21

Румен

преди 10 години

Поне разбрахме за кого работи енергиината мафия и защо имаше надписани сметки зимата и така свалиха правителството. Зимата високи сметки а сега намаляме цената. Театър добре изцениран от БСП за да свали правителството.И добре платен с руски средства, те ще си ги върнат покрай Белене

20

elica1204

преди 10 години

Да не забравяме, че промените бяха подготвени от Служебното правителство!Износа - добре, НЕК ще си стъпи на краката, щом той се осъществява пряка от него, но цената на електроенергията за вътрешния пазар е ВИСОКА, на фона на цената за износ...!Кога ще бъде организиран СВОБОДЕН вътрешен пазар - да можем да си ИЗБИРАМЕ ДОСТАВЧИКА и да включваме собствени източници ???

19

Гражданин на РБ

преди 10 години

Народ, който не помни историята си, няма бъдеще. Народ, който не помни КОИ са го загробили да плаща прескъпи сметки за ток в настоящето, подписали ДОГОВОРИ в миналото, и закрили мощности, произвеждащи евтин изобилен ток, няма бъдеще. Народ, чийто нихилизъм е толкова велик, че не може да види по-далеч от носа си, няма бъдеще. .... Народ, който не може да погледне по-далеч от собствената си градинка, ЗАСЛУЖАВА ДА БЪДЕ... простичко казано, икономически завладян от... ;-)

18

Анонимен

преди 10 години

Е ,че какво ме грее това !? Значи ефтината енергия се изнася зад граница ,а ние тук си купуваме скъпия ток ! Е това са постигнали с тоя закон доколкото разбирам , а обикновенния гражданнин пак студената вода и тока от скупите марици и ВЕИ-тата. Алеко го е написал отдавна "всичките са маскари " Нито един преразгледан договор нищо , едните замазват след другите , а в парламента се плюят, викат си вобще Витиз на стаж трябва за хидят там.

17

бири

преди 10 години

СЕГА ДА "ОТРЕГУЛИРАТ "И ДРУГИ ЗАКОНИ,КАТО НАПРИМЕР ЗА РОДНОТО НИ СЕЛСКО СТОПАНСТВО,ЗА ДА МОЖЕ ДА ТРЪГНЕ ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА,А ОТТАМ И СТАНДАРТА НА НАРОДА.

16

nexusss

преди 10 години

Абе убавци, казах ви и пак ВИ КАЗВАМ: НАУЧЕТЕ ПРИНЦИПА НА ПРОИЗВОДСТВО НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ!!! За турбоагрегата (примерно) дали ще работи на 100 MW или на 1000 MW механичното износване на въртящите елементи е ЕДНО И СЪЩО!! ОБОРОТИТЕ СА ВИНАГИ 1500 ПРИ РАЗЛИЧНА МОЩНОСТ! На това хората му казват СИНХРОННА МАШИНА! И сега да кажем 2 думи за реактора: Този тип реактори са предназначени за големи енергийни системи (за разлика от нашата) и са разчетени да работят на номинален товар

15

nexusss

преди 10 години

(около 3000 MW топлинна мощност). При по-ниски мощности става трудно регулирането на нивата в парогенераторите (не че е невъзможно)... С две думи: ПРИ РАБОТА НА НОМИНАЛНА МОЩНОСТ ЕНЕРГИЙНИТЕ БЛОКОВЕ РАБОТЯТ ПО НАДЕЖДНО И СТАБИЛНО! Има ли още някой да не разбра за какво иде реч? По елементарно от това няма как да го обясня, така че ако и сега не сте разбрали това което написах проблема ви е в главния компютър т.е. ЛИПСАТА МУ!

14

Анонимен

преди 10 години

до 16 За зеленият (скъп)ток правителството подготви заема от 1милиард така че за момента проблеми нямаме.

13

Цитат

преди 10 години

"българската електроенергия сега е атрактивна за останалите страни на Балканите, които купуват от нас"А за нас????? За нас остава скъпият ток от природата (макар че това звучи абсурдно)

12

:)

преди 10 години

Като гледам в момента АЕЦ-а произвежда точно 1893 MW от капацитет 2000 MW. Това са повече от 65%.

11

vesko02

преди 10 години

Дойде БСП и всичко се отпуши.Вярно ни имат за балъци.

10

Анонимен

преди 10 години

този министър е неграмотен, как може да говори че 65% от проектната мощност на АЕЦ Козлодуй е работа на "пълни обороти"

9

Анонимен

преди 10 години

Изнасяме евтината ел.енергия за чужденците, а за народа оставаме скъпата.

8

Анонимен

преди 10 години

ХХАХАХАХАХА NEXUX ОТРЕПА РИБАТА... Как да няма амортизация бе пич? Има ли движещи се части има и амортизация. Енергията от топлина става на пара. Как парата става на ток? Ти работиш в аец? Боже пази бедния Българин от таквиз АЕЦ работници... То и да няма движещи се части, пак има амортизация. Има стареене на металите, на електрониката, на бетона, на пластмасите, на всичко. И естествено, при употреба старее повече. Престаравате се в глупостите, *** нискочели.

7

Анонимен

преди 10 години

До nexusssНе е гума на кола а *** и ти едва ли работиш в АЕЦ. ( асвен ако не чистиш тоалетните) .Но и тях да чистиш пак знаеш че няма *** с които да работиш вечно.Колкото повече търкаш по бързо хвърляш.

6

Shop

преди 10 години

Амортизацията е една при частично натоварване и друга при пълно натоварване. В момента изнасят ток на ниска цена, за сметка на амортизацията на Козлодуй. Така реакторите ще се съсипят години по-рано, а цялата печалба отива у износителите, които са червени фирми. Един обикновен грабеж.

5

Shop

преди 10 години

Износа може да се дигне и 10 пъти, а печалбата дига ли се или само хабим ресурса на АЕЦ-а?

4

Peshonizer

преди 10 години

"Очакванията са утре износът да достигне 1500 мегавата, което ясно показва, че има огромно търсене и нашата електроенергия е конкурентна спрямо другите производители"Не, въобще няма потенциал за изнасяне на енергия, АЕЦ "Белене" щеше да е огромен провал, ако беше заработил от 2014, както беше планувано... Пу, ваш`та мама проста долна герберска...

3

Зигмунд Фройд

преди 10 години

За к'во ни е ток ,аз климатичето ще го карам на дърва и въглища!Бат'Бойко да се издири и да му се зададе питане: "Що така стана и що ще чиним кога каталясат дингилите на Беленската юзина?"

2

Бат' Сали BSeP

преди 10 години

Бат' Сали енерджи пауър пита фициалну. Сечену ли си праим? Аз кви' цени да дам?