36

Sephora

преди 10 години

Моите най-искрени съболезнования на близките, но защо МС трябва да отпусне тези пари? Нали има концесионер...факт е трагедията е голяма, но защо ние обикновените хора трябва да плащаме за това и за какво ли още не. Това не е наш ангажимент. Ангажимента на концесионера е да си поеме отговорността, а държавата в лицето на институциите да контролира.Днес гледах и за инцидента в зах. заводи Пловдив, потратала много ми напомни на м. "Ораново"-мизерно, гадно, олющено...Това ли България и бизнеса й?

35

амбри

преди 10 години

бреееееее те много дали бе.за 218 човека.голяма помощ! не ги е срам. мизерници

34

anon

преди 10 години

продължение на 39...... но такова дебелоочие дори алеко не е бил в състояние да си въобрази.

33

anon

преди 10 години

защо правителството да дава (наши) пари за трагедия случила се в мина отдадена на коценсия? откъде накъде?аз имам по-добра идея. нека концесионера да вземе авентадора дето подари на сина си горе долу когато жените и майките заравяха съпрузите и децата си и да го сложи на благотворителен търг. и всичките постъпления да се използават за укрепване и обезопасяване на структурата на мината. това може би е единствения начин по които концесионера може да получи някаква индулгенция за дебилното си и безсрамно действие. знам, че може да е случайно съвпадение това с ламбото и затрупването, но такова

32

Gosh

преди 10 години

Даола, опитвала ли си се да обезопасиш 300 тона кал и земна маса?

31

vesko02

преди 10 години

Дават ,като са гузни пред хората.Даже министъра беше неадекватно агресивен сутринта.

30

Даола

преди 10 години

Не трябва ли концесионерът да бъде съден за допускане на опасната ситуация ?Пари трябва да се влагат за укрепва и обезопасяване на рудниците предварително. Сега това трябва да стане задача на държавата и тя да сключва такива доовори с концесионерите, които да ги ззадължават в определен срок да извършват всички възможни превантивни действие, ако ли не - глобе и виновно разваляне на договора - може и съд. пзащото както е видно в момента ние сме се върнали към времета на Дикенс в Англия.

29

Анонимен

преди 10 години

99 бона за 220 души, добре е ще разделят по 400 лева... Толкова ли струва човешкия живот по разписанието на хрантутниците от БКП?

28

Анонимен

преди 10 години

Все си мисля, че близките на загиналите ще бъдат по - удовлетворени, ако собственикът на мина "Ораново" получи ефективна присъда за убийство на двама души и конфискация на активите? Имало е предписания, които НЕ са спазени от него - това автоматично може да се тълкува като опит за убийство (за съжаление - успешен). Не си измивайте ръцете с еднократна помощ - просто заплювате близките на загиналите в очите по този начин.

27

КАРБОВСКИ Е ЛАЙНО..

преди 10 години

...КОМЕНТИРА САМО УГОДНИ НА ПАРТИЯТАО БКП ПРОБЛЕМИ ....И ***.ЗА ОБИКНОВЕННИТЕ ПРОБЛЕМИ Е СЛЯП И ГЛУХ!НА РАБОТНИК ОТ МИНА УРАНОВО , СЕ ПАДА ПО 450 ЛВ. ОТ ТИЯ ПАРИ НА ДЪРЖАВАТА !!ТОЛКОВА ЛИ СТРУВА ЖИВОТА НА ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ??!!!СРАМ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ ***!!!

ДО 23 - АМИН - Какъв "фалшив профил" те гони и тебе , бре ?!?! Да не мислиш че Мартин Карбовски ще седне да чете и пише по сайтове?!?!.... Може би да! Но главно в фейса!..... Аз просто съм му фен :) А и той често е задавал мои въпроси и е изказвал мои мнения в "ПРЕДАВАНЕТО" си по тв 7............. :) :) :)

25

KATЯ

преди 10 години

До IMAM_ALIАБСОЛЮТНО ТАКА Е!Държавата пак нищо не прави,бездейства,почиват си,следващите да идват докато не се сложи край на това, че ако си богат закон не те лови,само когато законите важат за всички ще тръгнем нагоре

24

защо

преди 10 години

Нещо те разбирам.Къде е Михайлов-Прангов и каква е неговата роля в трагедията в Ораново ? Защо държавата не ПРИНУДИ въпросния феодал да поеме всички задължения,след като досега само е вземал пари ,защо не го изправят до стената за престъпната му небрежност,има ли държава изобщо?

23

Х

преди 10 години

ПРОКОПАХА ТУНЕЛ,С НЕГО ЩЕ ИМА ДОСТЪП ДО ВЪГЛИЩАТА.ТАКА ,ЧЕ СОБСТВЕНИКА НЯМА ДА СЕ БРЪКНЕ И СТОТИНКА.СТОТЕ ХИЛЯДИ СА ПОМОЩ ЗА НЕГО.А ТОЙ ТРЯБВАШЕ ДА ПЛАТИ ВСИЧКО.

22

Анонимен

преди 10 години

Правителството да даде сега на собственика един по нов модел Ламборджини,за главоболието което му създаде смъртта на робите му...Няма такава скапана *** държава

21

amin

преди 10 години

До ГражданинътКарбовскиФАЛШИВ ПРОФИЛ!!!!

20

Денислав

преди 10 години

Сега се замислих върху заглавието на статията:"Правителството даде 100 хил. лв." - абе народът ги дава, не правителството, да не са си бръкнали от техните джобове. Това са държавни пари, а държавата е сме всички ние. Правителството му е дало "концесията", а накрая народът плаща.

19

някой

преди 10 години

TЪПАНАРИ,АКО СЕ ПРОДАДЕ СЪСТОЯНИЕТО НА СОБСТВЕНИКА (ЛАМБОРДЖИНИТО НА СИНА МУ)ПОВЕЧЕ ПАРИ ЩЕ СЕ СЪБЕРАТ.

18

БУДА-ла

преди 10 години

Е-е-е, Карбовски - тъкмо се бях притеснил, че в първия ти коментар нещо липсваше "Ш_ _ ана л_ _ няна и крадлива Държава", ама вече с втория ти коментар нещата си дойдоха на мястото...Иначе съм съгласен с мненията...

17

Къде е Тренчев ?

преди 10 години

Къде е оня мазният екземпляр Тренчев. Господин синдикат къде пак си се покрил бе лаугер, ако беше синдикат като в нормалните страни сега работодателя да е на колене и да разпродава Ферарита и Ламборджинита за да плаща обезщетения на хората ! Но теб те няма никакъв както винаги, от време на време изпълзяваш от дупката си да кажеш някоя празна приказка колкото да не е без хич и обратно в дупката. Това не са синдикати а *** статисти в евтин филм!