59

Ирена

преди 10 години

Как ще спират детските надбавки на децата, които не посещават предучилищна поради липса на места? Как ще е задължително за останалите деца, като една част от тях няма да я посещават пак поради недостиг на места, въпреки, че искат (столицата), а други деца ще трябва да ходят (провинцията), макар и да не искат?! Това е поредната недомислена управленска импровизация! Жалкото е, че е за сметка на децата и родителите им! Поставям въпроса, защото скоро много семейства ще останат без детски надбавки заради приетото на скоро решение те да се предоставят само срещу бележка от училището, че детето е зап

58

ognyan.petrov.71

преди 10 години

Искат да кажат, че Беднуту *** шъ остани без децки? Това да го водя няма да го повярвам. Както винаги ще си изпатят други или просто няма да намери приложение и ще е поредния "мъртъв" закон.

57

Учител

преди 10 години

Няма смисъл от тези санкции, докато не спре търговията с медицински бележки. Виждала съм в час ученик да вади цял кочан подпечатани с истински печат празни бланки от доктор. Тези доктори съвест нямат ли, не знам. Даже и услуги предлага на съучениците си, да им попълни бланка по желание, само трябва да кажат датата. Ама после класната графологична експертиза ли да прави?

56

boyko_stoew

преди 10 години

Крайно време беше за Рестриктивни мерки спрямо Проблема с Неграмотността на населението ни.Крайно време беше ДА СЕ ПОЛОЖИ НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА НЕГРАМОТНИЯ ромски електорат.ДО ПОЛУЧАВАНЕТО НА СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ,ВСЯКАКВИ ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА С РОДИТЕЛИ,трябва да бъдат На ТОЗИ ПРИНЦИП:ако ходи на Училище има помощи,ако не ходи -НЯМА ПОМОЩИ. ...Ако няма Основно Образование-НЯМА ПРАВО ДА ГЛАСУВА!!!

55

...

преди 10 години

Никаква разлика...Ще важи само за тия дето нямат 50 стотинки да си купят медицинска бележка..ПОМОЩИ И ДЕТСКИ САМО ПРИ ЗАВЪРШЕНО СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ!!!!!

54

ХА ХА ХА

преди 10 години

и кво ша правят сега ромотурците

53

попа

преди 10 години

Тия *** 100% са дали на *** някоя друга социална придобивка наместо тази "санкция"... Като "обещетението" ако за детето им няма място в детските градини... Такова обещетение трябва да се дава само на работещи родители - зер като са си и двамата вкъщи без работа, защо да ги обезщетяваш да гледат дете, като те и без това го правят. Ама умните и работещите трябва да бъдат стимулирани, а не чергарите дето имат пълни права но не всички задължения.

52

Браво !

преди 10 години

Макар съставено от две отвратителни партии, новото правителство е класи над гробарската имитация на власт. Браво !

51

Ели

преди 10 години

А тези, които бе посещават защото НЯМА МЕСТА? Единия родител не работи, защото няма кой да гледа детето....ама и детски няма защото детето не ходи на градина....българска работа.....

50

mango

преди 10 години

breee, nogu ucheni shi stanim tui bratiata .

49

John Dough

преди 10 години

Да спират детските ако не ходи повече от ЕДИН ден без уважителни причини. Какво е това три дни отсъствия без причина...

48

стига глупости

преди 10 години

Това го има и сега /за посещението в училище/. Само, че няма да сработи отново, защото се запазва делегираният бюджет. Детето не идва на училище - не му даваш детски, изключваш го - родителите го местят в друго школо, там го целуват, прегръщат и не му пишат отсъствия, защото носи на бюджета хиляда и кусур пари на година. Смятайте какво ще стане. А, забравих, ако го оставиш на поправителен защото не ще да учи, идват родителите и вдигат скандал, защото са жертва на дискриминация.

47

пууууууууууууууууууу

преди 10 години

Че тази промяна е много по-либерална отпреди.До тази учебна година детски се спираха за 5 неизвинени,или 1 ден все едно,а сега за 3дни и ако на ден са по 6 часа значи за 18 неизвинени.А моите деца да ходят редовно,и аз като надвишавам с пет лв.и нищо не получавам.Долу тъпата "социална"политикав Бг!

46

Анонимен

преди 10 години

До Никога повече ГЕРБе... за грамотност говориш... кое е правилно - географски или геограВски (според написаното от теб - второто...)по темата - учителите не смеят да пишат неизвинени на бай ***. Нали ги бяха заплашвали - че ще им подпалят къщите, че ще им отвлекат децата... добре дошли в бг. борим се с престъпността... неуспешно.

45

varg

преди 10 години

Браво

44

Anon

преди 10 години

Първото нормално действие не новото правителство.

43

akud

преди 10 години

a ще режат ли добавки и затова,че не знае това, че от три думи на български????????????????????????????

42

до 44

преди 10 години

Да, може и да е глупост,но след като го има като практика не мога да се съглася едни да получават,а други не.Повечето "разумни български семейства" са на ръба на оцеляването,точно защото са разумни.Ромите не получават само детски,а и социални помощи за това,че са самотни майки и социално слаби.При тях това е професия.И никога,ама никога държавата няма да спре тези плащани към точно тази социална група,а другите кучета ги яли,въпреки че техните деца са бъдещите данъкоплатци.

41

CNN

преди 10 години

Е, сега вече и Азис, и Бат Сали ще се върнат в училището! :)

40

до 41Това с детските е пълна глупост. Стимул за професия майка (от 15 до 50год. възраст). Кой има полза от детски? Само *** ! Ако се пресече тази порочна практика за раздаване на пари за отглеждане на деца ще има по-малко *** , по малко подрастващи неграмотници , по-малка безработица и по-малка нужда от социални разходи ! Това не засяга повечето разумни български семейства !!!!