480

загрижен

преди 10 години

И вас ще ви махнем скоро!Я си гледайте "златния век" по тв7,а оставете българи да управляват България!

479

Анонимен

преди 10 години

Направо вместо "Тютюн" слагайте "Игри на глада"-хем ще им е по-лесно, хем по-приятно, пък и фешън. Срамота!

478

sistemata

преди 10 години

БЪЛГАРИ!ПРАВЯ ЕДНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ.ОТНАСЯ СЕ НАЙ-МНОГО,ЗА ТЕЗИ,КОИТО ИМАТ ДЕЦА УЧЕНИЦИ.НЕКА СЕ ОПИТАМЕ,НИЕ ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ,БЛИЗКИ И ПРОСТО,БЪЛГАРИ,ДА НАПРАВИМ ЧРЕЗ ИНТЕРНЕТ ЕДНА НАША ПРОГРАМА,ОТ 1-ВИ,ДО 12-ТИ КЛАС,ПО БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРА И БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ И ВСЕКИ САМ,ИЛИ С ПОМОЩТА НА СЪМИШЛЕНИЦИ,ДА ПРОВЕДЕ ЕДНО ОБУЧЕНИЕ НА ДЕЦАТА СИ,В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ.ТАКА,ИЗВЪН ВСЯКАКВИ АДМИНИСТРАТИВНИ ПРОГРАМИ.СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКОТО Е В НАШИ "РЪЦЕ",А НЕ, В РЪЦЕТЕ НА ГЛОБАЛИЗАТОРИТЕ!ДА СПАСИМ ДУШАТА -БЪЛГАРИЯ

477

Ирина

преди 10 години

Тютюн е велик роман.Голяма грешка е да се отмени.И изобщо-какво толкова ги щадите тия ученици- сакън да не прочетат малко повечко ...

476

rewo

преди 10 години

Програмите са били качени тихомълком на сайта на МОН преди поне седмица, но са дълбоко скрити. От началната страница на МОН трябва да се отиде в Програми и проекти, оттам в ОП Развитие на човешките ресурси 2007-2013″, след което да намери проект За по-качествено образование, където са качени предложенията.

475

Ина

преди 10 години

Искаме да станем по-отворени, по-атрактивни, да привличаме младите хора в училище. Би следвало и непрекъснато да обновяваме и учебните планове и програми, и да усъвършенстваме, допълни тя.=> BULLSHIT! По-отворени модерен роман от Тютюн, здраве му кажи!Не е важно да научим децата само да четат и да пишат, важно е да ги научим да мислят и да осмислят текстовете, защото това ще им бъде необходимо и в живота, коментира министърът.=> BULLSHITx2 И с какво Тютюн им пречи да мислят, моля? Глупости!

474

eve1

преди 10 години

Като става въпрос за българска литературна класика бих препоръчал на всеки да прочете или препрочете отново тетралогията на Димитър Талев-,,Железният светилник" ,,Преспанските камбани" ,,Илинден" и ,,Гласовете ви чувам" Това е историята на възраждането на българския дух. За ,,Тютюн" съжалявам,че отпада от учебниците.

473

Анонимен

преди 10 години

Защо трябва да се махат най-хубавите и поучителни произведения? Нека да запазим българското за децата и внуците си. Струва си.

472

rewo

преди 10 години

От програмата по литература отпадат още Хамлет на Шекспир и Тартюф на Молиер. Липсват още: Робинзон Крузо от Даниел Дефо, Граф Монте Кристо от Александър Дюма, Дядо Горио от Балзак, Червено и черно от Стендал.

471

rewo

преди 10 години

От Пейо Яворов са включени само Две хубави очи и Родина и Градушка. Отпадат На нивата, Заточеници, Арменци, Хайдушки песни, Ще бъдеш в бяло, Стон, Калиопа, Стон, Песен на песента ми, Нощ, Песента на човека, Към върха, Маска, Две души, В полите на Витоша, които сега се учат в 11-и клас.

470

Анонимен

преди 10 години

Алеко Константинов ще е представен единствено с Бай *** в банята и пътеписа До Желюша с говежди вагони. Няма го и До Чикаго и назад, не е включен нито един от фейлетоните му.Никола Вапцаров е представен единствено с Песен за човека и Романтика. Няма го дори и най-известното му стихотворение Вяра.

469

Анонимен

преди 10 години

От Христо Ботев отпадат Майце си и Моята молитва, Към брата си, Делба, Елегия, Борба, Хайдути, липсва цялата му публицистика.От Под игото на Иван Вазов ще се учи съвсем малко. Чичовци изобщо не присъства в програмата. Няма да се учи цялата Епопея на забравените, а само Левски, Каблешков, Паисий и Опълченците на Шипка. Отпадат и Пряпорец и гусла, Тъгите на България, Практическият человек, Средство да нямаш врагове, Двайсетий век, Линее нашто поколенье, Сливница, При Рилския манастир, Към природата, Елате ни вижте, Дядо Йоцо гледа.Алеко

468

Анонимен

преди 10 години

Махат и "До Чикаго и назад"!Махат "Вяра" на Вапцаров!Махат "По жицата"!Страшно е българи!Още ли спите!Излезте и защитете своите светини, своята култура и собственото си достойнство!

467

Христо Ботев

преди 10 години

В тъги, в неволи младост минува, кръвта се ядно в жили вълнува, погледът мрачен, умът не види добро ли, зло ли насреща иде... На душа лежат спомени тежки, злобна ги памет често повтаря, в гърди ни любов, ни капка вяра, нито надежда от сън мъртвешки да можеш свестен човек събуди!

466

бонобо

преди 10 години

Много забавно!"Тютюн" е роман, който смело може да бъде определен като комунистически.И изведнъж такъв вой от тези, които маршируват по улиците с викове "Червени ***". е и дечицата им, 15-16 годишни, които знаят как се управлява държава. А "Моята молитва" е толкова антиклерикална и така сече "православните скотове", че само мазни сплъстени попски бради могат да бъдат толкова възбудени, че я махат от читанките. Мисля, че всичките 23 стихотворения на гениалния Ботев трябва да се учат наизуст!

465

NSDAP

преди 10 години

Хайдеееее, започна се чистката!!!! Най-българските стихотворения ще изчезнат. Вижте обаче съдържанието им и веднага ще разберете защо ги махат. Честито на всички БЪЛГАРИ!!!!!

464

Losho

преди 10 години

Пфууу най-после! Тази книга е хубава, но не е за учиници!

463

Ico

преди 10 години

Подкрепи и мен ръката,та кога въстане робът,в редовете на борбатада си найда и аз гробът! Не оставяй да изстинебуйно сърце на чужбина,и гласът ми да преминетихо като през пустиня!... Dosta aktualno

462

регистрирах се

преди 10 години

Ама що за глупост?! "Тютюн" е хубав роман и все пак е на родна тематика.

461

lewskar

преди 10 години

новият заместник-министър Мукаддес Налбан-човека отрекъл ЛЕВСКИНе мога към такъв човек да се обърна уважително за това:Долна Свинска Турска *** Баберка,която има 8 вимета и може да изхрани до 12 прасенца,пожелавам ти Успех в Ачибадеем докато лекуват от остра форма на дифтерит,приченен от преяждане със шилешки мръвки от премията ,която получи за Левски.Моля се клизмата да е до гърлото та да почустваш как Влад Цепеш(Граф дракула)е нанизвал на кол твойте прародители.Поздрави Левски