40

Т

преди 10 години

В опровержение на статията ще кажа,че съм ходила при всеки знаен и незнаен лекар.Нито един не откри проблема веднага, а след втори преглед успяха само 4-*** да кажат, че май има такова нещо.И само лекаря оперирал ме, каза директно, че съм права и ми показа 7 случая по книжка, но се оказах 8-ми и неизвестен случай за Европа в близките 100 години.На тези хора с репродуктивни проблеми пожелавам да попаднат на свестен специалист и да не спират да се надяват.

39

T

преди 10 години

Аз имах проблем, обяснявах го 3 години и отгоре, а тъй наречените светила ми казваха, че съм луда.Намерих лекар,който ме оперира и се оказа,че съм права,та имах си две матки и това ми пречеше да забременея.След 2 мес. забременях и родих.Да е жив и здрав д-р Попов, че повярва на мен и на това,което усещах;че се съгласи да ме оперира 3 пъти и не се отказа.В крайна сметка всичко се получи по нормален път,но изгубих 3 години и свят пари. Няма проследяване и изслушване на пациента,работи се рутинно.

38

Позитивна новина

преди 10 години

Моника роди син на Сергей Станишев

37

Лекар

преди 10 години

Няма по-благородна кауза от тази да се осигурят средства за всичките тези двойки с проблеми. Те биха могли да си създадат и партия и да вкарат доста депутати в парламента. До сега подкрепата за проблемните двойки не съществува поради корупционните схеми в които се вкарват средствата от бюджета и където те изчезват. Бих подкрепил партия която постави този въпрос като номер 1 в програмата си.

36

Анонимен

преди 10 години

А кога ще се забрани секциото за щяло и нещяло? Това е средство за печелене на пари от лекарите, но носи много негативни последици за жената. Едно от тях е, че на жената веднага ѝ се налага праг на децата, които може да роди. Обикновено две. С много рискове - три. Знам, че в България и едно дете ни се струва много, но така просто няма да ни има само след 10 години.

35

Дора

преди 10 години

*** раждат без пари, после ние им плащаме 2 години помощи за по 7-8 чавета на ***, а за инвитро на бели образовани българи нЕма пари...

34

darcas

преди 10 години

Основните проблеми са стресът, лошата храна и начина на живот. На село от раз стават децата

33

Анонимен

преди 10 години

Хората не виждат и смисъл да раждат и отглеждат деца в България като те ще живеят в мизерия и глад без работа накрая пак ще емигрират към САЩ или ЕС.

32

Бебоци

преди 10 години

Аз, пък, ще споделя една хубава новина - една позната днес ражда със секцио близначета (след ин витро). Има надежда за всички, не спирайте да вярвате и да се упражнявате!

31

Анонимен

преди 10 години

По-малко аборти, повече деца.

30

Анонимен

преди 10 години

Българите са алчни за пари и кариера и чакат до 30-40 години за деца. Могат да вземат пример от ***, които след 18 години правят бързо по 10 деца и се размножават скоростно.

29

Анонимен

преди 10 години

децата на тези дето имат проблем с зачеването по принцип приличат на съседа

28

:)

преди 10 години

До АнонименХодя по лекари от доста години. Сега съм на 28. Не съм се сетила късно. Просто не се намери досега лекар, който да ми помогне. И наистина не забравяйте, че никой не е застрахован.

27

лекар

преди 10 години

Имах предвид, че мъжете смятат ,че щом нямат проблем с ерекцията нямат репродуктивни проблеми,но не е така.Да не говоря ,че ако не се получава зачеването първо мъжът трябва да си направи спермограма и чак след това жената да се изследва.

26

:)

преди 10 години

Безплодието няма много общо с абортите, каквото и да си чувал...Виждам как и без аборт не става, а хора с аборти, които не се щадяха , вече имат деца...

25

лекар

преди 10 години

Съотношението между половете с репродуктивни проблеми е долу горе еднакво.Защо все жените са ви в устата?Много често се случва жената да ходи по лекари ,а реално проблема е в мъжа ,но той отказва да си признае ,защото свързва безплодието с ерекцията.

24

Мата Космата

преди 10 години

Аз да са похвала, жината загря фурната още след първото включване. Много съм доволен, макар и модел над 30 год. уреда работи ;) За останалите съвет, не си пращайте децата на ваксинация с Церварикс, който е чел знае- За добре работеща фурна далеч от ваксините :)

23

zxvc

преди 10 години

Сестра ми имаше брак 7-8 години и нямаха дете. Роди на 37 - без проблеми! Здраво и красиво дете. Просто тогава им дойде времето! Понякога нещата се получават от себе си. А като се върна назад във времето - що доктори, що чудо, колко пари на вятъра...Освен че и двамата нямаха никакви репродуктивни проблеми - просто не се получаваше! Не знам какво е това, но е факт, на който съм жив свидетел!Това по повод на упреците, които са написали някои от хората тук! Човек на може да си избяга от орисията!

22

Анонимен

преди 10 години

Познавам една с 3 аборта като ученичка и се раздаваше и за умрелите сега реве.

21

AAA

преди 10 години

То от този стрес и анархия в тази държава какво друго да се очаква.