23

Мей-мей

преди 10 години

Без съмнение никоя държава не може да съществува без администрация.Но елементарно свързване на компютри и база на различните видове администрации биха облескчили положението.В състояние на криза на тези хора им е гарантира доход,макар и не голям.могат поне малко да се постараят.

22

до 7

преди 10 години

400 лв. (за много малко от тях). Плюс премии, безплатна храна, пари за дрехи, тринайста заплата, стимулиране преди големи празници, почивни бази на смешни цени и току виж, че инженер с 30 г. стаж в производството взима по-малко от тях. И това, че са безкрайно честни и принципни и не продават държавните интереси срещу заплащане.

21

турчин

преди 10 години

Бюрокрацията унищожава демокрацията. От 25 години се правят все реформи и накрая нищо. Трима зам. кметове за една малка община за какво е да угодят на избирателя или да осигурят работа на калинки или двама зам. на общинския председател. Идиотщини. Как може МВР да има по голям бюджет от образователното министерство.Няма ли институция да направи проверка на инвалидните пенсии. Сметната палата да провери какви са разходите за транспорт в Общините. Как се управлява общинската собственост. Властта е

20

Ети

преди 10 години

За да си запазят местенцата или ,за да вредят своите хора, създават нови адм. длъжности и с това и все нови и нови документи,такси,многократно повече отколкото е необходимо, а ние им търпим некадърността и намръщените физиономии и плащаме, ли плащаме, че понякога и под масата.

19

до кога

преди 10 години

ще чакаме да се намали тази администрация.? Те са на протестите, защото се страхуват да не отпаднат от държавната хранилка.Орешарски трябва да действа решително, и да реже,защото нашите данъци отиват нахалост да хрантутят разни безделници

18

Мунчо

преди 10 години

До анонимен 1 На това му викат бюрокрация и тя е като тумор- не можеш да я унищожиш тя по-скоро метастазира!

17

vesko02

преди 10 години

Този на отбраната вече декларира отказ да прави реформи.

16

Karabas Barabas

преди 10 години

И да добавя само като факт: Холандия има с 2 милиона повече население от България и 8 пъти по-малко служители на бюджетна издръжка, като правителството е постоянно обвинявано, че работи с раздута бюрокрация. Изводите може всеки сам да си направи.

15

Karabas Barabas

преди 10 години

Всъщност истината е още по-фрапираща - на държавна хранилка (разбирай на нашите данъци) са 230000 души. Как искате управляващите да ги намалят наполовина, като това означава сигурна загуба на над 300000 гласа (115000 които ще ги "накажат" за уволнението си + поне по още 2 човека от семейство). Голямата администрация е "най-твърдия" електорат на управляващите, които и да са те.

14

Анонимен

преди 10 години

До asdне е нужно да става наведнъж, по 10 хилки да съкращават на мандат, досега да са се стегнали, друг въпрос че сме закъснялизадължително гласуване като в Гърция, защото всеки се ослушва а после реве

13

milion

преди 10 години

edva li ima po golemi paraziti,shtom e na darjavna rabota ne mi go hvali

12

Анонимен

преди 10 години

намери в провинцията работа за повече от 500лв.

11

до 7

преди 10 години

Ако ти се работи за 400 лв ще работиш ли? Дали получават само 400лв. И ако получав само 400лв и въпреки това стоят на работа...това какво говори?

10

Анонимен

преди 10 години

само ,частно тия там са все тяхни хора ,плащаме за тоя дето прави горещо навън

9

Анонимен

преди 10 години

Военен режим без армия?

8

asd

преди 10 години

И нека да направим едни прости сметки. Това са си 144 хил. семейства, които ядът от държавната софра. Уволняват половината, т.е. 72 хил. семейства вече ненавиждат управляващите защото са ги отстранили от голямата далавера. Техните съпрузи, родители, деца и близки едва ли ще гласуват повече за управляващите. Това са 300-400 хил. гласоподаватели надолу. Да не говорим ако тези хора излязат на улицата да протестират. Само военен режим ще ни оправи, военните не ги е.е дали някой ще протестира с-у тях

7

до 5

преди 10 години

Ква софра бе колега , за 400лв заплата толко,все пак трябва някой да ти движи елементарните социални придобивки

6

мето

преди 10 години

Скъпиколеги, коментиращи. Тая болест, наречена администрация с електронно правителство не се лекува. Освен ако не броите електронните уши на Цв.Цв. в МВР. В началото на мандата на ГЕРБ админите бяха 130 000, сега 144 875? 4 хиляди други и 10 875 цветоухи в МВР? Някой може ли да ми обЯсни как става тая работа - нареждаш им да не се месят, а им вдигаш бройката... Цв.Цв обяви 3000 нови местап до края на годината, тея обявяват 2500 незаети за съкращение. И то сигурно не от МВР, вЕрвайте!

5

Анонимен

преди 10 години

Ако бяха ефективни тези търтеи нямаше да има опашки пред вратите им. Нямаше да крещят 40дни по улиците на София. Защото тези оклани лелки и чичета по всичко личи, че са на държавната софра. Само в най-изостаналите държави броят на чиновниците добива такива застрашителни размери. После нямало пари за пенсии. Какъв продукт произвежда тази маса готованци? Ако включиме и джипситата , направо си е е.ало майката.

4

Бай Иван

преди 10 години

Преди 3-4г. за един документ за отчисляване на МПС минах само през 1 кабинет.Преди 1 месец през 3.Да не говорим че по-голяма част от администрацията си остава все така некадърна и назначена по роднинска или приятелска връзка.