13

Дешо

преди 10 години

И въпреки упреците, е добро начинанието. Нека се ПОДКРЕПЯМЕ взаимно!

12

работник

преди 10 години

Ако това ще ми повиши заплатата в пъти - да,искам да ме завладеят икономически, а не да работя за да свързвам едва двата края и да се чудя дали ще мога да заделя пари за почивка на децата си. Искам да работя с пет пъти по-висока производителност и да получавам поне два пъти по-висока заплата. Искам да работя в предприятие, където поне са чували за LEAN и ERP системи, а не слушам простотии на новоизлюпили се собственици, колко е трудно на пазара и как трябва да се свиват разходите (ест.заплатите)

11

ненов

преди 10 години

браво страхотна идея само дето не производителите а самите хотели си затварят цикъла.Знам го защото съм работил в албена и там така правят произвеждат си домати и краставици и си ги пласират по хотелите пак далавери някакви и уж мислиме за народа

10

pepatilena

преди 10 години

Конкуренцията с развити икономики е най - мощният убиец на собствената промишленост и най - сигурния начин да бъдеш завладян икономически и съответно най - сигурния начин за изтичане на средства и капитали. Разните му там икономически експерти да се научат първо да мислят самостоятелно и тогава да стават икономисти. Що не земете да приватизирате и общиснките администрации и да ги продадете на чужди фирми?

9

ГУРБЕТЧИЯ

преди 10 години

УБЕДЕН СЪМ ,ЧЕ ЕЙ СЕГА ДА СЕ ЗАБРАНИ ВСЯКАКЪВ ВНОС ,ТОГАВА БЪЛГАРСКИТЕ РОДНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ЩЕ ВИ СЕ КАЧАТ НА ГЛАВАТА С БАСНОСЛОВНИ ЦЕНИ ,И ПАК КАТО ПРЕДИ НЕЗНАМ СИ КОЛКО ГОДИНИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НЯКОЙ НА ГОЛЕМИЯ ЕКРАН И ЩЕ ВИ ПРИЗОВЕ - БРАТЯЯЯ ,ЗА БОГА НЕ КУПУВАЙТЕ ! И ПАК ЩЕ РАЗРЕШИТЕ ВНОСА ,ЗА ДА ИМА И КОНКУРЕНЦИЯ И ПО-НОРМАЛНИ ЦЕНИ !

8

ГУРБЕТЧИЯ

преди 10 години

ДОРИ И КАТО ИДЕЯ ЗВУЧИ И ДОСТА ГЛУПАВО И ДОСТА ЗАДЪЛЖАВАЩО БЕЗ СЪОБРАЗЯВАНЕ С ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ПРИНЦИПИ !ТО Е ХУБАВО ДА СЕ ПРАВИ ОБОРОТ НА РОДНАТА ИНДУСТРИЯ ,НО ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ,ЧЕ СТЕ ХОТЕЛИЕР ,ЗАДЪЛЖАВАТ ВИ ДА КУПУВАТЕ ДОМАТИ ,ПИЛЕТА ,И Т.Н. ПРОИЗВЕДЕНИ В БЪЛГАРИЯ,НО ПЪК НА ВАС ВИ Е ИКОНОМИЧЕСКИ ПО ИЗГОДНО ТЕЗИ СТОКИ СЪС СЪЩОТО КАЧЕСТВО ТА И ПО-ДОБРО ЗА ГИ КУПУВАТЕ НАПР. ОТ ГЪРЦИЯ ИЛИ КИПЪР ! НЕКА БЪЛГАРСКИЯТ ПРОИЗВОДИТЕЛ ДА ПРОДАВА НА НОРМАЛНИ ЦЕНИ,А НЕ НАСИЛА ДА ВИ КАРАТ ДА МУ КУПУВАТЕ СТОКАТА

7

зяпнал

преди 10 години

Не е истина - вносът задушавал българската икономика??!! Ами защо ревахте да влизаме в ЕС за по-лесен достъп до пазарите???? И какво - "лошите" западняци с високите заплати произвеждали по-евтино от нас??? Докато всички ***, които са се провъзгласили индустриалци ( а предприятията им като манифактура от 19 век ) не разберат, че конкуренцията е най-мощния стимулатор на икономиката ще реват на умряло за разни кампании от сорта на още по-големите *** от туризма.

6

Made no Bg

преди 10 години

Държа на здравето си и за това предпочитам вносни продукти!Избягвам българско производство.

5

Анонимен

преди 10 години

Голям проблем на българската икономика е, че масово се използват вносни стоки, при положение, че има българско производство на същия артикул с със същото качество. Хотелите използват вносни храни и консумативи; сладкарите използват вносна захар, консервните комбинати - вносни зеленчуци ... Всички създават косвенно безработица без да го осъзнават, а след това се оплакват от нея и от ниската покупателана способност. Пълно безумие.Същото е с усвояването на евроредсвата- с по-голямата част от тях се купуват вносни стоки и вместо да се стимулира нашето производство -парите отиват в чужбина. Как

4

Анонимен

преди 10 години

Вносителите и търговците съсипаха селското стопанство. Затова ядем дървени домати и безвкусни плодове. Миро Мършата ни научи да ядем 20 годишно месо, а кебапчийниците замирисаха на ***. Храним се с измислени храни и се чудим защо заболяванията се увеличават. Причина за това е липсата на държава .

3

Анонимен

преди 10 години

НАШАТА ИКОНОМИКА Е ЗАДУШЕНА ВЕЧЕ! КЪСНО СЕ СЕТИХТЕ;)

2

0_0

преди 10 години

Пак по-големи католици от Папата се изкарахме...

1

Анонимен

преди 10 години

Барманите ще гледат крави, а сервитьорките кокошки. За собствениците на хотели по право се пада *** със свинете.