22

Пешо

преди 10 години

Не е чедно че социалст измисля такава схема, а се чудя имали Комисия за защита на конкуренцията и защо дреме. То нашта комисия като дреме има европейски комисар, който ще вземе отношение.

21

Пешо

преди 10 години

Чудесна идея ще регулираме пазарните отношения със Закона за обществени поръчки. Създаваме монопол на едни фирми като забраняваме участието на нормални фирми в тези обществени поръчки. Фирмите в които работят хора с намалена работоспособност знаят, че за тези продукти нямат конкуренция от нормалните фирми и вдигат цените до небесата, държавата плаща едни обувки вместо по 50 лева по 100 но соцактива е доволен взели са мерки да подпомагат социално едни хора, но правилните хора.

20

амбри

преди 10 години

ха дано, ама надали

19

vesko02

преди 10 години

Искам да броя делфини.При определени обстоятелства съм глух и сляп.

18

Богдан

преди 10 години

Сега хората с увреждания като подхванат един строителен бизнес,една търговия,внос на коли,няма да имат време да слезнат от инвалидните джипове да се поразходят,както казваше един другар "Знаете ли ,че в Градския транспорт се возят 100 000 инвалиди,толкава карти сме продали за хора с увреждания"! Червените ескадрони настъпват в галоп!

17

788

преди 10 години

Европейски намерения с българско изпълнение ! Идеята е чудесна , но ....

16

Анонимен

преди 10 години

Корупция и точене на държавни пари по нов начин.Както в ТЕЛК се взимат фалшиви документи,така ще стане и с тези поръчки.Но като ПР е много добър ход-ето вижте ние мислим за хората с увреждания ще каже Манолова Мая!!!Създайте инфраструктура за тези хора като в Западна Европа да имат лесен достъп навсякъде в университети,болници, обществени сгради, улици, гари и т.н.Облекчете им живота първо.Пък после си правете ПР с обществените поръчки на гърба на тези хора.

15

Debora1

преди 10 години

Tochno tuk ne triabva da ima obshtestveni porachki ! Hora s uvrejdania triabva da rabotiat kam obshini i kmetstva. Darjavata vmesto da dava vazmojnost na nai lesnata korupcia da pomisli malko poveche po vaprosa! Zashto parite za truda na horata s uvrejdane triabva da minavat prez sitoto na chastnika ?Darjavata tarsi nai lesnia za korupcia kontrol !!ZASRAMETE SE !!

14

Анонимен

преди 10 години

Пазят обществени поръчки само за свои хора.

13

Debora1

преди 10 години

Запoчна ce ! Toвa e caмo нaчaлoтo ! Kорупционнта схема e измислeна и дoбpe изпpoбванa ! При миpeн и зacпaл нapoд paбoти бeзoткaзнo !

12

Анонимен

преди 10 години

Како, пак глупости. ... гледаме ги паркирани из София джипове и лимузини с инвалидни стикери, от които излизат момчета със спортна походка и бързат за фитнес или чалга клуб ... за техните фирми ли сте запазили бизнеса ..

11

Kaleko Aleko

преди 10 години

Г-н pamet,е, сега системата просто ще се усложни, защото вече ще трябва да се минава честичко през "инвалидната фирма" и доста хора изведнъж ще си вземат ТЕЛК, за да се намърдат на софрата. Няма що, големи нововъведения.

10

pamet

преди 10 години

До дъртанянСхемата е добре отработена и работи от години.И сега фирмите на инвалиди имат предимства в някои търгове,основно на МВР,МО и др.Поръчката печели инвалидна кооперация така елиминира останалите участници по силата на привилигированото си положение а след това поръчката отива при "нашата"фирма подизпълнител

9

Kaleko Aleko

преди 10 години

Да не говорим, че има куп хора с фалшива инвалидност в България - здрав и прав човек, но с добър познат в ТЕЛК, който му осигурява съответният документ :(

8

Kaleko Aleko

преди 10 години

Нищо лично към хората с увреждания, но това е пълна глупост. Ще стане като с мерцедесите по Графа, които имаха инвалиден стикер на предното стъкло.

7

sante_dog

преди 10 години

"Ще отпадне условието специализираните предприятия да могат да изпълнят най-малко 80 на сто от предмета на поръчката със собствено производство и ресурс." - Ясно, ще дадем поръчката на наш човек без идея за какво иде реч, с вчера основана фирма, той ще си прибере парите и ще даде една малка част на подизпълнители които реално ще свършат работата. Браво Бобева! Добра работа!Да се задавиш дано ***!

6

vesko02

преди 10 години

О чудо!Изведнъж всички общесвени поръчки зопочват да се печелят от хора с увреждания.СЗО започва проучване защо почти всички българи са трудоустроени пенсионери по болест.

5

тома неверни

преди 10 години

Боже мили,нищо ново под българското слънце.Само да припомня,стотиците джипове и луксозни коли,на името на инвалиди.Без да съм Ванга,вече се търсят подходящите,и нищо не подозиращи жертвички,на които заради лешперите,ще отнемат и панелената боксониера.У нас,и най благородната кауза,ще бъде опорочена,просто сме такива

4

Хм

преди 10 години

Мда - заради подобни простотии армия и полиция носят за кубинки най-долните ***!! Кой знае колко още поразии минават покрай тия жалки закони и наредби!!

3

tom kruz

преди 10 години

а Бобева знае ли за господин Васил Панев който е прецедател на съюза на глухите хора от 48 ГОДИНИ ???? и още 11 е бил 1-рви замесник ? комунизма още го има и то при тези щепа хорица