do jitel- Saglasna sam vseki da si plasta varhu vsichko, no i decata mu da poluchavat detski na bazata na tova, varhu koeto se osiguriava semeistvoto, kakto i za zdraveopazvane,taka vseki ste ima stimul parvo da si obiavi dohodite,vtoro da otivat samo pri semeistvoto mu,a ne da izdarja niakoi

71

Анонимен

преди 10 години

ИСКАМ ЛИЧНА ЗДРАВНА СМЕТКА, А НЕ РАЗНИ СТЪЛБОВЕ! ЗА СТЪЛБОВЕТЕ ДА МИСЛЯТ ЕНЕРГОТО!

70

жител

преди 10 години

справедливо било да се плаща 10% данък независимо от дохода, но не било справедливо да се осигуряваме на целия доход, а само на 2200 лева

69

жител

преди 10 години

до 83ама ти е хубаво да плащаш само 10 % данък

68

Анонимен

преди 10 години

Според мен здравната система е най-голямото престъпление в съвременна България.

67

До жител

преди 10 години

Сигурен съм, че доходите са ти далеч под 1000 лева. Ако ти бяха над 2200 лева щеше да се питаш защо плащаш по 600 лева данъци и осигуровки и кой *** хранят с тях, и никак нямаше да ти се иска да продължаваш да храниш съответния ***, който ти продава хероин в Столипиново.

66

Илюзия

преди 10 години

Така е, тъй като всички които работят и плащат данъци и осигуровки, не гласуваха за сега управляващите, ще се наложи да плащат и втора, и трета. И прогресивен данък, и данък въздух, докато спрат да дишат. Иначе неработещия и неграмотен електорат ще вземе да умре без помощи и тогава няма да има кой да гласува. Нищо, скоро всичко ще фалира и държавата приключва. Лека нощ.

65

Крадла ли е Андреева

преди 10 години

Това е работа на бялата мафия в най-чист вид!Орешарски уволни Таня Андреева ще ти изиграе много мръсен номер гаранция!

64

жител

преди 10 години

да се премахне максималния осигурителен доход от 2200 лева. Всеки сам да си плаща осигуровките за целия доход, а не само до 2200 лева.

63

х

преди 10 години

До sokrat62Брей, брей.... В Либия, казваш?! А защо не направо в Сибир? Болен мозък!

62

Анонимен

преди 10 години

Това е абсурдно най-вече за хората на минимална работна заплата! И сега след удръжките заплатите им стават по 260-280лв. Проблемът, господа, се крие в това как да накараме всички да си плащат задължителните осигуровки, как да се накарат работодателите да осигуряват на реално даваните заплати, а не на минимална и още много други! А не да ми правите задължителен 2 стълб!

61

Анонимен

преди 10 години

Какъв "втори стълб" бе ?! Сега от 3,5 млн работещи , 1 млн плащат здравни вноски!2,5млн тарикати не ви притесняват въобще ! Притеснява ви как да го * още повече на тези които са изрядни. Освен това втори стълб си имаше . Казваше се резерв и там имаше натрупани едни 1,4млрд ,които изведнъж изчезнаха ! И това не ви притеснява нали !

60

Sephora

преди 10 години

Аз има допълнителна здравно осигуряване, към работодателя ми.Записвам си час в частен мед. център, отивам чакам 30 мин, преди мен чакат още хора, администраторката излиза навън да говори по тел. и после казва, д-ра няма да дойде.Записала съм си час няколко дни по-рано, имат и телефона ми.Отивам в др. мед. център-докторката видимо нелюбезна и отегчена, говори през зъби.Е това е доп. осигуряване, доведе ли то до по-добро отношение, обслужване.Не!Като няма стандарти, правила, обучение така ще е.

59

Втрешения!

преди 10 години

хората не могат храна да си купят, те искат да им взимат втори път пари, поправете нещата в сегашната система, пък тогава взимайте пари. Обикновеното здравеопазване куца, когато си с хрема и си взимаш отпуск, за да седиш пред кабинета на личния лекар цял ден. Куца ви организацията, не финансирането. Втората вноска трябва да НЕ Е задължителна. Втората вноска ще се финансира само и единствено от хора, които работят и се осигуряват на пълна заплата, ще им одерат кожата...това е абсолютно безумие!!!

58

God

преди 10 години

От известно време живея в западна европа. Не сам чувал да плащам 2ра здравна вноска дори и парва. Здравните вноски тук са % от дохода който печелиш. По този начин хората с големи доходи плащат по-голям данък, следователно по-голчма здравна вноска. А сега да кажат арендаторите дето окриват данаци за милиони колко плащат за здравни или дали изобщо ги плащат защото те се лекуват на часно.

57

ист

преди 10 години

министърката с изцъклените очи май иска да пооткрадне някой милион

56

realdemocracy.blog.b

преди 10 години

В България няма нито демокрация - защото партиите са окупирали изборите и поради изкривяването на всичко - дори и идеята за демокрация и конституцията.А освен това няма и пазарна икономика, защото тя е окупирана от незаконно забогатели (виж bivol.bg). Повече от 40% от ЗАПЛАТИТЕ НИ изчезват в държавата, и голяма част са за таз НЗОК. А колко много лекари скатават без да работят?. Разходете се в някоя клиника. Подмяна на партокрацията с пряка демокрация ще реши проблема. realdemocracy.blog.bg

55

...

преди 10 години

Значи, аз досега за колко станаха 12 - 13 години (абе от как има лични лекари) моя личен лекар съм го посетил 1 път имах пробленми с ръката, оказа се, че направленията му за ортопед бяха свършили! Викам си абре аз за толкоз време ми дотрябва лекар и се оказа, че май май е се тая дали с него или без него! Разбира се платих си на частно и се оправиха нещата! И сега тия мушмороци искат да ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да си плащам за втори личен лекар така, че и тоя да няма направления ТАКА ЛИ БРЕ МАСКАРИ?