10

Анонимен

преди 10 години

Ако някой се интересува от тази тема може да прочете за сибирския шаманизъм , даоизма , и дзин , дървото игдразил и начините за гадаене и връзката на шамана със земята небето и нематериалните сили. Тези така наречени упойващи вечества само са били допълнение към танците и барабанния ритъм с цел изпадане в транс и по лесна връзка с духовете и по-висшите сили на природата. Жалкото е че хората изобщо нямат представа за какво става дума в днешно време .

9

Анонимен

преди 10 години

siguren bqh che imenno zatova sme eloluirali do savremenenni individi

8

Темерут

преди 10 години

Защо наричат нещо, целенасочено извършено с цел да се получат видения, за напътствие на племето друсане? Като не са запознати тия учени по-добре да не пишат глупости... Неандерталците изобщо са били много развити хора, и са имали уникални знания за природата, и са били в хармония с нея... Шаманите са били и лекари...

7

нимка

преди 10 години

По тези причини има толкова секс и улов на големи животни в рисунките.

6

Uchen

преди 10 години

Праисторическите хора са правили и купчинки от екскременти.

5

Хомо еректус

преди 10 години

Това не е новина. Неандерталците се друсат и в днешни дни.

4

интернет лумпен

преди 10 години

Аз се чудех откъде се взе тоя Джурасик парк в Парламента...

3

Божидар

преди 10 години

И аз съм ползвал и на момента се озовах в пещера без дрехи и там едни *** мръсни ....к

2

Марадона

преди 10 години

Бе вероятно са се друсали откакто свят светува и не знам доколко "прости наркомани" можем да наречем мнозинството от хора на изкуството и литературата, както и немалкото учени, на които далеч не са им били непознати психотропните вещества. Проблемът е като тея неща попадат в ръцете на глупави, неразумни и/или прекалено млади хора, които си мислят, че ще си решат проблемите с всевъзможни прахове и концентрати...е тогава вече се вижда "тъмната страна на Луната".

1

Анонимен

преди 10 години

Интересно е защо хора като тези така наречени учени коментират непонятни за тях неща. По тая логика всеки *** наркоман може да се нарече шаман.