11

тих великан 681

преди 10 години

Да докаже,къде е тялото на Ботев??!!

10

Анонимен

преди 10 години

Тоя Павлов е пълен тъпан.

9

Стефан Караджа

преди 10 години

Тенденционно заглавие,с което се втълпява чувството на съмнение относно величавия подвиг на великия български войвода Хаджи Димитър.Не "споровете" на историците дали в гроба е положен той или друг четник са най-важни,най-важна е именно саможертвата на децата на поробена България.Днес не само че няма такива чеда,ами няма и достойни пишещи,които да напишат правдиво и достойно за тях.

8

Анонимен

преди 10 години

Като чета някои коментари и ми идва да се гръмна. Прости хора се бъзикат с националните ни герои, включително и политици и историци. Винаги търсим нещо, за да окаляме една личност, да я омаловажим, да я приравним към себе си..... Въпреки, че Левски не е съгласен с начина на борба на Хаджи Димитър и Стефан Караджа те си оставят ГЕРОИ пожертвали ЖИВОТА си за нашата Родина. ПОКЛОН!

7

Анонимен

преди 10 години

Коя ли се знае, че останала неговата!

6

Анонимен

преди 10 години

Няма как да се знае много за живота и делото на Хаджи Димитър.В онези години писменното дукументиране на такива личности и събития е почти на нула.И сега можем само да гадаем какъв точно е бил той.И мисля че това,което знаем ни е достатъчно...без значение доколко е вярно или не...Хаджи Димитър е Български герой

5

Аноним

преди 10 години

Хаджи Димитир е бил на служба със звамие МАЙОР във Варненският гарнизон при Турсите. Вербуван от Руснаците срещу заплаштане той събира хора които да дестабилизита дежима. Но хай често той събира хора от кръчмите които намат поминик. Народа е писал ено стихотворение. ЖИВ Е ТОЙ ЖИВ Е, ТАМ НА ХОРИМАКА ЛЕЖИ И ПЪШКА БУТИЛКИ ТРЪШКА, НА ЕДНА СТРАНА ЗАХВЪРЛИЛ ЧАША НА ДРУГА БУТИКИ НА ДВЕ СТРОШЕНИ ОЧИ ТЪМНЕЯТ ГЛАВА СЕ ЛЮШКА УСТАТА ВИКА ДАЙТЕ МАСТИКА........ Това е самата истина за "героя" Хаджи Димитър

4

гл.ас.Живков-СВЕ1

преди 10 години

Хаджи Димитър е бил пълен ***. Тоя проф.Пламен Павлов е комунис и нищо не разбира.

3

Jolly Roger

преди 10 години

ЧичоСам, досега да не си се срамувал? Българите сме били и ще бъдем винаги.

2

Анонимен

преди 10 години

Историци мили родни,дайте по смело,още си го карате като че ли сме Съветска колония.Цялата българска земя е пълна с артефакти и от новата,старата и древната ни история.Където и да копнеш излизат.Недейте да карате по историко-политическата линия от след 9-ти септември.Българите сме народ древен.

1

Uncle Sam

преди 10 години

Най после да прочета нещо което да ме накара да се почувствам горд с произхода си