9

някой си

преди 11 години

До МиркоЦърквата като институция е приела доста "езически" обичаи и ги е преплела с християнската религия съвсем умишлено и целенасочено ;) Това е само един от примерите, ако и да е вярна статията

8

Мирко

преди 11 години

Много неграмотно... и защо винаги медиите са толкова невежи, че бъркат каша от противоположни неща и вкарват все някакви ЕЗИЧЕСКИ народни вярвания... сякаш се прави някакъв опит да се пробутат отдавна умрели дори и по селата безумни окултни , езически ритуали!? В случая с нестинарството става въпрос за явен демонизъм и именно за това Църквата категорично предупреждава всички да се пазят от всякакви подобни безумни изстъпления още в старозаветно време определени като "гнусота пред Бога"

7

Мо Нти

преди 11 години

До Анонимен"Пречистени пред новия Патриарх"??? По-скоро - козируващи пред новия Патриарх (о.з. полковник от ДС).Аман от религиозни инфантили, които сляпо вярват на всичко, което им се каже от висока трибуна. Включително и в това, че Вселената е направена за шест дни от говорящ дух, който се възпроизвежда, оплождайки девици и има еврейско самосъзнание.

6

Анонимен

преди 11 години

Честит празник Българио!Нека на този велик ден, България да тръгне по правилния път.Може би това е знак за всички политици.Бъдете нови с ново мислене, пречистени пред новия Патриарх на България!Обединете се, а не да се разделяте - това очаква народа. Обединете се в името на нашите велики деди.

5

Уейлън

преди 11 години

Религията е суеверие, а отбелязването на религиозни празници - признак на примитивност.

4

Анонимен

преди 11 години

Ходенето по жарава няма нищо общо с религията или вярата - нашата учителка по физика едно време го правеше същото. Номерът е в начина, по който стъпваш. Ат анците с иконите са просто карнавални трикове.

3

Да

преди 11 години

"Най-голямата трагедия в цялата човешка история е заграбването на моралността чрез религията"Сър Артър Кларк

2

Даката

преди 11 години

Най-окултният празник който няма нищо общо с Христос! Демонизирани хора(нестинари) изпадат в транс и говорят с мъртвите. Посветените християни знаят,че това е мерзост пред Бога. Абсолютна ерес е да канонизираш мъж и жена които са имали политически цели за да бъде прието християнството. Ако днес хората отдаваха по-голямо внимание на Христос,а не толкова на хората,днес Бог щеше изобилно да благославя България,и нямаше да сме свидетели на цялата тази помия.

1

Анонимен

преди 11 години

честит празник на всички именници