8

MT

преди 10 години

Доста неадекватна, че и неграмотно написана статия. В пълен дисонанс с последните факти - животинските мазнини не само не са вредни, а са МНОГО ПОЛЕЗНИ за здравето! И в този смисъл, и маста, и маслото са изключително важни за доброто здравословно състояние.Жокер - Какво е НВД?И още един - зехтинът, и най-вече студено пресованият, е полезен, понеже минава само през механична, но не и през химична обработка.

7

Анонимен

преди 10 години

7 - колкото по гъсто/твърдо е едно "масло", толкова повече наситени мазнини има (от лошите). Маста е твърда на стайна температура, а и е животинска, със сигурност е по-зле от слънчогледовото олио.

6

Ценител

преди 10 години

От което с подсказване става ясно, че трябва да си купуваме шишенца с омега- 3 и 6 от аптеките (иначе ни чака "дългия списък от заболявания на сърдечносъдовата ни система), хаха.

5

Анонимен

преди 10 години

маста къде е в тази класация ?

4

Мазен

преди 10 години

Ако слънчогледът беше 5 пъти по-скъп от маслините, щяха да казват, че слънчогледовото олио е полезно. Грубо съставът е следния:Слънчогледово масло (олио): 15-40% олеинова киселина, 50-80% - други мазниниЗехтин (масло от маслини): 50-80% олеинова киселина, 10-40% - други мазниниДруги "полезни" вещества има в горе-долу еднакви пропорции. Слънчогледовото е по-подходящо за пържене.

3

ined

преди 10 години

Нищо ново под слънцето - навремето разправяха и че маргарина е по-малко вреден от кравето масло ама то май се оказа че е обратното или поне също толкова вреден.

2

Анонимен

преди 10 години

"Зехтинът е по-здравословен от маслото или слънчогледовото олио, но той е само добавка към храната"ЕХХХХ, добре че сте вие от днес.бг, от днес ще знам да не пия повече зехтин а само да го слагам като добавка към храната...

1

бай Иван

преди 10 години

Специалисти диетолози препоръчват да не се консумира повече от една супена лъжица зехтин на ден...Платена статия,анти реклама...