21

Анонимен

преди 10 години

..Защото затова сме в това положение - доматите се продават за 40 стотинки в Плодовитово, а ние ги вземаме за 2 лв от магазина. Така е с всички стоки. Не са виновни само политиците, Това, че ние се опитваме един от друг да откраднем - това е истинският проблем на страната ни.

20

Анонимен

преди 10 години

Има разлика между производители и търговци - едно е да отглеждаш домати, друго е да се занимаваш с продаването им. Защо са принудени да ги изхвърлят ли? Защото като отидеш с 200 кг домати на борсата и ти кажат: купуваме на 10 ст./кг (през лятото понякога е 5 ст.), си изправен пред избора да ги изхвърлиш или да им ги продадеш на тяхната цена.А вместо да философствате и да казвате колко им било лесно и колко са ***, можете да ги подкрепите.

19

sante_dog

преди 10 години

Ситуацията е такава - силна година с топла пролет, и без градушки в региона - в резултат има свръх предлагане и затова цената е ниска. Ако пък беше слаба годината щаха да протестират че няма реколта. Разбирам хората защото семейството ми е било в подобна ситуация преди години. Помня че изкарах цялото си лято продавайки пъпеши на дребно на градския пазар докато приятелите ми почиваха.

18

петко

преди 10 години

писаното по горе са пълни глупости Домата се продава между 60 и 90 ст на Кърналово Ако иска някой ще му дам маил да ми пише ще му изкупя 2 тона на 60 ст :) разбира се едър и здрав домат

17

Анонимен

преди 10 години

И още надолу ще падат. Ама кой им е виновен, като една книга не щат да прочетат. Да са прочели нещо за разделението на труда? Не. Но на Коковата Емилия всички песни знаят. Вярно е, че гладът формира съзнание и изгражда характер.

16

Анонимен

преди 10 години

5-8т от декар са си 2-3000лв при 40ст за килограм.колко искат да им ги изкупуват доматите?

15

Анонимен

преди 10 години

А когато ги продаваха по 1,50 на едро, тогава не реваха !

14

Анонимен

преди 10 години

300 производителя ако се организират като едни 300 спартанци ще могат да си наемат и сергии и да си купят бус и да назначат шофьор и да продават в София на 1.5 лв. килото. И те ще са доволни и ние ще сме доволни. Но явно не стига акъл за тази работа... Всичко което им хрумва е да плачат за социализъм и да искат държавата да им гарантира и пазар и цена. И аз искам така в моя бизнес!

13

Киро Правото

преди 10 години

Е тоя протест си заслужава и вниманието и подкрепата , а не оная платена и оядена *** дето шета около Парламент и по улиците на София !Това тук е мъката на производители и потребители пред алчните търговци!Но така е - мутрите като те хванат за гушата ....не пускат лесно !

12

Анонимен

преди 10 години

Я кажете когато стигне до крайния потребител цената каква е?Тройна и петорна над тези 40 ст. и за това не са виновни производителите,а прекупвачите.

11

Анонимен

преди 10 години

Прави са хората.Това е подигравка с труда им.Освен това вместо да купуваме и ядем нашите домати,които са 100 пъти по-вкусни и качествени,ние купуваме гръцки и турски.

10

Анонимен

преди 10 години

Над 300 зеленчукопроизводителиПринудени сме да продаваме на цена от 40 стотинки за килограмТия за кооперации не са ли чували или ще ЧАКАТ някой да дойде и да им изкупува стокатаЗащо не си я продават самиАз лично не купувам от супермаркетите зеленчуци и плодове (а сигурно има много като мен)

9

Велес

преди 10 години

Производителя,ако няма достатъчно средства да затвори кръга производство-кооперативен пазар-производство/а болшинството са такива/са принудени от обстоятелствата да продават продукцията си на едро.И това използуват прекупвачите и ги рекетират с ниски изкупни цени.Така,че този човек също трябва да бъде защитен от мутрите! Тогава вече ще има конкуренция!

8

ivo

преди 10 години

До Оп-саНякой да имречи сами да си ги продават ?

7

Анонимен

преди 10 години

Хвърляйте доматите догодина земята и това няма да ви даде - проста работа

6

Анонимен

преди 10 години

Нима купувача определя цената? Да си продават доматите на колкото искат.

5

Оп-са

преди 10 години

Това е наистина подигравка, 40ст!!! Но това е следствие на тормоза и мачкането от страна на Била, Кауфланд и другите ***! Продават на 2 лева доматите, а искат от БГ производителите 40ст/кг!?! И да не ми се оправдават с брак и че са магазини, защото договорите с доставчик на МЕтро, Била, Кауфланд са с ужасяващи клаузи, хилкяди таксички, десетки анекси, задължения да се взима развалена стока и т.н.!!! Ако не щеш, внасят си от Полша домати с вкус на тиква! Подигравка и терор! ФАКТИ!

4

tt2

преди 10 години

Кой им е виновен, че се оставят да ги използват ?

3

CrossFire

преди 10 години

Само в България могат да се видят капиталисти да протестират заради ниски цени. За смях на цялата планета сме.

2

Анонимен

преди 10 години

ЧУЙТЕ ЗЕЛЕНЧУКОПРОЗВОДИТЕЛИТЕ!!! И ТЕ КАТО БРАТЯТА ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ИСКАТ ДА КАРАТ МАЙБАСИ