42

арх

преди 10 години

Не се сърдете на гл. архитекти, законите така са направени, че дали той се казва главен или общински в срок от 1 седмица е принуден да даде разрешение за строеж ако има доклад от надзорна фирма, положително становище от РИОСВ, ВиК, Ел, Пожарната. Колегата с нищо не е виновен че изпълнява закона.Ако не харесвате резултата, направете предложение до народното събрание да променят законите. Главните архитекти не са ви черните овце в държавата. До кога ще има парушутисти в МРРБ,кога арх ще е министър

41

Анонимен

преди 10 години

това оправдания ли трябва да са, че им давали по 200 лв. и работели на половин ден? Ами щом е така хващаш си шапката и търсиш другаде работа, не отиваш да даваш разрешения да унищожават защитени райони!!!!! Що са ***... нямам думи! Природата ли ви е виновна за несгодите??

40

арх

преди 10 години

Закона за устройство на територията ЗУТ трябва да се промени с текста "Главните архитекти са задължително държавни служители на цяла заплата назначени с конкурс. Гл.арх на общината е ръководител на дирекция ТСУ, същия си назначава екип и отговаря за работата на Д ТСУ"

39

га

преди 10 години

Общините принуждават гл.архитекти да работят на половин ден-работно време със заплата от 232лв а те издават цяло разрешение за строеж. Държавата репресира гл.архитекти като е измислил глоби от 1000лв до 30000лв глоби без да е уточнено от ЗУТ за какво са глобите. Идва човек от ДНСК гледа тавана и си измисля глоба. След това гл.арх трябва да води дела за своя сметка, да плаща на адвокати срещу ДНСК, които в служебно време и със служебен адвокат и транспорт се явяват на делата.

38

GA

преди 10 години

ДНСК или съда нямат право да проверяват и глобяват главния архитект за повече от 12месеца от издаване на акта по ЗУТ, както и проектантите. РДНСК до 1 седмица от издаването на разрешението за строеж от 2011г. е можела да го отмени или до година да глоби гл.арх. Решението в момента на ДНСК да глобява гл.арх и проектантите е незаконосъобразно. РДНСК трябва да бъде глобено и да се изхвърлят служители от нея които изпълняват поръчки. Гл.арх може да заведе дело в Страсбург срещу репресия на държавата МРРБ срещу него.

37

ДО 35

преди 10 години

А да си чул преди ОНЯ нещо да е обявено за незаконно и съборено

36

? !

преди 10 години

Едно време, преди 2000-а година се разхождахме спокойно из 'резервата'. После се появиха някакви държавни наглеци даже искаха пари да влезеш да се разходиш! Пиша го в кавички, то резервата всъщност отгоре е едно поле с големи тръни, жега, буболечки, а под него скали и море. Никога не помня да е имало 'рибарски хижи' и подобни глупости.Тук всеки вади фалшиви документи за всичко, като знам как поделиха брега надолу по Несебър и Созопол - на всички дядовците им се оказаха с 50 декара на първа линия

35

Морски

преди 10 години

До 20 Съгласен! Вероятно в белите страни главният архитект си подава оставката. А в Япония си прави харакири.

34

Най-после!

преди 10 години

Някой да спази законите в тази държава! Тези гнусли наглеци гл.архитект и предприемача трябва да влязат веднага в затвора!Те си помислиха, че като е още герберастка държавата, ще правят беззакония и золуми, но Цацаров вече не дава! Боко - тиквата и Цвъчко в затвора, станишев да върви на майната си, а ние да си оправяме държавицата, че ни писна от крадливи комунисти и мутри!

33

Анонимен

преди 10 години

най-накрая нещо хубаво като новина!! Страхотно е, че ще го премахнат недопустимо беше да се строи там! Де да можеше за повече подобни случаи да се реагира по този начин, който е и правилния! Природа не остана и по черноморието и по планинските курорти.

32

$

преди 10 години

"..........а главният архитект, проектантите и строителите ще претърпят санкции"Не санкции, на бесилото!Така насрахте София, цялото Черноморие и къде ли още не..........!!!

31

Анонимен

преди 10 години

Разбира се че е изненада. Корупцията на администрацията е толкова голяма че хората с пари са почти практически безнаказани. Законите са против дребните обикновени ежедневни работещи хора. За тях е "естествено" ако направят нещо незаконно. При проведена наскоро анкета между млади хора се е оказало че в тяхното мислене връзката между направено нещо незаконно и санкция от закона изобщо не съществува. Те мислят че по-скоро винаги могат да се измъкнат. Това е резултатът от делата на такива бизнесмени

30

Анонимен

преди 10 години

изненада ли трябва да е това? естествено, че ще го махнат щом е незаконен...

29

до свидетел на делот

преди 10 години

"Не драскайте срещу правещите икономика хора. Те дават хляб на всички нас." - е това е едно от най-наглите изказвания, които винаги се появяват в защита на такива като тези. Този сорт хора не правят икономика и не дават хляб. Тяхната "икономика" се състои в това да бъдат близки с тези които са на власт. От там идва близостта с държавните средства и блага. И се облагодетелстват от неща които принадлежат на всички а не лично на тях. Дайте да оставим хорицата да си вършат работата, а!

28

Анонимен

преди 10 години

Местенцето...а? Като дойде цунамито на къде, ще бягате бре момци???

27

свидетел на делото

преди 10 години

Какво толкова имате срещу бате-бате бе хора? Купили имот-строят си хората. 5 лимона инвестираха в правителството,пък вие искате една рибарска хижа да нямат.Освен това-с нищо няма да навредят на природата. Там наистина има останки от строителство. Като го възстановяват-нека да е както трябва. Не по лошо там ще им стои и една токова голяма къща, но с дървена конструкция. Поне да запушат на еколозите устите. Не драскайте срещу правещите икономика хора. Те дават хляб на всички нас.

26

ДНСК

преди 10 години

Като има влязло в сила разрешение за строеж, не виждам защо строителите трябва да се санкционират !!! Виновни са ПОДКУПНИТЕ общинари !!!

25

Анонимен

преди 10 години

Няма партии в незаконното строителство. Там единствено важи цветът на парите. Ако искаме да запазим природата трябва да протестираме. Дано да сринат този туч. И дано да го излъчат по телевизията.

24

до 25

преди 10 години

Ами в случая това е най-малкото зло.Слънчев Бряг по-добре да има 2000 хотела отколкото да са пръснати по цялото краибрежие.А това е много малка беля.Голяма щеше да стане ако бяха решили да правят предградия от север до юг.Е тогава щеше да е много зле.

23

Анонимен

преди 10 години

Щели да връчат протокол за спиране на строителството. Скапаната бюрокрация си мисли че целият свят е бюрокрация и всичко се решава на хартия. Да ама от тяхната корупция се получават съвсем реални бетонни неща. Я ги хванете тези и под охрана там да чукат бетон и да чистят докато не се покажат отдолу скалите и докато не изникне тревата!