18

Анонимен

преди 10 години

9, това, че нещо изглежда на снимки добре, не го прави наистина такова. Единственото добро укрепване на дълбоки изкопи при предизвестена прогноза за интезивни валежи, е своевременното бетониране на кофрираните подпорни стени и / или основи. Всичко останало е "пунта мара" и несериозно. Може да започнем с I-профилите, които би трябвало да са набити поне на 1/3 от дължината им или да се укрепи подкоси, за да се осигури възможния натиск, било то при изливането на бетон или срещу други въздействия.

17

9

преди 10 години

До 16-ти. Изкопът е много добре укрепен. Виждат се и укрепванията в ъглите. Най-вероятно канализацията е избила и подкопала брега.

16

Бай Хой от Ханой

преди 10 години

9, Разбирачите определено са прави. Ако беше добре укрепено, нямаше да я има тази статия. Капиш?

15

Невен

преди 10 години

Гледам снимка 2. Изглежда красиво, чисто и така да се кажи по ноти конкретния изкоп. Дали това е било достатъчно, има специалисти да решат. Хубавото е, че и ние попиваме добрите примери от запада: мият се гуми на камиони, платнища на самосвалите и прочие ...

14

до 13

преди 10 години

Когато падне изкоп, никога не е виновен един човек. Факт е, че укрепяването е било здраво, въпреки, че е валяло и предишните дни. И да, има форсмажорни обстоятелства, които не зависят от хората и ние колкото и да искаме не можем да им влияем.

13

Natural Dialectics

преди 10 години

Тоест 12ти , ако днес беше пострадал или умрял човек , щеше да е виновен ...пороя !? Разбира се щяха да се разтичат да проверяват уж всички улици ...1,2 дни ...но наистина ли би било грешка на пороя !?

12

колега

преди 10 години

Изкопа е укрепен добре. В района явно няма плитки подземни води и аварията е в следствие на пороя. По улицата има дренажни канавки, които обаче са над нивото на пътя, а водата винаги избира най-лесният път, в случая - изкопа. Единственото, което са могли да направят, е било да повдигнат малко нивото на тротоара с наклон към улицата, но все пак проектантите не са врачки.

11

Natural Dialectics

преди 10 години

Пороите не сриват тротоари ... това не е тротоар това са каменни плочи върху тънък слой цимент, лежащи над изкопаното от някой *** ...

10

Невен

преди 10 години

Извън контекста на конректния случай: Между укрепен и добре укрепен има разлика. Също така има гъолове дето си стоят така с години, което е предпоставка за произшествия. Но най-важното винаги трябва да е безопастността на хората и работниците, цената е проблем на предприемача не наша.

9

Анонимен

преди 10 години

На "разбирачите" драскали по-долу ще кажа, че изкопът е укрепен! Виждат се металните пилоти, а набиването им струва майка си и баща си. На снимките се вижда, че само част от тях са поддали. Кофти време за започване на строежа от страна на строителя.

8

Невен

преди 10 години

Явно не е било добре укрепено, но дано не остане само с тази червено-бяла лентичка обезопасяването за граждани. Тази лентичка няма да предпази сляп, пиян или просто залитнал старец. Дано няма повече инциденти.

7

Анонимен

преди 10 години

ако не се лъжа, имотът, в който е сега изкопът, също се срина преди време от дъжд

6

Анонимен

преди 10 години

tova e stroitelstvoto vav balgaria zdravo i sigornost

5

.

преди 10 години

Защо на сринатият тротоар няма нито 1 плочка ???

4

?

преди 10 години

Пороят срина тротоар... или неукрепен изкоп се срути?

3

тцЪ

преди 10 години

Първо важно правило - УКРЕПВАЙТЕ ИЗКОПИТЕ!!! Колкото и скъпо да излиза, пак ще е по-евтино от изграждане на нови улица и тротоар. ,

2

Анонимен

преди 10 години

Така е, като се строи и се стреми да се заграби максимално пространство

1

optimist

преди 10 години

Тоя тротоар е от бай Тошово време, ако не и от преди това...