29

ДИСИДЕНТА

преди 10 години

Изкуството не е за всеки,все пак.Истинското изкуство е бутикова стока,както душевно така и материално.За да се занимаваш с изкуство основно,много често се налага някой да те издържа.

28

11

преди 10 години

И това е успелият интелектуалец - не този който се е затворил горделиво сред себеподобни, и презиращ останалите (това което Яна казва - трябва да извисява, а не да се продава), а този който може да дозира извисеното, да го представи така че да бъде разбрано, без отвращение и погнуса към тези които не могат да го разберат. Може би с времето всеки творец осъзнава този конфликт и само този който общува с публиката като равни успява и бива обичан, защото не е работил само за себе си, а за хората.

27

11

преди 10 години

(продължение) И когато парите от държавата не стигат, интелектуалецът се опитва да постигне високия стандарт на служителите в частния сектор като се опитва да увеличи пазара за изкуството си - като рисува банални картини за да се изхранва (и в останалото време да рисува това което иска), или да принизява пиесата/сериала, за да има пълни зали и високи рейтинги.Това е масовата култура-за обикновените хора,които няма да отделят време за да разберат повече. Но то изхранва истинското изкуство.

26

11

преди 10 години

(продължение) И след като изкуството е плод на дълбоко лично усещане на твореца, то изисква подготовка от зрителя/слушателя за да бъде разбрано/оценено.И ако не бъде оценено,то няма да е добре заплатено, което естествено е нещото което най-много жегва твореца-как може аз да съм толкова добър в това което правя и себеподобните да ме оценяват високо,а да не изкарвам пари, защото няма кой да дойде на концерт,да ми купи картините...затова много от интелектуалците са леви - разчитат на държавата.

25

11

преди 10 години

Много смислено изказване от Яна-творецът е противоположното на служителя и работника-той не работи по команда,той разчита само на себе си и на вдъхновението за да направи нещо уникално,моментно и недостижимо.И в този най-сюблимен момент е триумфът и трагедията на твореца-триумф защото се е отделил от обикновеното,от земното,а трагедия защото са толкова малко хората които могат да разберат,вникнат в,и оценят това. Майсторът може да позволи на зрителите си да се извисят заедно с него или нея.

24

Ime

преди 10 години

И ти като "без мен" си доста *** и явно не осъзнаваш, че името "Джулай" няма нищо общо с месеца Юли в случая. Но тя момичето го каза " свиква да не мисли, а само да консумира. " ***.

23

Анонимен

преди 10 години

месеците вече ще са джануари, фебруери, марч, еприл, мей, джун, джулай, аугъст, септембер, октобер, новембер, десембер.... и може като филмовата индустрия всички да станем гъзоближци..... он топ оф дат летс ал райт анд спик българиан уит енглиш уордс анд ден оур конвержон уил бе комплийт.... ще станем английски лордове ако достатчно се подмазваме...

22

Ime

преди 10 години

Без мен- и какво е българското име на Джулай?

21

без мен

преди 10 години

смях - голям филм , голяма актриса - български бездарници,какъв е този джулай бе дупедавци за вас българските имена срамни ли са ?

20

Истина

преди 10 години

За съфорумците изкуството не е изкуство. За тях икуство е да се плюе и ругае.

19

ИЗКУСТВЕНО...

преди 10 години

изкуство- тези безделници, актьори, актриси трябва да умират от глад !!!

18

Stanev

преди 10 години

За нещастие в тоя корпоративен свят е доста трудно да правиш изкуство - почти всичко е на конвейер, заповядано от шефчетата как и за колко време да стане. Остават само отделните от кариерата ти неща които правиш в свободното си време за свое собствено удовлетворение - ама и те са малко или много машинизирани понеже се влияеш от това че правиш неща за други хора за кинти. Освен да отидеш да живееш нейде изолиран на балкана от всичкия тоя фалш и там да си правиш свои си неща...

17

Ленин

преди 10 години

Свалянето на гащите не е нито изкуство, нито възвисяване!

16

до 17

преди 10 години

Страшен коментар имаш...отначало какво говорила и после нормалното...за мангизите?! как да го каже по-просто момичето? "Това, към което мисля, че трябва да се стреми изкуството, е да извисява, а не само да продава" ....в начарлото и после ти показва как се постига това..."но засега това, което ми прави впечатление, е хъсът, с който всички работят тук. Защото има смисъл! Защото ще бъдат забелязани и усилията, които полагат, ще бъдат възнаградени."

15

Анонимен

преди 10 години

До 16!чак пък красива......,явно доста си я закъсал ?!А относно приказките и,отначало говори за чисто и непорочно извисяване,а към края набляга на мангизите,което си е нормалното без преструвките !

14

Анонимен

преди 10 години

Понеже всички плюят, ако случайно момичето попадне тук и прочете, искам да прочете поне и един положителен коментар а именно, че е красива. От друго не разбирам, че да си давам мнението.

13

Анонимен

преди 10 години

Ами да вземе да се извиси тази от последния етаж на блока където живее, с главата надолу. Само да гледа да не падне на някого върху колата.

12

мангоджери

преди 10 години

А теб кой те извиси, така толкова млада да се натрапваш на екрана. Малко не ти прилича да говориш толкова възвишено!

11

Анонимен

преди 10 години

Бе ,моме, ти с какви пари си плащаш фактурите.Това което казваш е въдух под налягане.Изкуството е бизнес.

10

Христина

преди 10 години

Ако мога да перифраэирам, лицемерието е вид дипломация, то се иэполэва умишлено в дадени моменти и беэ него сме эа никъде :-)))