14

g

преди 10 години

До АнонименС бал средно-аритметичен на 1 ученик начело на класацията е леко смешно да се твърди, че реално подготовката е супер. Лично аз познавам ученик от Американския колеж, който ходеше на частни уроци по език.Жалка картинка, но факт.Ако е така и на другите места ще да е много далеч от критерия за добро училище.Освен това матурата е на много ниско ниво с още по-ниски критерии за три. В Испания скалата от 10 почти до половината е 2,а всяка оценка се дели на 3-ниска, средна е висока тройка.

13

Анонимен

преди 10 години

в немската езикова гимназия се научихме на национлно самочувствие.

12

Cleo

преди 10 години

Има защо да се натискат да учат в СМГ-то. Аз и всичките ми съученици които завършихме през 1993 сме доста добре пласирани - кой в Канадския парламент, кой във Филипс, кой в Майкрософт, кой в чичко Гугъл и т.н. А пък тези които останаха в БГ взимат минимум по 5-6 хилки на месец.

11

Анонимен

преди 10 години

Имам пряко наблюдение върху Испанската и мога да кажа, че наистина се учи много здраво. Немската също е добро училище.

10

Анонимен

преди 10 години

Изпитите по новия формат са много по-лесни от тези от преди 3-4-5 години=> баловете са толкова високи. Истинската 'елитност' на гимназиите си личи от резултатите от матурата след 12 клас, които говорят, че дефакто най-хубавите училища в София за Немската, Американския колеж и Испанската гимназия. Тези училища подготвят наистина добре. В топ 10 има също 1-2 училища и от малки градчета-браво! Английската за съжаление доста запада. Френската и тя, и то отдавна. 73-то е нелошо училище.

9

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 1Много просто. "Бутат" се, защото всички искат да избягат в чужбина... Кой нормален човек би седял в България, освен ако няма "гръб" тоест уреден живот от тяхните и др...?

8

Марти

преди 10 години

И на матурите (ако не броим Американския колеж), и тук Немската е номер 1 няма какво да се говори повече. Резултатите сами говорят!

7

Анонимен

преди 10 години

Английската на 4то място. Срам. Така е като са набутали там най - ненормалните учители и не поддържат никакво ниво.Аз като влизах там преди години беше на 2ро и въпреки че ми стигаше балът за немската се набутах там като първо желание. Голяма грешка.

6

Анонимен

преди 10 години

Изпитът по БЕЛ беше обидно елементарен, така че тези балове не означават автоматично гениални ученици.

5

do 1

преди 10 години

Za da mogat kogato zavur6at momentalno da si biqt kam6ika ot tova prokulnato mqsto. (Imam problem s kirilicata za tova pisha na latinica)

4

Грегъри

преди 10 години

Тук са бъдещите министри на България!

3

Нели

преди 10 години

В това училище се научаваш да учиш качествено и с мисъл

2

Ггг

преди 10 години

България свършва до околовръстно на София, нали?

1

Анонимен

преди 10 години

И що ли всички се бутат да учат кви ли не чужди езици?...